Květy v poušti

Květy v poušti https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237460/mid_kvety-v-pousti-237460.jpg 4 69 14

Arabella vystoupí z vlaku, ten se vzápětí rozjede – a ona se rázem ocitne sama uprostřed australské pouště. Před jistou smrtí ji zachrání skupina místních obyvatel. Rozmazlenou dívku ničí horko, domorodci ji děsí, neumí se o sebe postarat. Naštěstí je tu fotograf Jonathan, který je vždy ochoten pomáhat, a zlatokop Stuart, v jehož blízkosti se Arabelle podlamují kolena…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

Under a Flaming Sky , 2007


více info...

Přidat komentář

bekule
03.10.2023 3 z 5

Neskutečně naivní červená knihovna jak z první republiky, ovšem autorce nelze upřít čtivost.

Zlatinka.Emilly
10.05.2023 5 z 5

Čtivá kniha, která zavede čtenáře až do australské pouště. Příběh o tom, jak se z rozmazlené princezny stane skromná, pracovitá a empatická dívka.


Arsi
23.07.2022 4 z 5

Velmi příjemná, odpočinková kniha. Mám ráda knihy od této autorky.

laura
21.11.2020 5 z 5

Oddechová kniha, ale v rámci tohoto žánru patří k těm lepším. Trošku se dalo čekat, jak to dopadne, ale mě to vážně bavilo.

Barvitý příběh rozmazlené anglické dívky, která se ocitne v poušti jen krůček od smrti. Poznává, že všechno zlé je pro něco dobré a že bychom nikdy neměli odsuzovat lidi a život, který neznáme.

Četlo se to samo. Láska, intriky, boj o přežití, každodenní dřina, písek, horko, velbloudi - člověk nahlédne pod pokličku života, o kterém toho moc neví. Nahlédne do srdcí těch, kteří si každý kousek štěstí musí tvrdě zasloužit - a stejně ho nakonec třeba nedostanou. Do srdcí všech, kteří celý život bojují s nesmiřitelnou přírodou o pouhé přežití... O každý nádech, o každý další den. A přece by neměnili...

Jen ten konec - ten to teda zabil. Přesto dávám pět hvězdiček, protože jinak kniha patří k těm nej od této autorky...

Jozefina
08.10.2019

Mám ráda knihy od této spisovatelky. Jsou to knihy oddechové a o zajímavé přírodě v Australii.

krtica
15.11.2017 5 z 5

Romantická oddechovka.Zkraje naivní hrdinka si získala mé sympatie a od knížky jsem se nemohla odtrhnout.Konec - jak jinak -dokud neumřeli,žijí v poušti dodnes...

VenuseV
24.10.2017 4 z 5

Příběh se velmi dobře čte. Příběhy z Australské divočiny se silnou ženskou hlavní hrdinkou se mi vždy líbily. Myslím si, ale že Elizabeth Haran napsal už zajímavější příběhy.

EvikU.
09.04.2017 4 z 5

Kniha se velmi dobře četla. Je to pohádka pro dospělé. Krásně popsaná příroda.

Prateri
19.03.2017 4 z 5

Je to pohádková kniha pro dospělé :-) a i takové knihy máme občas zapotřebí si přečíst.

mysterygirl
16.02.2017 5 z 5

Po dlouhe dobe kniha,ktera se.mi strasne moc libila

bookcase
24.07.2016 4 z 5

Hlavní hrdinka mi zpočátku lezla na nervy, myslela jsem, že to nedočtu. ☺Pak se změnila a bylo to super. Mám příběhy z Austrálie ráda a tuhle autorku taky. Příjemné lehké počtení.

lenkavildomcova
11.06.2016 4 z 5

Po thrillerech, které čtu nejraději, hodně velká oddychovka. Milá, pohádková, trošku naivní... ale přečetla jsem s chutí a doporučuji.

Babo
03.03.2016 4 z 5

Tak jsem dočetla knihu , u které je sice napsáno, že je pro ženy ,já bych ji spíš zařadila mezi knihy pro mládež , možná i mezi pohádky. Je to taková pyšná princezna po australsku .
Nejvíc mě dostala závěrečná scéna zalitá sluncem ,s v dáli se klenoucí duhou.
Přesto jsem ji dala čtyři hvězdičky, protože napsat knihu kde i ten největší padouch je nakonec klaďas a vlastně všechny svérázné postavičky tohoto bohem zapomenutého kraje jsou vlastně hrozní sympaťáci , není vůbec jednoduché.
Asi je občas po všech těch dramatech potřeba sáhnout po knize , kde všechno dopadne úplně nejlíp.:-)

vikaa
06.07.2015 4 z 5

Tahle knížka má v sobě všechno, co kvalitní román pro ženy má mít. Inteligentní zápletku, zajímavé prostředí a především sympatickou hlavní hrdinku, která se po nešťastné příhodě promění z rozmazléného fracka v empatickou mladou dámu, která se nebojí žádné práce a bere svůj osud i osud druhých do vlastních rukou. Doporučuji:-)