Lovci ledových lidí

Lovci ledových lidí https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22774/bmid_lovci-ledovych-lidi-Eru-22774.jpg 4 38 4

Ledová společnost série

< 4. díl >

Lien Rag pracuje s kmenem Jdrou v subglaciálním lese u Hansena. Zatím se pořádají hony na Zrzavé, kteří jsou následně násilím nuceni čistit kopule měst. Když jede s Hansenem se zásobou dřeva do Wood Station, všimne si, že se Zrzaví vrátili na jeho kopuli. Následující týden se setkává s Yeuze, která mu poví o honech na Zrzavé. Lien Rag dostane strach, opouští Hansena a vydává se zpět do jeho lesní stanice. Po příjezdu zjistí, že byli napadeni lovci Lidí z chladu...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

Les Chasseurs des Glaces , 1981


více info...

Přidat komentář

thorir
30.07.2023 4 z 5

Příběh pokračuje tam, kde skončil minule. Lien je s kmenem Zrzavých lidí u dřevorubce Hansena a pomáhá mu s těžbou a prodejem dřeva. Hlavním tématem je tentokrát zotročování Zrzavých lidí, jejich lov a násilné nucení k práci na kopulích. Autor odhaluje další a další detaily světa ledu a zimy, tyranský svět nesvobody, hrůzovlády Společnosti a Bezpečnosti. Budoucnost se pro Zrzavé lidi nevyvíjí vůbec dobře a Lien je chycen uprostřed všeho.

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Zrzaví lidé začínají být pronásledováni lidmi a proto opouštějí práci na odklidu sněhu na kupolích měst. Přestože si to lidé nepřipouští, jsou na této jejich práci závislí. Zrzaví lidé tak začínají být násilně chytáni a zotročováni.


hoopoo
06.10.2013 5 z 5

Náš hrdina Lien Rag je zamilovaný do zrzavé ženy Jdrou. V rámci práce je vyslán mimo stanici a Jdrou je unesena. Zbytek knihy je vlastně jeho snaha ji zase dostihnout.
Svět ledové společnosti je vcelku už zajímavě rozehrán a pokud jste četli předchozí knihy, tak další díly baví čím dál víc.

yerry
04.01.2012 4 z 5

Lien Rag zostane u drevorubača Hansena kvôli svojej láske Jdrou, ktorá patrí medzi zrzavých ľudí, teda stáva sa z neho dezertér. Medzičasom vďaka vojne na dvoch frontoch so Sibírskou a Panamerickou spoločnosťou ale aj vďaka rasistickej kampani neokatolíkov odchádzajú zrzaví ľudia hromadne preč, čo má za následok nedostatok pracovnej sily na tie najťažšie práce. Transeurópska spoločnosť preto podniká kroky na využitie zrzavých ľudí ako novodobých otrokov, začína veľký lov. Počas jednej cesty do mesta, kedy Lien ani Hansen neboli prítomní, bola Hansenova farma prepadnutá lovcami ľudí, Hansenova manželka bola znásilnená a Jdrou s ostatnými zrzavými ľuďmi odvlečení. Lien sa Jdrou vydá okamžite hľadať. Musí však prekonať niekoľko úskalí, dokonca aj väzenie. Napodiv snaží sa mu pomôcť aj jeho bývalá láska - sexuálne nenásitná, zvrhlá a nymfomanická Flo Sandová ale aj jeho druhá láska Yeuze. Na konci tohoto dielu čaká Liena prekvapenie.

Zdá sa mi, že úroveň tohoto serálu každým ďalším dielom stúpa. Nájdu sa, ale naivných prvkov je v príbehu čoraz menej, naopak, príbehy získavajú realistickejší nádych. Opis postáv je plastickejší a má ďaleko od čierno-bieleho videnia. Hodnotím ako nadpriemer.

Štítky knihy

erotika francouzská literatura pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Lovci ledových lidí je v

Přečtených89x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce79x
Chystám se číst8x