Léto na maximum

Léto na maximum https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405471/bmid_leto-na-maximum-Nps-405471.jpg 4 70 18

Izabela má všeho plné kecky – nejlepší kamarád zůstal po úrazu na vozíku, rodiče se rozcházejí a ji čeká po prázdninách stěhování do Prahy. Alespoň o prázdninách chce utéct před všemi starostmi. „Tohle léto si užiju po svém!“ umane si Iza a ani netuší, jak nezapomenutelné pro ni bude, když do jejího života vstoupí záhadný Nik.... celý text

Ella161
Ella161
06.11.2023 5 z 5

Já nevím, proč autorčiny knihy čtu hlavně v zimě, když má převážně letní příběhy. Akorát bych chtěla vrátit léto zpátky a pořádně se mi po něm zastesklo. Sluníčko, koupání, opalování, dlouhé dny, procházky, párty vrátila bych to zpátky (ha, to se rýmuje). Nicméně, tohle byl zase totálně skvělý příběh. Já autorku vážně miluju, jak jen to ona dělá? Získala si prostě celé mé srdce a já jsem jí vděčná za to, že píše a při čtení se dokážu odpoutat od každé starosti, která mě trápí. Jasně, už nejsem cílovka, ale i tak mě její příběhy neskutečně baví a myslím si, že budou v každém věku.

Ano, i tohle je letní příběh, jenže o letních prázdninách je tak polovina knihy a ta druhá je o tom, jak nám Izi nastoupila do nové školy a jaké to je žít v Praze. Upřímně? Jsem ráda, že to neskončilo prázdninami, ale pokračovalo to ještě do nového školního roku.
Samozřejmě mi bylo jasné, že Nika ještě někdy uvidí, protože tohle by nám autorka určitě neudělala. Čekala jsem i to, že budou studovat ve stejném městě. Ale rozhodně jsem nečekala, jak se Nik bude k Izi chovat. Docela mě to překvapilo a vůbec jsem to nechápala. Jako co měl za problém? Oni spolu stráví celé léto a pak jí zazdí? Jenže pak jsem zjistila proč se tak choval a že tím Izi takhle vlastně chránil.

Každopádně tenhle příběh hodnotím opět kladně. Vrátila jsem se zpátky do letních dní a pořádně se i nasmála. Kniha mi rozhodně zvedla náladu a zlepšila den. A zítra mě čeká další autorčina kniha, nemůžu se dočkat!

marwinmh
marwinmh
06.08.2023 4 z 5

Příjemné čtení o letní lásce a její šanci na přežití se skončením těch bezstarostný prázdninových chvil.


Fiso
Fiso
21.06.2022 1 z 5

Přečetla jsem asi prvních dvacet stránek a hned knihu odložila - na rozdíl od autorčina předchozího díla bylo tohle nudné a nevýrazné, moc mě to nebavilo a nedokázala jsem se začíst.

petulkapeta
petulkapeta
12.06.2022 5 z 5

"Ale dovol mi ti připomenout: nebyla jsi to náhodou ty, kdo říkal, že je na čase být trošku rebelka? Prostě jednou vypni mozek a nech věci plynout. Nepřemýšlej, co bylo včera, nekoumej, co bude zítra, žij teď. Právě tady a teď. Možná jsem povrchní, možná dělám kraviny a řeším značkový trička, ale jednou si řeknu, že jsem opravdu žil, ne jen přežíval. Přijď, až to budeš chtít taky aspoň zkusit!"

Mě se příběh moc libil a bavil mě pohodova romantarna. A nenechte se zmást obalkou příběh je spis o motokrosu,létě a lásce nez o ružovem autě...

pavla.ba
pavla.ba
26.11.2020 3 z 5

Tak já nevím, já tyhle románky ala, Nejhezčí kluk na světě se zamiloval do dívky Ty jsi jiná než ostatní, mám fakt ráda! Ale tohle bylo rychlé, všechno šup šup, vidí se, hned jdou tam a pak jdou tam a je konec knihy. Ano, četlo se to hezky a byly tam vtipné pasáže i hezké pasáže, ale Lanczová to pro mě není :)

lucakuca
lucakuca
08.11.2020 5 z 5

To bylo miloučké :-) Holčičí romanťárna plná humoru, zásadních rozhodnutí a dobrých konců. HEPÍK jak má být!

Jirulka
Jirulka
01.06.2020 5 z 5

Velká konkurence Lenky Lanczový! Skvělá oddechovka, taková jednohubka :)

Delitka
Delitka
05.05.2020 3 z 5

Mimo moji věkovou kategorii, ale věřím, že mladší ročníky si přijdou na své.

Kudík
Kudík
18.04.2020 5 z 5

Hezké ... letní... opět středoškolačkou. :) Izabela byla bezva holka, u které jsem její chování naprosto brala. Musím říct, že při pasáži o její výuce wakeboardu jsem smíchy až slzela. A Nick i Seb, to prostě za to pročtené odpoledne stojí.

milujiknihy850
milujiknihy850
28.03.2020 5 z 5

Naprosto další skvělá knížka přečtena ani ne za jeden den. Prosím víc takových knížek

MartinaF
MartinaF
02.11.2019 4 z 5

Přečteno za několik hodin. Je to milé, příjemné, vtipné, romantické, ideální čtení pro dospívající holky. Už dávno nejsem cílovka, ale autorčiny knihy mám ráda, protože si u nich odpočinu a zavzpomínám na dobu, kdy mi bylo náct. Co mě vytáčelo, bylo oslovení "vílo". Jsem zastáncem toho, aby se lidé (i ve skutečnosti, nejen v knihách) oslovovali jménem). Ale jinak za mě ano, s chutí si přečtu další příběh.

Sabča3010
Sabča3010
04.10.2019 5 z 5

Doporučuji tuhle knihu přečíst (hlavě v létě ,i když já jí čtu po prázdninách ) Je to taková oddechová kniha která vás rozesměje a někdy i vytočí (hlavě Justýna) . Miluju knížky od téhle autorky ,a Léto na maximum není výjimkou :) doporučuju !

LilianaFalcon
LilianaFalcon
08.09.2019 4 z 5

Skvělá YA romance z českého prostředí :-)
Dala bych i 5 hvězdiček, ale... Přišlo mi, že některé věci by tam přece jen mohly být dotaženější, já bych si s chutí přečetla třeba takových 50 stránek navíc- což je lichotka, protože většinou bych spíš proškrtávala a proškrtávala.
V první části by to rozhodně chtělo přidat více motorkářské tématiky ve spojení s Izabelou.
Bylo by hezké, kdyby se už na Mácháči objevilo víc náznaků o Erice a Justýně.
A hlavní hrdinka by mohla projevit o něco víc pochopení pro svou mamku nebo se minimálně trochu víc zamyslet nad svým tátou. Pak by to doopravdy nemělo chybu :D
Knížka se vyrovná zahraničním YA titulům a některým dává na frak. Je to místy vtipné i úsměvné, postavy jsou sympatické a je to takové ideální letní dívčí čtení.

Knihomolka97
Knihomolka97
11.08.2019 5 z 5

Opět milá jednohubka, kterou máte slupnutou za chviličku. :-)
Hezký romantický příběh o první lásce s reálnými problémy.
A holky jako Justýna asi nikdy nepochopím...

Kukicka
Kukicka
12.07.2019 4 z 5

Kniha mi pripomnela casy pred 20 lety, kdy jsem hltala Lenku Lanczovou. Pekne se alespon v knizce zase vratit do casu letnich prazdnin a prvnich lasek

laura
laura
07.07.2019 3 z 5

Přečteno na dvě skousnutí, taková letní oddechovka, i když jsem tedy už na 3 straně bulela a říkala si: Petro, co mi to děláš? Já chci salvy smíchu... Tady tak úplně nebyly, ale i tak se to moc hezky četlo, jako všechny příběhy naplněné láskou, romantikou, dobrodružstvím a sny, které se někdy plní a jindy zase ne. Prostě život, který se nedá obehrát...

jani.ruzicko
jani.ruzicko
21.06.2019 5 z 5

Milá oddechovka. =)
Dávno nejsem cílovou skupinou, ale to mě nikdy neodradí od toho, abych si knížku autorky koupila a slupla ji za pár hodin. =)

Irsaf
Irsaf
16.06.2019 5 z 5

Hezký příběh... Bavilo me to...