Labyrint klamstiev

Labyrint klamstiev https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526945/bmid_labyrint-klamstiev-655cfde97dab9.jpg 4 182 58

Detektiv Henry Ford série

1. díl >

Čerstvo povýšeného inšpektora Henryho Forda povolajú vyšetrovať dvojitú vraždu. Aj napriek nedostatku indícií tuší, že za všetkým stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastnej skúsenosti dobre vie, ako po sebe zločinci zahladzujú stopy. Pred rokmi prišiel o manželku pri horolezeckej nehode, ktorú sám spôsobil. Ponurú pravdu sa snaží utajiť pred svojím synom i novou partnerkou, s ktorou pracuje na prípade. Dokáže celú situáciu ustáť dosť dlho na to, aby zabijaka zastavil?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Shallow Ground , 2020


více info...

Přidat komentář

Aghatte
02.03.2024 4 z 5

Zajímavá krimi s posloupným scénářem, bez přílišných nechutnosti, ale se spoustou krve, pro mě neotřelý motiv,
ano, líbilo se mi to.
Zpočátku zaskřípalo pár divně poskládaných vět
( věc překladu a korektury ), ale pod vlivem dobrého děje, jsem si toho prostě přestala všímat.

Kubajzz
01.03.2024 4 z 5

Dnes dočteno, nedám sice plný počet, ale bylo to super, čtivé a zajímavé :-) Určitě si přečtu i další díly. A ano, jak se tu píše, Technička je vážně podobná Tilly ze série Poe, ale to mi vůbec nevadí, protože tu čtu souběžně s touto sérií a je taky super :-) Určitě doporučuji


Margerite
05.02.2024 3 z 5

Silnější 3*, ale víc dát prostě nemůžu. Technička na "Spektru" se až příliš podobá Tilly ze série Washington Poe, tady mohla být inspirace. Postavy, případ i vyšetřování veskrze průměrné. Pocit viny hlavního hrdiny taky ohraný, jmenujme Joonu Linnu, Harryho Holea či z novějších Sebastiana Bergmana. Neurazí, nenadchne. Oddechovka ano, vyšší liga ne. Musím pochválit překlad, na dnešní dobu solidní, kolikrát to stojí za psí štěk. Zkusím další díl a uvidím.

dlabikk
30.01.2024 5 z 5

Tak tohle jsem si hodně užila :o) Myslím, že už vím čím si budu krátit čas čekáním na dalšího Cartera. Napínavé, neotřelé a svěží. Ford a obzvlášť Hannah jsou sympatickou vyšetřovací dvojicí.

jaroiva
16.10.2023 3 z 5

Tak mám zas co mazat z fronty.
Celkem čtivá i zajímavá kniha, ale notně prošpikovaná reklamním obsahem.
Tohle už pro mě přesáhlo míru, kterou chci číst. Že pachatel praští někoho plechovkou fazolí Heinz, to ještě celkem beru, ale když je někomu na místě činu tak špatně, že "měsíc nebude jíst velkou polévku značky Heinz", to už bylo přece jen přehnané. Nesměla samozřejmě chybět IKEA.
Takže jsem sice došla na konec, ale autora už dále sledovat nebudu.

Olous1
09.09.2023 3 z 5

Po delší pauze jsem sáhla po knize, výběr byl vcelku dobrý. Knihu bych malinko zkrátila,ale jinak průměrný čtenářský zážitek. Na začátek série dobrý, uvidíme jaký bude druhý díl.75%.

radus
17.07.2023 5 z 5

Zajímavé, napínavé, hlavní hrdinové sympatičtí. A jak tak koukám, je to série, takže se budu těšit na další díl.

Evule *
16.07.2023 4 z 5

Napínavé a čtivé, i když už jsem tušila. Vyšetřovatelé sympatičtí, takže já jdu rovnou na druhý díl.

berila
15.07.2023 4 z 5

Výborný začátek nové série od mně neznámého autora. Ač pachatel se dá vytušit celkem brzy, přesto vás to nutí číst stále dále a počkat si na konečné rozuzlení. Určitě všem doporučuji a sáhnu po pokračování.

alzbeta4340
21.06.2023 5 z 5

Příjemné čtenářské překvapení! Dobře, protože logicky napsaná detektivka, ve které inspektor Ford vyšetřuje svůj první případ po povýšení. Vraždy, u kterých pachatele fascinuje krev, nejsou popsány nemístně drasticky, přesto má příběh svoji atmosféru.
Knihu, podle mě, poškozuje anotace navozující mylný dojem budoucích čtenářů. Smrt detektivovy manželky a jeho údajné zavinění tvoří jen vedlejší dějovou linku, která není zásadní. Děj také není mimořádně ponurý ani thriller. Prostě čtivá kriminálka, nic víc a nic méně.

Jiparis
08.05.2023 4 z 5

Žít s pocitem viny je možná mnohem horší trest než vězení. samotné vyšetřování hodně složitého případu je skvěle napsané.

Nuttelka
07.05.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Jako první díl, do uvedení této série, je to opravdu velmi povedené.. I když hlavní postala Henry má opět tragickou minulost, neubírá to poutavosti.. ale i tak mám raději, když do poslední chvíle nevíme, kdo je vrah :-) Další díl - díly si nenechám ujít, jelikož Marek Holý je skvělý!

hana1039
07.05.2023 4 z 5

Audiokniha:
Pokud se nám budou,, množit,, další díly, tak tenhle vyšetřovací tým dá na prdel každému padouchovi, zvlášť naše dvojice Henry a Hannah... těším se na další díl...

Jenny46
23.04.2023 4 z 5

Detektiv Henry Ford a forenzní vyšetřovatelka Hannah sympatická dvojice od začátku jsem si oblíbila. Slušný začátek nové série četlo se dobře, pohodová detektivka těším se na pokračování...

Magdalenkačte
07.04.2023 5 z 5

Henry Ford je novým inspektorem v Salisbury a hned musí vyšetřit případ dvojnásobně vraždy.
Všechny indicie vedou do místní nemocnice a vzápětí je nalezena další mrtvola. A Henry tuší, ze se jedna o sériového vraha.
Henryho sžíra tajemství, které ho může zničit a musí se s nimi poprat. Kdykoliv se muže totiž stát, že mu to někdo připomene a to on skutečně nechce.
Zavražděných osob přibývá a čas se krátí. Nova kolegyně Hannah mu pomůže hodně situaci pochopit a rozklíčovat, ale konečné slovo bude mít Henry nebo zákeřný vrah???

soukroma
15.03.2023 4 z 5

Velmi bizarní zločiny i motiv a pro mne po všech stránkách neuvěřitelný pachatel (jeden z dvojice jediných podezřelých, jeden zlatíčko a druhý arogance moci sama, vyberte si předem sami). Do toho ještě nová zástupkyně forenzní laboratoře se zkušenostmi s profilováním z FBI, pravá ruka inspektora Forda.
Dosud jsem se domnívala, že zrovna "čtení" lidí (a porozumění jejich řeči těla i mluvy) je něco, co dělá autistům velké problémy, a tato mladá profesionálka přitom má Aspergera...
Nic nového pod sluncem, ani co do místa děje a sestavy týmu, ale dočetla jsem, chtěla jsem se přesvědčit, jak to autor dotáhne... 70%

Terka18
12.03.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, dobrý nápad a hlavní postavy byly super. Troška toho ironického humor, ale něco tomu chybělo. Dobré rozzuzlení celého případu, i když jsem to tušila už asi od poloviny nebo i dříve.

manteca8619
05.03.2023 3 z 5

Vypadá to na klasickou detektivní sérii. Henry se musí potýkat se stíny minulosti, výchovou pubertálního syna a do toho se na stanici objeví nová kolegyně a ve městě řádí sériový vrah, které všem tak trochu pije krev. Příběh má typický kriminální průběh, ale co mě opravdu bavilo, od půlky knihy sem věřila že vrah je odhalen a pak se to celé otočilo o 180 stupňů.
Tato krimi série má potenciál a rozhodně si najde své čtenáře.

TeaPeter
18.02.2023 2 z 5

Existuje jediná věc, kterou mohu této knize připsat k dobru: Autor se skutečně držel desatera pátera Knoxe. První pravidlo je doslova osou celé knihy. S pětihvězdičkovými komentáři čtenářů se ale neshodnu. Kniha je plná provařených klišé, např. detektiv s traumatem z minulosti, postava s tajemstvím, o kterém odmítá mluvit... Úvodní tahanice o tom, jak si bude kdo s kým říkat mi přišly doslova infantilní. Motivy pachatele a to, co udělal a jak, bylo daleko za čarou uvěřitelnosti - asi jako pohádkové zkrásnění zle čarodějnice po koupeli v holubím mléce. Celkově mi kniha přišla slabá a nevím jestli dám této sérii další šanci.

bacouch
07.02.2023 5 z 5

Skvělá detektivka! Půlku knihy jsem nadávala všem možným vyšetřovatelům, co že to jsou za paka, abych pak musela pokrotle konstatovat, že mě autor převezl. Děkuju za skvělou knihu a už se těším na pokračování série.