Dítě

Dítě https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22775/bmid_dite-lGn-22775.png 4 36 3

Ledová společnost série

< 5. díl >

Lien Rag se skrývá u Zrzavých lidí a stará se o svého syna Jdriena na kopuli Purple Station. Kmen Jdrou kopuli stanice opouští, Lien Rag se s Jdrienem vydává na sever a snaží se maskovat Jdrienův původ, původ míšence zrozeného z člověka Tepla a Chladu. Dostávají se do Salt Station, kde Lien Rag nachází zaměstnání v solném dolu a seznamuje se s Vakem, který se hlásí k Obnovitelům Slunce (tj. lidem, kteří se snaží o návrat slunečních paprsků na Zemi)...... celý text

Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

L´enfant des glace , 1981


více info...

Přidat komentář

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Lien Rag se stal nejen dezertérem, ale také otcem dítěte zplozeného se zrzavou ženou. Musí se tak v této situaci postarat o dítě, které má potíže přežívat v chladné zimě Zrzavých lidí, ale i v přílišném teple lidí žijících ve vlacích a pod kupolemi.

hoopoo
10.10.2013 3 z 5

Přijde mi, že mě knihy Ledové společnosti baví čím dál více. V tomto díle se Lien Rag stará o svého polozrzavého synka a není to vůbec jednoduché, protože zvědaví lidé jsou všude a zrzavé hodně lidí nenávidí. Syna nakonec zachrání Lienova přítelkyně Yeuze.


yerry
04.01.2012 2 z 5

Lien žije spoločne s Jdrou, svojim malým synom (krížencom človeka tepla a zrzavej ženy) na jednej z mestských kopúl. Vykonáva si rodičovské povinnosti aj za Jdrou, ktorá o dieťa neprejavuje veľký záujem. Jednej noci sa však Jdrou aj so svojim kmeňom podkopú pod oceľové zábrany a ujdú. Lien zostáva s dieťaťom sám. V tomto dieli je Lien na sústavnom úteku, zabije vraha Jdrou, ktorú dostanú aj s jej kmeňom opätovne lovci zrzavých ľudí a uteká stále viac na sever, kde ho zo spárov takmer istej smrti vyslobodí osoba o ktorej by to nepredpokladal. Yeuze sa medzitým podarí zachrániť jeho malého syna. V tejto časti sa Lien Rag zoznámi aj s vyznavačmi slnka, ktorí sa snažia o obnovenie dopadu slnečných lúčov na Zem, keďže jej atmosféru zahaľuje nepreniknuteľná vrstva prachu po explózii mesiaca, čo sa však vôbec nehodí neokatolíkom ktorým najviac vyhovuje daný stav.

Tento diel sa mi zdal trochu rozťahaný a tak mi pripadá ako keby autor trochu tápal a nevedel sa rozhodnúť ako dej ďalej rozvinúť. Záver však predznamenáva, že dejové vlákno konečne našiel. Tentoraz hodnotím ako slabší priemer.

Štítky knihy

pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Dítě je v

Přečtených81x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce76x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x