Lék pro duši

Lék pro duši https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517687/bmid_lek-pro-dusi-my7-517687.jpg 4 10 6

Proč se trápíš? Proč se necháváme bolesti dobrovolně vystavovat měsíce nebo i roky? Většina lidí se bojí jít za odborníkem na duševní zdraví. Nechceme si připadat jako blázni. Stydíme se. Bojíme se. Existuje i jiné řešení? Odpovědí je tato kniha.

Přidat komentář

Aligi
19.04.2024 5 z 5

Kniha mi dost dala. V době bolavého rozchodu mi dost pomohla. Druhá kniha, do které jsem si zapisovala poznámky a podtrhávala celé pasáže, ač to nesnáším něco psát do knih. Každý si tam asi něco najde, já sama jsem se našla v mnoha "kapitolách".

Atalera
26.02.2024 4 z 5

Každý si v knize najde to svoje co k němu bude promlouvat.


Veruru1981
29.09.2023 1 z 5

Kniha je úplně o něčem jiném, než slibuje. Velké zklamání. Je to zmatený soupis týkající se jen nefungujících milostných vztahů, nadto dost zjednodusujici, když problematické vztahy vidí jen v rovinách 3 typů postav, přičemž ani v jednom jsem se nenašla, i když jsem se fakt snažila. I návody jak z toho ven jsou takové povsechne, povrchní, nejde to do hloubky. Stylistika taky nic moc... Jsem opravdu zklamaná, kdybych věděla, o čem kniha je, rozhodně bych si ji nekoupila. Rozhodne nehledejte nějaké terapeutické nástroje pro samolecbu...

nefernefer
25.07.2023 2 z 5

Anotace je zavádějící. Neříkám, že si člověk z knihy nic neodnese. Určitě je v ní spousta užitečných myšlenek, potažmo i rad. Ale ne každá bolest duše je způsobena rozpadem vztahu nebo neporozuměním mezi partnery. Ne každá bolest duše má svůj původ v nešťastné lásce. A tato kniha řeší z 99 % právě pouze tyto případy a jen 1 % se dotýká i jiných příčin. Za mě kniha nesplnila očekávání. Nesplnila, co slibuje, tj. poradit, "jak vlastními silami čelit smutku, psychické bolesti a úzkostem", protože v tom slibu schází specifikace - "způsobeným nešťastnou láskou". Ale pokud někdo řeší problémy po rozchodu, pak by mu mohla být užitečná.

vojjanka
08.07.2023

Knihu jsem si koupila, protože měla velmi lákavý prodejní text...jak vlastními silami čelit smutku atd. Zajímalo mně jak toto citlivé téma autor popsal, aby to čtenář uměl sám.

Mé očekávání se čtením přeměnilo na zklamání.

Pro mně nesourodé od jednotlivých příběhu až k Nadalovi. Ano, jsou tam info o EI, self-faktorech i koučovací otázky a to zpracování rozhodně nevidím jako poskytnutí "ověřených metod pro návrat zdraví, sebevědomí"...Což kniha slibuje hned na obálce. Co je cílem autorovho sdělení? A tak si začínám dohledávat informace o autorovi.

V popisu o autorovi mi chybí dohledatelné data a fakta o vzdělání a praxi autora.
Ano pan Petr Casanova roz. Jirák a tím to končí. Ocenila bych dostupný životopis, který popíše erudaci autora.

Sobě tuto knihu NEDOPORUČUJI. Zakoupený výtisk do mé knihovny nezařadím.

luba2532
23.06.2023

Výborně srozumitelně napsané, kniha se mi moc líbila.