Lars útočí

Lars útočí https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454258/bmid_lars-utoci-cUD-454258.jpg 4 202 64

Lars série

< 3. díl >

LARS MUSÍ ZAÚTOČIT, PROTOŽE TENHLE PŘÍPAD JE ZATRACENĚ OSOBNÍ… Lars, soukromé očko, milovník kvalitního bourbonu, ryčné hudby a vůně žen, měl ve svém staromládeneckém životě sotva dvě či tři vážnější známosti. Jedna z nich, krásná Viktorie, se mu po téměř dvaceti letech odloučení ozve s úpěnlivou prosbou o pomoc. Před několika dny se beze stopy ztratil její syn Artur, přičemž chlapcovo záhadné zmizení bylo doprovázeno neméně záhadným vloupáním do trezoru ve firmě, v níž je zaměstnán jeho otec. Když se Lars od Viktorie dozví, že Arturovi je devatenáct a že muž, který ho vychovává, vlastně ani není jeho biologický rodič, zbystří. Ihned se pustí do pátrání, během něhož je lepší neplést se mu do cesty, natož mu lhát nebo se ho dokonce snažit zastavit, jak se o to několik nešťastníků pokusilo. Tentokrát Lars nevyčkává, ale útočí, protože někdy věci zkrátka nejdou brát jinak než osobně.... celý text

Přidat komentář

zbuy
20.04.2024 4 z 5

Lars provětral mimo svého miláčka Ford Mustang GT i svůj nabroušený jazyk a drsnými vtípky okořenil vyprávění dalšího svého případu, který vyřešil na hraně zákona, jak už ostatně u něho bývá zvykem.

Květ
10.04.2024 4 z 5

Další díl s Larsem, už třetí. Stejně tak cynický, obhroublý, frajírkovský, stejně úsměvný jako ty předtím. Je to taková odpočinková jednohubka, co se čte snadno a rychle. Zatím mě to pořád baví.


playada
05.03.2024 5 z 5

Larsi, Larsi. Ty jsi ale číslo. Jdu se kouknout, co tam máš dál. Jestli se s Tebou budu muset na krátkou chvíli rozloučit, budu moc smutná. Zvykla jsem si na Tebe. Ale já budu trpělivá. Na dobrý věci se vyplatí počkat.

witko
19.12.2023 5 z 5

Ani jsem se nenadál a kniha byla přečtena na jeden zátah. Dobrý, svižný děj. To je radost číst.

mila2411
31.10.2023 5 z 5

Jo, i na potřetí je to JÍZDA, fičák, pořádný nářez. Lars jede na plno, čte se to moc příjemně a hrozně moc to utíká. Od série jsem NIC moc nečekal, ale funguje to výborně a po přečtení mám intenzivní chuť na další díl...

Eva398
10.10.2023 5 z 5

Kniha i celý její příběh mě bavil. Skvěle napsané a poutavé.

tlllk
26.06.2023 4 z 5

Sláva, drsoň konečne rozdal pár faciek, a prestal citlivo riešiť všetky sexuálne menšiny vo svojom okolí. Konečne sa dostávame k tomu o čo bol ten marketingový humbuk.

Timkim
23.06.2023 5 z 5

Já vlastně nevím, jestli bych Larse chtěl potkat. Pokud by to byl kámoš, tak možná, jenže to by určitě něco potřeboval. Kdyby to kámoš nebyl, tak ani omylem.
Styl psaní se mi vážně líbí a příběh má hlavu i patu. Pár neznatelných, rychle vyřešených odboček, které to zpestří. Nevím proč, ale připomíná mi Harryho od Jo Nesbøa.
Opět super a začínám Českou tvorbu brát na milost.

Disease
21.04.2023 4 z 5

První půlka zatím nejlépe napsaná, je vidět, že autor se zlepšuje, i když psát umí od začátku. Druhá polovina už vlažnější, asi proto, že se bere moc vážně a případ je ve finále celkem jalový. Nicméně od dalších dílů mě to neodradilo.

deedulka
11.03.2023 4 z 5

Další povedený detektivní díl z pera Daniela Grise. Jeho knihy se čtou hrozně rychle a během mžiku jsem na konci. Larsův humor stále baví a hlášky jsou ostré a padnou ve správný čas a ve správném znění. Hlavně oceňuji, že co kniha, to jeden ucelený příběh s uzavřeným koncem. Nemusím se tak klepat, kdy vyjde pokračování a polovinu věcí mezitím zapomenout. :-) I tak ale beru do ruky rovnou další díl, který už na mne čeká v knihovně. ;-)

darbujan8924
20.02.2023 5 z 5

Tak tento " metalový mág" mě zase nezklamal.
Kniha je skvěle psaná a ještě víc se skvěle čte.
Takže Larsovi dávám zase palec nahoru... a jen tak dál

petrpospa
04.01.2023 4 z 5

Pokud Vám nevadí, že hlavní hrdina je metalový solitérní macho, pohybující se v genderově nevyváženém prostředí, přičemž v ruce drží buď flašku nebo kvér, bude se Vám kniha líbit. A pokud Vám výše uvedené vadí, mohla by se Vám líbit taky. Jen k tomu potřebujete trochu nadhledu a nebrat vše moc vážně. Vždyť je to jen kniha. Jednoduchá, ale dobrá.

marra82
26.12.2022 3 z 5

Lars měkne.. první díl byl skvělej v tom, že v něm nebylo nic navíc- ani slovem, ani scénou. Tady je toho navíc skoro až moc a hlavně- kde je vlastně zápletka? Kde je ta facka která to v poslední třetině všechno otočí naruby a hlavou dolů, a vy to musíte dočíst na jeden zátah, i když už máte rudý oči a tři hodiny do budíku.? Ta třešnička, abyste si s poslední tečkou mohli lusknout a říct si- jo, Lars je dobrej, kde je další díl.? ..škoda...ale jo, kde je další díl..?

aralka
14.12.2022 4 z 5

Totální oddechovka... sympatický drsňák Lars to zase rozjíždí a čte se to výborně, přeskočila jsem jeden díl a vůbec to nevadilo... není to žádná vysoce umělecká a hodnotná četba, ale česká kriminálka celkem dobré úrovně, nic míň, nic víc :-)

Hakate
12.12.2022 5 z 5

Další skvělá oddechka plná akce, humoru. Opět skvělá jízda. Série si zatím drží vysokou laťku a tento díl není výjimkou.

Nuttelka
11.12.2022 4 z 5

(Audiokniha)
Pokračuji ve spanilé jízdě ve společnosti bezkonkurenčního Larse :-) Ten chlap mě fakt baví a kdyby to byla skutečná postava, stojím hned v první řadě, abych se s ním seznámila... Jeho řešení případů je vždy originální, závěry bravurní a doufám, že mě nezklame i v dalších dílech :-)

hnusák
23.11.2022 5 z 5

Další v sérii vyšetřování setsakra dobrého privátního ex detektiva Larse. I tento díl má spád, spoustu trefných hlášek a na konci i shození nafrněného lumpa z jeho soukromého piedestalu do osidel ocelových klepet. Super, dávám palec nahoru autorovi, i když se tváří jako ten syčák Joker.

Swissman
07.11.2022 5 z 5

Plný počet hvězd. Lepší než druhý díl. Vtip, akce a hrdina, kterej se chová přesně tak, jak by se chtěl chovat kdekdo. Ale to chce pořádný koule. A ty nemá kdekdo ;-)

medlovice
29.10.2022 5 z 5

Jsem s mým manželem 25 let, On nepozná kdy hraji Metallica a kdy Metalinda. Včera jsem poslouchala One a on pindal Kirkovi do sola. Málem jsem ho vyhodila z okna.
Tebe znám Larsi sotva půl roku a zjistila jsem, že máme naprosto shodný , skoro stejný hudební vkus , nemyslela jsem si , že někdy najdu takovou shodu. I ten polský malíř s tragickým osudem maluje fascinující obrazy. Takže jsem tento příběh prostě zhltla a hned jdu na další . Sarkastický chlap s nadhledem a vkusem na muziku , slabostí pro Řecko mě baví. Sice ta urážka Welcome Home ještě není zapomenuta , ale nikdo není dokonalý, že ?

evelýny
09.08.2022 2 z 5

,,Kdo je připravenej, není překvapenej."

Já tedy překvapená byla, protože na tohle jsem připravená nebyla.

Metallica a vytuněné káry, pro mě láry fáry.
Mustang, Citroën či Subaru?
Líně se táhnoucí, vtipu občas přes míru,
Phil Marlowe se diví.
Chuck Norris ..... doplňte si sami.

Oceňuji vtipné hlášky a dobře vymyšlený konec, kterak elegantně vybruslit z totálního průseru, neboli jak zabít několik much jednou ranou.
Jsem asi moc přísná, ale slabý průměr, sorry.

Audiokniha: Klidně, líně, zahálčivě čte Martin Zahálka