Svatyně ledu

Svatyně ledu https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16202/bmid_svatyne-ledu-gLs-16202.jpg 4 57 7

Ledová společnost série

< 2. díl >

V Transevropské společnosti se chystá setkání všech akcionářů. Pro všechny akcionáře je vypraven zvláštní vlak. Během jeho okružní cesty, během které má všechny akcionáře vyzvednout z jejich domovských stanic, přepadne tento vlak obrovská lokomotiva pirátů a několik akcionářů si vezme jako rukojmí, včetně Floi Sadonové. Zatímco piráti ruší a klamou záznamy o své trase, Bezpečnost společnosti chystá plán na záchranu rukojmích. Během této doby je Lien Rag a Skoll schovaný ve velkém ZOO v Grand Star Station a ilegálně vydávají knihu Šikmá trať...... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

Le sanctuaire des glaces , 1981


více info...

Přidat komentář

jan7113
10.01.2024 4 z 5

S dovolením bych rád použil pouze poslední větu z komentáře kolegy Thorira, která vystihuje naprosto vše: "Stejně čtivé a vzrušující jako předchozí díl."

thorir
05.03.2023 4 z 5

Příběh v podstatě navazuje tam, kde skončil v předchozím díle. Čtenář opět sleduje Liena Raga a několik dalších postav, jak pronikají hlouběji a hlouběji do legend vzniku a původu zrzavých lidí. V patách je jim všemocná a krutá Bezpečnost a Neokatolíci. Spiknutí za účelem ovládnutí Společnosti se prohlubuje. Autor dále rozpracovává téma železnice jako prostředku k udržení kontroly nad populací, omezením možnosti svobodného a nezávislého pohybu. Veškerý život je pod kontrolou Společnosti, Bezpečnosti a Neokatolíků. Větší a větší prostor dostává náboženské dogma. Stejně čtivé a vzrušující jako předchozí díl.


Hadati
12.06.2017 4 z 5

Lien Rag stále žije v ilegalitě a snaží se šířit informace o Vilim Fukovi a jeho Zrzavých lidech tištěním knihy Šikmá trať. Jeho zájem ho nakonec dovede blíže k odhalení tajemství Fuka.

hoopoo
06.10.2013 3 z 5

Určitě slabší než první díl, ale i tak bavil :)

anthea
25.03.2013 1 z 5

Úroveň druhého dílu Ledové společnosti klesla a já už u prvního dílu přemýšlela, jestli vůbec shánět druhý díl. Takže dále nepokračuji. Už mne i přestalo zajímat další pátrání po zrodu zrzavých lidí a zmutované příšery mne vůbec nebraly. Byly tu jen krátké záblesky toho, co by mne zaujalo.

honajz
20.05.2012 2 z 5

Já tedy nevím, jestli to yerry četl, ale Lien se zde s Floou skoro nesetká... Navíc dělá v utajení v ZOO, kde nic moc podkopávat nelze, leda klece. Jeden ze slabších dílů, který víc slibuje, než nakonec dá. Máme zde tak hezké rekvizity - akcionáři na cestě do pekla, ohromná parní lokomotiva jak od Zababy, piráti na kolejích, Zrzavci na vyšší úrovni, a konečně i onu svatyni, ale autor s tím nakládá jak abstinent s pivem. Nikam nic nerozvíjí, soustředí se na detaily, tedy zbytečné detaily, a nakonec zbyde pachuť něčeho, co mohla být zajímavá krmě. Jinak opět autorovo protikatolictví a záliba v perverzním sexu probublávají na povrch, ale jinak mi přijde, že ten ledový svět začíná být hodně nedomyšlený a nedotažený, a to pradoxně nejvíc ve chvíli, kdy se jej autor pokouší vysvětlovat.

yerry
23.08.2011 3 z 5

V tejto časti sa opäť stretávame s Lienom Ragom a Florou Sandovou. Ich vzájomný vzťah však nabral iný kurz potom, čo Flo uprednostnila vlastné pohodlie a vplyv a obetovala Liena ešte v minulm dieli. Lien však zahorí citmy voči inej príslušníčke nežného pohlavia. Text je opäť pretkaný erotickými scénami ktoré sú však popisované tak, že čitateľ si musí väčšinu domyslieť. Na scéne sa objavuje nová postava - pirát Kurts so svojou obrovskou lokomotívou, ktorou prepadáva vlaky železničnej spoločnosti a tak mieša karty na jej území. Lien so svojim spoločníkom, po tom čo odhalil tajomstvo "Šikmej trate" nakladá s týmto poznatkom tak, že postupne podkopáva politické pozície Spoločnosti. Lien naďalej pátra po tajomstve pôvodu "zrzavých ľudí". Táto časť sa mi zdala o niečo horšia ako prvá a aj naivných prvkov je v nej o niečo viac, preto ju hodnotím ako lepší priemer...

Štítky knihy

francouzská literatura pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  75%Ledový národ
1993  79%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě

Kniha Svatyně ledu je v

Právě čtených1x
Přečtených127x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce85x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x