Na mořském ledovci

Na mořském ledovci https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22779/bmid_na-morskem-ledovci-v3p-22779.png 4 28 3

Ledová společnost série

< 8. díl >

Bratr Petr od Neokatolíků, se kterým se Lien již několikrát setkal, přijíždí do Panamerické, aby se s Lienem setkal. Žádá po něm, aby se Lien přimluvil u Lady Diany za to, aby Panamerická uznala Neokatolíky. Výměnou mu nabízí informace o Jdrienovi. Neboť nový projekt Lady Diany – severo-jižní tunel – vyžaduje obrovské množství energie, odklání Lady Diana energii z Magellanské elektrárny, dodávající energii do okolních stanic. Způsobí tím smrt mnoha a mnoha lidem. Lady Diana plánuje vyrábět si energii podobně jako v Afrikánské Společnosti – spalováním mrtvol...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

La Compagnie de la Banquise , 1982


více info...

Přidat komentář

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Další díl, kde se trpaslík přejmenuje na Kida a pokračuje ve svém megalomanském plánu na vytvoření vlastní železniční společnosti na mořském ledovci. Potýká se pak nejen s technologickými problémy a sociálními potížemi rozrůstajícího se města na ledovci, ale také s nepřáteli, kteří mu mají v úmyslu jeho novou společnost přebrat.

hoopoo
15.10.2013 4 z 5

Tento vcelku napínavý díl se opět nestará tak moc o Liena, který stavbu již druhého megalomandkého tunelu, který svojí energetickou náročností spotřebovává neskutečné množství energie, že dochází až na mnohá úmrtí.
Hlavní část knihy se točí kolem trpaslíka, který se snaží starat o své město KMPolis a také Yeuze, která se po dlouhé době dostala opět za Jdrienem. V závěru čelí město vzpouře s jak to dopadne si musíte počkat na samý závěr knihy.
Stále čekám, kdy se hlavní děj vrátí zpět k Lienovi, jak to bylo v x prvních knihách.


yerry
04.01.2012 4 z 5

Opäť jedna z tých lepších častí. Dej sa odohráva prevažne v trpaslíkom založenom meste premenovanom na KMPolis, ktoré už začína prosperovať a pokladá tak základy pre novú Koncesiu Morského ľadovca, ktorá má do budúcnosti potenciál konkurovať dokonca aj ostatným veľkým železničným spoločnostiam. Yeuze tu nájde Jdriena a spozná trpaslíka, ktorý zpočiatku nie je veľmi nadšený jej príchodom, mysliac si, že Yeuze chce Jdriena odviesť k otcovi Lienovi Ragovi. Ten sa spoločne s lady Dianou podieľa na razení obrovského tunela v Panamerickej koncesii. Tento megalomanský projekt, ktorý má spojiť severný a južný pól zamrznutej Zemegule už začína prinášať tisícky obetí vďaka svojej energetickej náročnosti. Na Liena to pôsobí deprimujúco a jeho motivácia značne klesá. Tvrdá lady Diana však presadzuje svoje stanovisko. V KMPolis vznikne vzbura vedená policajtom Wolkym. Trpaslíkovy sa však podarí zjednať poriadok. Na konci tejto časti sa na okamih zjaví slnko, ktorého lúče vydesia ľudstvo a hlavne lady Dianu. Obnovitelia Slnka tak dajú o sebe vedieť....

Docela pútavo písané, hodnotím ako lepší priemer a dávam 4*.

Štítky knihy

pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Na mořském ledovci je v

Přečtených71x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce61x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x