Zranitelná oběť

Zranitelná oběť https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304166/bmid_zranitelna-obet-Xeh-304166.jpg 4 56 12

Lucas Davenport série

< 25. díl >

Ať už se jim říká novodobí nomádi, poutníci či batůžkáři, jedno mají společné: putují od města k městu, ale nikde nevydrží příliš dlouho. Peníze si vyžebrají nebo dostanou – nikomu neubližují, jsou nenápadní. A proto jsou zranitelní. Málokdo zná jejich celé jméno nebo místo, odkud pocházejí. A když někdo z nich náhle zmizí? Bude je někdo hledat? Studentka Letty je adoptovaná dcera kriminalisty Lucase Davenporta, ale vzhledem i povahou se svému tátovi velmi podobá. Má stejně jako on ráda luxus a pohodlí, ovšem když je třeba, neváhá dát peníze ani svůj čas, aby někomu pomohla. O prázdninách se jí ozve dívka, se kterou se seznámila v San Francisku. Batůžkářka Skye je zoufalá, protože zmizel její přítel. Domnívá se, že jejího přítele zavraždili – a že není jedinou obětí. Dívka ví, kdo za tím stojí, a bojí se i o svůj život. Letty se svěří tátovi. Lucas se rozhodne, že své dceři pomůže, i když se domnívá, že Skye chce Letty jen využít. Brzy však změní názor. Vyšetřování ho zavede mezi členy zvláštní subkultury, z nichž většina je mírumilovná. Jenže pár jedinců je tu extrémně nebezpečných a ohrožují nejen Letty, jeho samotného, ale i spoustu nic netušících lidí...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Gathering Prey , 2015


více info...

Přidat komentář

Marcik7
11.10.2022 4 z 5

Lucas je prostě třída. Perfektně zorganizuje pátrání po mladé Skye i po Pilátově skupině dealerů drog a vrahů batůžkářů a nejen jich...

Jordanka9
10.07.2021 4 z 5

Moje druhá knížka autora , takže policistu Lucase Davenporta a jeho adoptivní dceru jsem jíž znala. Zajímavé a napínavé čtení o skupině učedníků pod vlivem šíleného vraha, která se pohybuje po území USA a zanechává za sebou spoustu znetvořených obětí, vetsinou z řad tzv.baťůžkářů. To se může stát jen
na území tak velké země, kde je svobodný pohyb většinou mladých lidí, které nikdo nepostrádá a jejich zmizení si nikdo nevšimne. Oceňuji, že autor kromě zásluh hlavní postavy na dopadení celé skupiny a největšího zlouna Piláta připisuje i velký podíl mravenčí a obětavé práci místních policajtů a jejich pomocníků.


Lumír23
13.03.2021 5 z 5

Zase je to taková až frenetická akce, pořád z kopce, člověk si ani neodpočine a už je děj o kus dál. Ale je to drsný jak struhadlo. Ne pro každého.

Miro67
04.12.2020 2 z 5

Dost zmatečné popisy akčních scén, příliš mnoho postav.

Val
11.04.2020 4 z 5

Vůbec jsem netušila do čeho s touto knihou vlastně jdu . Každopádně velká spokojenost. Akce víceméně od začátku do konce a sympatičtí hlavní hrdinové. Ze záporáků mi šel mráz po zádech .

Kerberos
09.12.2019 5 z 5

Příběh se odehrává v prostředí,které neznám.Vrah,který ovládá skupinu lidí,učedníků,které vyprovokuje k brutálním zločinům,znásilnění,vraždy.Do vyšetřování je zapleten Lucas na popud adoptivné dcery,oba jsou v nebezpečí.Další povedené pokračování.

švícko
10.01.2019 5 z 5

Pět hvězdiček si kniha určitě zaslouží - skvělá. Až mě to překvapilo. Mohu tedy DOPORUČIT.

ivoiro
27.07.2018 4 z 5

Tak tuto knihu hodnotím pozitivně. Od začátkh to mělo napětí a spád.

hana4834
13.11.2017 5 z 5

jako vždy skvělý pokračování Lucase Davenporta a jeho adoptivní dcery Letty

čef
02.08.2017 5 z 5

Takové pronásledování zločinců jak v této knize je už možno zažít a popsat jen v USA. Nikde jinde asi není komunita tuláků tak silná, svoboda tak svobodná a tolerance společnosti tak veliká. To samozřejmě vyhovuje i různým samozvaným vůdcům nešťastníků, kteří nevědí co se svým životem. Příběh je tentokráte obzvláště akční, závěrečná bitva nemá asi v moderní krimi obdoby - byl jsem velmi překvapen i konečným rozhodnutím Lucase. O čem je asi Extrémní oběť - už se těším.

Peršanka
03.12.2016 3 z 5

Tentokrát nemohu dát plný počet, protože úvodních sedm či devět kapitol stálo za houby. Naštěstí závěr vše napravil.

biki
02.10.2016 5 z 5

Tak tohle bylo fakt "hustý". Na jednu stranu typický Sandford, na druhou zase něco nového, jiného oproti jeho předchozím knihám. Lucas mi tu tak trochu připadá jako hrdina ze starých westernů, kovboj bez bázně a hany, včetně onoho přímočarého řešení celého problému, k němuž je ovšem přinucen vývojem situace. U Sandforda je sympatické, že přes všechny četné akční scény rozhodně není opomíjena práce a spolupráce běžných policistů, bez níž by se Lucas neobešel, a je si toho moc dobře vědom. Lucasovo rozhodnutí v závěru mě zaskočilo, jsem zvědavá, co si s tím autor dále počne.
Sandford má také dar, že třeba zde konkrétně vystihl zcela pokřivené myšlení té nejhorší spodiny, kterou se zdráhám nazvat lidmi, a přitom dokáže do příběhů o nejhorších a nejsmutnějších věcech dostat i jistou dávku humoru, aniž byl ony příběhy nějak zlehčoval. No, a nad některými jeho sarkastickými poznámkami a postřehy týkajících se např. vynálezce mobilu ("nějaké sexistické prase ze Silicon Valley") či politiků jsem se musela smát nahlas.

Autorovy další knížky

John Sandford (p)
americká, 1944
2018  80%Mise Saturn
2001  84%Pravidla oběti
2011  82%Temný měsíc
2014  85%Zlá krev
2006  87%Jistá oběť

Kniha Zranitelná oběť je v

Právě čtených2x
Přečtených71x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce89x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x