Léto divokých květin

Léto divokých květin https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380562/mid_leto-divokych-kvetin-luP-380562.jpg 4 178 47

Zoe stojí před těžkým rozhodnutím: Život jí má zachránit velice riskantní operace. Spontánně se rozhodne vrátit do Cornwallu, kde zažila před čtrnácti roky hrozné neštěstí a svou nejhorší noční můru. Chce konečně vyjasnit tajemství onoho léta. Setká se znovu se svou velkou láskou Jackem, znovu pojme naději na život po jeho boku. Stíny minulosti ale hrozí, že zničí i její budoucnost…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Wildblumensommer , 2017


více info...

Přidat komentář

bezzink
18.04.2024 5 z 5

Popravde bych mela dat max 4 hvezdy, ale pribeh se odehraval v mem milovanem Cornwallu! A ten je pro me absolutni srdcova zalezitost a strasne rada jsem se tam vratila aspon pomoci radku.
Kazdopadne pribeh je to miloucky, ke konci ukrutne sladky, ale jednoznacne velice ctivy. Od autorky je to ma druha kniha a vim tedy kam priste sahnout, pokud budu chtit neco prijemneho, nezne romatickeho, velmi spisovneho, bez vulgarnich vyrazu nebo vyrazne erotiky.
Jedine, co mi vazne vadilo bylo neprelozeni osloveni postav. Z jakeho duvodu? Pusobilo to dost rusive.

Kory98
16.04.2023 4 z 5

Moc hezký příběh, který mě oslovil. Byl i docela uvěřitelný. Někdy si člověk nese s sebou některá břemena dlouhá léta a pak nastane chvíle, kdy je připraven se jich zbavit. Jsem ráda, že Zoe se to povedlo.


Rapeh
01.12.2022 4 z 5

Zajímavý příběh, dobře se to četlo. Krásně se u knihy odpočívalo

Hypatia1010
21.08.2022 4 z 5

Už předtím jsem přečetla minisérii Hrad Dunmore, která se mi moc líbila. Takže když jsem na tento titul narazila v knihovně, řekla jsem si, že to určitě bude stát za přečtení. A nemýlila jsem se.
Zoe se hned na začátku dozvídá závažnou diagnózu, a protože vyhlídky nejsou zrovna optimistické, chce, naprosto pochopitelně, ještě stihnout uzavřít nevyřešený problém související se smrtí svého bratra a zpřetrhané vztahy se svou kamarádkou a jejím bratrem, který byl současně první láskou Zoe.
Že bude příběh postavený na známém úsloví "stará láska nerezaví", to bylo zřejmé od první chvíle, co se Zoe vrátila do míst, kde se poprvé zamilovala. Přesto se v příběhu vyskytly i nečekané zvraty. Ovšem konec mi připadal trochu uspěchaný, ne dost propracovaný, ačkoliv v duchu tohoto typu literatury jasně očekávaný. A za překvapivé rozuzlení smrti jejího bratra každopádně bod k dobru.

Kudík
13.07.2022 4 z 5

Začátek je celkem smutný, avšak konec mi přišel až moc pohádkový. Zoe to celkově neměla jednoduché. Její funkce náhradnice v rodinné firmě za svého bratra, dále starosti s maminkou, a aby toho nebylo málo, také se dozvídá svoji diagnózu. Nedivím se, že to potřebovala nějak uzavřít, a kde jinde, než v Cornwallu. Jack a jeho sestra Rose jsou tam momentálně také, tzn. byla pouze otázka času, kdy na sebe Zoe a Jack natrefí. Jejich příběh je celkem věrohodný, ale u Rose to bylo pro mě neuvěřitelné, protože už vidím postavu Simona v reálném světě. :)
A tentokrát mě autorka dostala, osobně jsem sázela na pokus o vraždu Jacka, protože Chris měl v úvodu jeho bundu...

Kacatko86
03.07.2022 5 z 5

Pěkná romantická kniha, díky konci vlastně moderní pohádka. Ale jo, autorka píše čtivě, kniha se čte sama. V příběhu je hned několik rovin, téměř každá z postav prožívá své osobní drama nebo si nese břímě z minulosti. Ale čelit událostem z minulosti a zjistit skutečnou pravdu se rozhodne Zoe, až když ji lékaři oznámí nezvratnou diagnózu. A proto se vrací na místo,kde trávila s rodiči a bratrem prázdniny, kde poznala svoji lásku, ale kde se také stala tragédie, která se s ní už po zbytek času táhne. Setkává se s dávnými přáteli Jackem a Rose i ostatními obyvateli malé vesničky. Kdo má rád romantiku, pro toho je tahle kniha jako stvořená.

moma08
06.06.2022 4 z 5

Od této autorky jsou knihy velmi čtivé, čtenář se začne a nemá chuť knihu ani odložit.
Tohle už je vlastně druhá kniha, ve které jsou dva páry a jejich osudy. Je to tím pádem o něco zajímavější.

mcabr
06.05.2022 5 z 5

Krásná kniha, krásné čtení.

Kristy.Seb
23.03.2022 4 z 5

Moc hezky napsaný příběh. Bylo to napínavé, bylo to milé a bylo to samozřejmě plné lásky.

Han-nah
28.01.2022 4 z 5

Téma čtených knih střídám, po těch tzv. těžších ráda sáhnu po takové, kde nemusím moc přemýšlet, ale snít. A taková tato kniha je. Hlavní postava Zoe stojí před závažným rozhodnutím, ale ještě si potřebuje vyřešit něco z minulosti. Vrací se tedy do Cronwallu.
K.T. se v knize zaměřuje na nádhernou přírodu i mezilidské vztahy. Právě do toho všeho je vložena i detektivní zápletka, která tyto vztahy velice ovlivňuje. Co vše dovede zavinit jedna nedoručená zpráva? Jak naruší tyto konflikty vztahy mezi rodiči a dětmi. Do toho je zde i nádherná láska, přátelství, milostné zápletky. Každá žena chce snít a prožít takovou lásku.

marketa1860
29.09.2021 3 z 5

Lehká romantická kniha, kterou bych doporučila na letní prázdninové dny. Dva milostné příběhy a na pozadí odhalení dávné tragédie. Příjemně napsané, sympatické postavy, leckdy dost nepravděpodobný vývoj situace.. Četla jsem ji mezi thrillery, takže můj mozek příjemně odpočíval:-)

Luciska13
19.09.2021 4 z 5

Příjemná kniha z hezkého prostředí. Není to jedna z "wow" knížek, ke které bych se vracela, ale četla se hezky a nějaký ten menší zvrat se tam také objevil.

Anna 13
23.07.2021 4 z 5

Četla jsem ji zcela napojená na postavy, uchvácená krásou Cornwallu.
S ženami jsem sympatizovala, mužům jsem podléhala a čtení si užívala...
Jediné, co mi zkazilo jinak překvapivě dobrý zážitek, byl konec. Tenhle limonádový závěr se dal očekávat, nicméně příběh rázem ztratil na živosti. Jako by oblíbené postavy uvízly v moderní verzi pohádky, která nemá s realitou nic společného.

Je to škoda, protože děj knihy se mi líbil více, než jsem čekala. Nejvíce za to může asi prostředí, ve kterém se kniha odehrává, ale také to je mnoha vrstvami, které příběh má. Anotace je poměrně skoupá, a tak je možné, že budete překvapeni jako já, po kolika různých rovinách se kniha vydá. A o co všechno v ní půjde...

Místy mi vadil překlad.
Vyjadřování postav občas také nebylo věrohodné.

Pokud hledáte nenáročné letní čtení s velkou dávkou romantiky odehrávající se v malebné Anglii, mohu doporučit.

Jirinamac
13.05.2021 4 z 5

Příjemné a odpočinkové čtení, kde víte předem, jak to dopadne, ale to nevadí, není to přece detektivka, ale romantika.

PetiJelinkova
30.04.2021 5 z 5

Moc pěkný, oddechový příběh. Navíc mám ráda, když se v knize prolínají dva příběhy.

happy19
31.01.2021 5 z 5

Moc hezký přiběh,který mi hodně připoměl knihu Zima bez Tebe...asi stylem psaní ,-)
Mám ráda klasické romantické dění ♡

„Ze všech vášní duše škodí tělu nejvíce smutek.“

Laviedete
24.01.2021 5 z 5

Lehce plynoucí romantika, zasazená mezi pobřeží v Cornwallu a rušný Londýn. Pár napínavějších okamžiků, kdy ale tušíte, že zas tak velké drama to nakonec nebude. Někdy je příjemné se úplně vypnout a ponořit do nenáročného příjemného příběhu. Mně se kniha líbila, přečteno za víkend a jako relaxační četbu doporučuji.

marli58
10.01.2021 3 z 5

Hodně hustá romantika - o krásných, bohatých, úspěšných... Občas (ale občas) proč ne.

Nikusha
03.12.2020 3 z 5

Přišlo mi to trochu jako příběh Rosamunde Pilcher co dávají na prima love (né že bych to sledovala :D) Ale nakonec, proč ne. Romantika s detektivním nádechem.

Jenny46
01.12.2020 3 z 5

Příjemné relaxační čtení, kniha mě bavila...

Štítky knihy

Cornwall

Autorovy další knížky

Kathryn Taylor
německá, 1969
2013  78%Nespoutaná
2013  82%Obnažená
2014  80%Ztracená
2014  82%Svedená
2018  77%Vysvobozená

Kniha Léto divokých květin je v

Právě čtených1x
Přečtených233x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených14x
Knihotéce233x
Chystám se číst128x
Chci si koupit11x
dalších seznamech3x