Ledový národ

Ledový národ https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/22771/bmid_ledovy-narod-yV0-22771.jpg 4 49 5

Ledová společnost série

< 3. díl >

Zatímco je Transevropská společnost ve válce se Sibiřskou, napadne také Panamerickou společnost na západě. Při průzkumu západního ledovce, narazí průzkumníci na ozbrojenou skupinu Zrzavých, kteří brání Glass Station. Lien Rag je vyslán do této zóny, aby studoval vlastnosti tamního ledu, na kterém se často propadají vlaky.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Najáda
Originální název:

La Compagniedes Glaces - Le Peuple des Glaces , 1981


více info...

Přidat komentář

thorir
02.05.2023 3 z 5

Tenhle díl byl, ve srovnání s předchozími, trochu slabší. Tak nějak nudnější, přesto stále svým způsobem zajímavý. Čtenář se dozví další detaily fungování společnosti, pochopitelně sleduje osudy protagonisty Liena Raga, jeho práci pro Společnost, jeho přátele a kolegy, jeho snahy kontaktovat a sblížit se se zrzavými lidmi. Svět je to pořád stejně fascinující jako v předchozích dílech. Zajímavé je sledovat fanatickou církev a její snahu o vyvolávání nenávisti vůči zrzavým lidem, ukázková dehumanizace jako předzvěst genocidy.

Hadati
12.06.2017 4 z 5

Zjištění, že ne všichni Zrzaví lidé jsou jen primitivy s inteligencí mírně převyšující zvířata z předchozího dílu, je zde více rozvedeno. Lien Rag, Skoll a Harl Mern jsou sehnáni do jednoho výzkumného týmu, aby to blíže prozkoumali.


hoopoo
06.10.2013 4 z 5

Tenot díl začílná útokem Zrzavých lidí na GlassStation. No a náš hrdina se zakoukal do zrzavé Jdrou. jako u předchozích dílů je první půlka trochu nuda, hlavní se uddá až ke konci.

yerry
04.01.2012 5 z 5

Táto časť sa nesie v znamení vojnového konfliktu medzi Transeurópskou a Panamerickou spoločnosťou. Lien Rag bol vzatý na milosť s tým, že vo vojnovom stave poskytne svoje služby Transeurópskej spoločnosti. Opäť sa tu stretne so starými známimi Skollom a Harnom Merlom. Nový problém sa vyskytne v Glass Station, kde dobyvateľské jednotky Transeurópanov narazia na tvrdý odpor, nie však ako predpokladali zo strany panameričanov ale zrzavých ľudí s laserovými zbraňami čo je veľmi čudné, keďže títo za ľudí vpodstate nie sú ani považovaní kvôli svojej mentálnej úrovni paleolitického človeka. Ich spoločnosť sa začína formovať a prerastať do akejsi marxistickej formy feudalizmu. Z pozadia za nitky ťahajú neokatolíci, ktorí na jednej strane podporujú rasové pogromy na zrzavých ľudí a na strane druhej organizujú aj revolučné brigády tejto rasy. Po stroskotanom vzťahu s Flo Sandovou, sa ochladzuje aj vzťah Liena k Yeuze. Naopak erotické vášne u Liena vyvolá mladá a krásna chlpatá "zrzaňa" Jdrou. Zopár erotických pasáží teda nebude chýbať ani v tejto časti. Tentoraz dávam maximálny počet bodov.

Yarwen
06.09.2011 2 z 5

Ve třetím volném pokračování Lien Rag, Harl Mern a poručík Skoll pátrají, odkud se najednou vzali Zrzaví lidé, kteří ovládají zbraně a útočí na vetřelce. Lien se také zamiluje do Jdrou - dívky, která přísluší k Zrzavým lidem. Arnaud si dal v tomto díle oddych, považuji jej za slabší kus ze série o Ledové společnosti.

Štítky knihy

francouzská literatura pulp fiction postapokalyptické romány

Autorovy další knížky

Georges Jean Arnaud
francouzská, 1928 - 2020
1992  75%F-Station
1992  74%Svatyně ledu
1992  76%Ledový národ
1993  80%Lovci ledových lidí
1993  78%Dítě