Trpaslík v akci

Trpaslík v akci https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22778/bmid_trpaslik-v-akci-h6p-22778.png 4 28 3

Ledová společnost série

< 7. díl >

Během pobytu v Sibiřské se osazenstvo Kabaretu Miki ztenčilo na 6 lidí obývajících jeden těsný vagón.Kabaret pobývá se svým vagónem v Kapusta Vogzal. Trpaslík přebírá velení v Kabaretu a nakonec odjíždí do Australasijské společnosti, aby sehnal léky pro generála Čekarina, který nad kabaretem drží v Kapusta Vogzalu ochrannou ruku. Jdrien mu totiž svými výjimečnými schopnostmi pomáhá od bolesti nohou. Po té co generál umírá, odjíždí Trpaslík opět do Australasijské a kupuje malou společnost SNOW...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Najáda
Originální název:

Le Gnome Halluciné , 1982


více info...

Přidat komentář

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Jak název napovídá, příběh se točí hlavně kolem trpaslíka, který měl být v knihách zřejmě označován správně jako „Trpaslík“, protože to je zřejmě jeho jméno. Po zatčení Yeuze to je Trpaslík, kdo se začne starat o malého Jdriena, kterého upřímně zbožňuje a snaží se ho ochránit. To zjednodušují a zároveň i komplikují zvláštní schopnosti Jdriena.

hoopoo
13.10.2013 4 z 5

Příběhy se začínají rozdělovat. Tentokrát se větčina díli točí kolem trpaslíka, který se zbytky divadelní společnosti Mikado uvíz s Yeuze a synem Liena na Sybiři. Trpaslík se vydává na strastiplnou cestu pro léky samolibého generála, který nechce propustit Lienova syna - Jdriena. Nakonec se mu to podaří a uprchnou, Yeuze je ale bouzel zavřena do vězení.
Lienovi se v závěru podaří Yeuze osvobodit. Trpaslík kupuje malou společnost S.N.O.W. a začíná se mu dařit. Jdrina ale stále chrání od svého otce..


yerry
04.01.2012 4 z 5

Ústrednou postavou tejto časti sa stáva tpaslík z divadla, ktorému Yeuze zverila Jdriena - Lienovho syna pred tým než ju uväznili za vraždu dôstojníka transibírskej spoločnosti. Začína byť zrejmé, že Jdrien má telepatické schopnosti a vie si získať ľudí. Trpaslíkovi spoločne s Jdrienom a ešte jednou herečkou sa podarí utiecť na územie Australazijskej spoločnosti kde začne podnikať, spočiatku sa mu darí, ale keď napokon takmer zbankrotuje dostane ponuku od Mikada, majiteľa jednej z najväčších spoločností australázijskej a ako neskôr vysvitne, ktorý je tiež miešancom človeka ľadu a človeka tepla, dostane jeho život nový smer. Lien Rag naopak začína vystupovať v čoraz negatívnejšom svetle. Prispeje síce k vyslobodeniu Yeuze z trestaneckého vlaku transibírskej ale tá ho kvôli jeho chladnému vzťahu napokon opúšťa a vydáva sa hľadať Jdriena. Lien Rag sa zdá byť nadobro pohltený svojim úspechom, kariérou a Mrs. Dianou, ktorá si ho dokázala dokonale omotať okolo prsta.

Seriál sa už vetví na viac príbehových vlákien. Tento diel bol pomerne pútavý a aj vďaka charakterovým zvratom u hlavnej postavy a hlbšiemu rozvíjaniu sociálnych aspektov u rôznych spoločností ho hodnotím ako mierne nadpriemerný.

Štítky knihy

pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Trpaslík v akci je v

Přečtených73x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce62x
Chystám se číst7x
Chci si koupit1x