Londýnský prostopášník

Londýnský prostopášník https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46297/londynsky-prostopasnik-46297.jpg 4 206 36

Lessons in Love série

< 2. díl >

Londýnská smetánka mu přezdívá Svatoušek, ale tato přezdívka je více než zavádějící. Markýz St. Aubyn je totiž mistrem ve svádění i v milostném umění. Půvabná Evelyna Ruddicková ví, že by se měla tomuto muži vyhýbat. Copak ale může, když je závislá na jeho dobré vůli? Ráda by pomohla dětem ze sirotčince, a St. Aubyn je jediný, kdo jí může v dané chvíli pomoci. Evelyna se rozhodne dosáhnout svého cíle za pomocí ženských zbraní: svede ho, a pak mu uštědří lekci. Čest proslulého londýnského prostopášníka St. Aubynovi velí tu dámu svést. Jaké je ovšem jeho překvapení, když zjistí, že tentokrát je všechno jiné: nechce z Evelyny učinit pouze další oběť svého svádění, ale především ji chce přesvědčit, že není takový mizera, za jakého ho má… ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

London´s Perfect Scoundrel , 2008


více info...

Přidat komentář

Senza Jenka
04.01.2024 4 z 5

Pořád dost nereálné, ale mnohem lepší, než jednička. Sice nesplnil všechny lekce a ze začátku byl hodně prvoplánově hnusný na to, aby se tak z gruntu polepšil. Ale ten romantický závěr...

kim12626
23.08.2023

Nelíbí se mi vystavění postav. Doufala jsem, že alespoň na konci by hlavní hrdinka udělala něco, čím by dokázala, že ho miluje. Nakonec myslím, že i v tom ostatním nebylo nic z její snahy a o vše se staral on.


MonaLisa42
24.07.2023 4 z 5

Při čtení jsem se bavila, příběh mě zaujal. Mám ráda děti a v této knize nechyběly. Scény ve sklepě byly úžasné. Kniha pěkně plynula. Objevují se tu postavy z minulých knih. Konec byl romanticky šílený a neuvěřitelný. Mrzí mě, že všechno se nakonec vyřešilo až příliš rychle a snadno.
Nevím, na jak dlouho mi tato kniha utkví v paměti - spíše jen na chvíli, ale jejího přečtení nelituji. Děkuji!!!

Ála1968
04.06.2023 4 z 5

Trochu slabší než předchozí díl,ale jinak to bylo hezké.Moc se mi líbí propojení s předchozí sérií.

katkaq
20.04.2021 3 z 5

Užila jsem si ji více než první díl. Sirotčinec a jeho prostředí přidalo příběhu na tvaru a prohloubilo to klasickou romantickou linku. Na jednu stranu to byl romantický příběh s happy endem pro téměř všechny, ale když si člověk uvědomí v jakém prostředí museli předtím právě takové děti žít a kolik z nich umřelo v nízkém věku, už mi to tak šťastné nepřijde. Je tak jednoduché v těchto knížkách zapomenout, jak to bylo v historii doopravdy.

johana3160
08.02.2021 4 z 5

V ramci zanru byla kniha super. Trosku drama, trosku vtipu. Jen konec mozna trosku uspechany.

Maruš.D
05.11.2020 4 z 5

Velmi zajímavý díl. Trochu podobný předchozímu s tím prostopášníkem, ale vlastně originální. Michael se mi zamlouval, byl na něm krásně vidět progres a přeměna v gentlemana. Evii mi občas přišla hloupě, ale ne nějak výrazně. Sirotkové příběhu dodali na smutnosti, ale zároveň i radosti. A mrzí mě, že nevím, jak skončil Viktor. Zase bych ocenila epilog.
Už se těším na vážnou Lucindu!

Tewi
26.05.2020 5 z 5

(SPOILER) !!!SPOILER!!!

Opět výborné! Sice Evelyn není tak itnrikářská a ostrá jako byla Georgiana, ale Michael byl prostě jedinečná osobnost. Znovu jsem si potvrdila, že Enoch umí vytvořit dokonalý příběh v barvitém prostředí, emocionálně vypjatou zápletku a sympatické postavy. Já osobně jsem si část ve sklepě dokonale užívala a neměla jsem potřebu pátrat po nějakých nelogických nesrovnalostech. Prostě skvělá odpočinková četba.

Ukázka:
„Co to má znamenat?“ ozval se ženský hlas a dovnitř nakoukla hospodyně. „Pane na nebi, opatruj nás,“ vyjekla, jakmile ho spatřila.
Díky bohu! „Okamžitě mi přineste sekeru nebo pilku,“ nařídil a blížil se k ní. Musí se odsud dostat dřív, než si děti uvědomí, co se děje, a oznámí to Evelyně nebo chlapci, kterému dala pistoli.
„Co tady děláte, pane?“ zeptala se a podívala se na matraci a knihy vyrovnané u stěny.
„Jsem uvězněný,“ vyštěkl. „Nemám klíčky od pout, takže potřebuji sekeru. Pospěšte si prosím.“
„Dumala jsem, proč sem děti pořád tajně chodí. Napadlo mě, že tady třeba schovaly toulavého psa. Proboha, ony sem zavřely šlechtice.“
„Panebože, paní… hospodyně, doneste…“
„Nathamová, pane,“ přerušila ho. „Nathamová. Už čtyři roky. Slyšela jsem, jak si špitají, že chcete sirotčinec prodat. Jestli je to pravda, přišla bych o práci.“
„To můžeme probrat později. Když mě vysvobodíte, zasloužíte si odměnu. Dojděte…“
„Hmm. Myslím, že si nejdříve promluvím se slečnou Ruddickovou. Jestli se nepletu, taky tady byla. V posledních dnech se máme moc hezky a taky mi zvýšila plat. Je moc hodná.“
„Ano, je báječná. Teď…“
„Přeji hezký den, pane,“ skočila mu do řeči, načež zabouchla a zamkla. Když stoupala po schodech, dolehl k němu její chraplavý smích.

z toho pro mě plyne ponaučení: Kdybych někdy náhodou v budoucnu měla nějaké podřízené, budu se snažit naučit alespoň jejich jména, protože nikdy nevíte, kdy se to může hodit. :D

izfnp
19.03.2020 4 z 5

Moja obľúbená časť série, za čo môže neprekonateľný markýz. Niektoré pasáže tu boli síce za akoukoľvek hranicou reálnosti, ale to nevadí, pretože táto šteklivá knižka je hlavne o oddychu a odreagovaní sa od každodennej reality. A to plní božsky.

Petra-1
09.11.2019 5 z 5

Skvělá kniha, jedna z mých nejoblíbenějších historických romancí. Velmi vtipná a hlavní postavy jsou prostě úžasné.

účetní
24.10.2019 5 z 5

Když jsem knihu vytáhla z knihovny, tak jsem si říkala - vážně jsem si koupila knihu s takovým názvem - prostopášník a ještě ke všemu mu všichni říkali Svatoušek ?! Ale byla moc pěkná i humorná. Evelina se mi líbila a postupně si mě získal i Michael, líbilo se mi, jak pomalu vycházel na povrch jeho charakter, tedy že má také nějaké kladné stránky, jelikož na začátku knihy se opravdu jevil jen jako chlap, který by tedy rozhodně neměl být hlavním hrdinou romance. Začátek knihy byl trochu méně čtivý, ale u předchozího dílu to bylo stejné. Celkově tedy pěkná romantika, i když musím souhlasit i s tím, co se píše v některých komentářích, že kniha měla i určité nedostatky, nad kterými ovšem také přivírám oči.

immerin
26.03.2019 5 z 5

Známý námět s nevšedním nápadem unést hlavního hrdinu. Hrdinové byli sympatičtí, jejich dialogy vtipné a poutavé. Kniha se četla příjemně, bavila mne. Suzanne nezklamala :)

blek72
27.08.2018 5 z 5

Jedním slovem bezvadný ,to co čekám od romantiky a gentlemanů

Ydisara
25.08.2018 4 z 5

Uvítala bych více experimentování ze strany Evelyny, když měla St. Aubyna připoutaného ke zdi v žaláři... a Svatoušek to byl pro všechny ostatní, pro ni byl výjimečný, tak mu měla říkat Michaele...

vcielka
24.07.2018 5 z 5

Velmi mi to pripomenulo inu knihu od autorky Lisa Kleypas, ktora vysla v originale o dva roky skor ako tato kniha. Taktiez je hlavny hrdina velky prostopasnik, ktoreho titul zhodou okolnosti ma taktiez privlastok svaty a ktorry sa zamiluje do dievciny ktora sa taktiez vola Evie. Tu sice Evelyna a tam Evangelina ale v oboch pripadoch ich autorka oslovuje Evie. Taktiez hlavna hrdinka patri do skupiny dievcat, ktore uzavreli medzi sebou akusi dohodu a taktiez ide v knihe o naplnenie ich casti dohody. A taktiez tu Evie napravi zhyraleho aristokrata. A taktiez je Evie svojou rodinou utlacana a ma si vziat niekoho ineho. Ale kedze sa mi kniha od Kleypas s tymto pribehom velmi velmi pacila, ani s tymto pribehom, ktory je jeho obmenou som nemala problem. Pacili sa mi obaja hrdinovia i prevedenie pribehu. Pacilo sa mi ako si hrdina zacal uvedomovat ze po nom ani pes nestekne a aj jeho vnutorna dilema ozenit neozenit. Bolo by zaujimave sledovat, co by spravil, keby Evie suhlasila s tym, ze sa stane jeho milenkou po svadbe s inym muzom, kedze v knihe mu to pripadalo ako najprijatelnejsie riesenie z uplne vsetkych, ktore mal na vyber, ale neprichadzalo do uvahy pretoze Evie bola slusna a s tym by nesuhlasila, takze mu nic ine nezostalo len vziat v uvahu druhu moznu alternativu a vziat si ju. Pekne bolo sledovat aj jeho chovanie vo vezeni a jeho paniku a strach zo samoty ci tmy... Hrdina viedol o cele mile pred hrdinkou.

Lembac
31.01.2018 3 z 5

Evelyn je dcerka bohatých rodičů, které se už pomalu zajídá jen neustále politicky podporovat svého manipulativního bratra Viktora, proto se rozhodne, že bude konat dobro...tedy pomáhat nebohým sirotkům. V její snaze jí však brání nejen vlastní rodina, ale především prostopášný markýz St. Aubyn. Ten je tak trochu erotoman :-), který nemyslí na nic jiného, než jak nevinnou dívku svést. Kupodivu je Evi mnohem odolnější, než si to vykutálený Svatoušek dovedl vůbec kdy představit.

Knížka je to lehká, trochu naivní, ale čte se skoro sama, takže jí kapku nepravděpodobné pasáže (věznění zhýralce a jeho zázračné polepšení) velkoryse promíjím.:-)

ketvin
07.12.2017 5 z 5

Moc hezký příběh a úžasný St. Aubyn :) do toho se člověk musí zamilovat. Kniha je krásna napsána, obsahuje zvraty, napínavé i vtipné části a super je, jak se postavy proměňují a vyvíjí, konec je pak skvělý! Také se mi moc líbí, jak jsou knihy v sérii provázané, což se nejlépe projeví v posledním díle.

nani_nka
07.09.2017 5 z 5

Druhá časť série o troch kamarátkach, ktoré sú rozhorčené nad správaním vtedajších mužov, a preto sa rozhodnú, že spíšu pravidlá, ktoré by mal každý chlap ovládať. Následne si každá z nich vyhliadne jedného muža, ktorého tieto pravidlá naučí. V tejto knihe je rad na Evelyn, ktorá si vyhliadla nepoučiteľného prostopašníka St. Aubyna prezývaného aj ako Svatoušek. Síce sú v knihe situácie, ktoré sú naozaj pritiahnuté za hlavu (neustále mi behala po rozume otázka, kde vykonával St. Auby svoje fyziologické potreby, keď ho Evelyn držala týždeň v sklepe?), ale aj tak musím povedať, že toto bol historický román ako si ho predstavujem. Sympatickí hrdinovia, vtipné situácie a vzájomné podpichovanie s pekným príbehom. Za mňa určite odporúčam!

moudivlacek
18.07.2017 5 z 5

Tato série začala moc hezkým příběhem, ale tento je ještě lepší. Velice vtipný a občas i vážný.
Zkrátka příběh o dvou lidech, kteří musejí poznat jiný život, než který dosud žili, aby se k sobě dostali, a hlavně, aby pochopili, že bez lásky se sice žít dá, ale nikdy člověk nemůže být doopravdy šťastný, a když dělá k tomu ještě něco užitečného i pro druhé, je to ještě lepší.
Za smích a romantiku v krásném balení mohu knihu jen doporučit. Moc se těším na další díl.

LilianaFalcon
20.01.2017 5 z 5

Rozhodně jedna z nejlepších knížek tohoto žánru. Hned na začátku jsem si říkala: "Ne, už zase!" jenže ono se to vyvíjelo úplně jinak, než bych čekala a přitom to furt bylo tak strašně zamilované, až běda, a končilo to přesně tak, jak jsem si hned na začátku představovala ;-) u knížek tohoto typu si prostě překvapení vážím ;-)

Štítky knihy

romance historické romance

Autorovy další knížky

Suzanne Enoch
americká, 1970
2006  85%Lekce lásky
2010  86%Pokořený svůdce
2008  83%Plamen v srdci
2011  88%Anglický hrdina
2009  82%Hříšné tajemství

Kniha Londýnský prostopášník je v

Přečtených303x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených21x
Knihotéce135x
Chystám se číst29x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x