Květiny - 70 Antistresových omalovánek

Květiny - 70 Antistresových omalovánek https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/261324/bmid_kvetiny-70-antistresovych-omalovane-261324.jpg 4 3 2

Jak se oprostit od každodenních starostí? Abyste se mohli zaměřit sami na sebe a znovu nabýt energii, nechte se pohltit těmito omalovánkami. Zcela náhodně si z tohoto bloku zvolte jakoukoli ilustraci, květiny všech druhů, reálné či imaginární, jimž dáte své oblíbené barvy. Neplatí zde žádné pravidlo: fixy, tužky, kvaš, pastely... použijte barvy, které máte po ruce, a pusťte se do toho. Jak obrázky ožívají barvami, pozvolna se ve vás usazuje klid. Listy lze z bloku vytrhnout, což vám umožní vystavit si ty nejzdařilejší výtvory. Díky pěti až deseti minutám omalovávání denně můžete meditovat!... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Fleurie 70 Coloriages Anti - stress


více info...

Přidat komentář

Terry.89
28.04.2016 3 z 5

Je skvělé, jak jsou omalovánky řešené, jako lepený blok, takže můžete pohodlně vymalovávat až k samotnému okraji obrázku. Nebo pokud chcete, můžete si jednotlivé obrázky také vytrhnout.

knedlik
14.04.2016

Ten pocit, když do vašeho života nejvíce stresu vnese antistresová omalovánka...
(Jeden by to ani nečekal, že?)
Omalovánka bývá plošně velmi rozsáhlá, což vede k tomu, že vás po chvíli urputného vymalovávání dost bolí ruka. Nicméně vám to nedá a malujete dál, protože ji přece nenecháte rozpracovanou. Nedodělaná "práce" ve mně vyvolává stres. Už tímhle jsem se cítila pod tlakem. Ruka pálí, prsty jsou deformované pastelkami, ale tak přece to nevzdáte. Stres přechází v naštvání, že to pořád ještě není hotové! (Někteří budou namítat, že omalovánka může mít jakýsi výchovný efekt a učit malující lid trpělivosti...no, alespoň v mém případě v tomto ohledu selhala.)
Dalším stresujícím faktorem je, že si po chvíli přijdete v pasti z těch čarami uzavřených prostor. Kam se podělo místo pro vlastní kreativitu, sebevyjádření? Proč mě někdo chce mermomocí natlačit do předem daných inkoustových kolejí? Chtě nechtě se ve vás vzdouvá vlna vzdoru. S každým bolestivým tahem v předem vyznačeném prostoru tak přestáváte vnímat, že vlastně máte relaxovat a ne se upínat k vidině posledního bílého pole, které se postupně pokrývá barvou... Načež vítězoslavně zahazujete pastelku, usrknete poslední lok kávy a natruc necháte poslední plošku rebelsky bílou. Stres poleví, načež jeho hladina ihned eskaluje, protože při pohledu na hodinky člověk zjistí, že tím vymalováváním úspěšně zabil celé odpoledne.

(Komentář nutno bráti s nadsázkou. Ostatně - jinak jsou ty kytičky docela pěkné... ) :-)