Krutí Římané

Krutí Římané https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448686/mid_kruti-rimane-0wy-448686.jpg 4 16 2

Čtenáři se mj. dozví, který císař jedl velbloudí chodidla, proč kráva na střeše přináší smůlu, jak se jmenovala římská bohyně dveřních pantů. Přečte si také o krvavých výjevech ze slavného Kolosea, kde Římané hromadně masakrovali lidi i zvířata.

Přidat komentář

ParallyShawy
21.04.2022 5 z 5

Tak si říkám, jestli mám komentovat každou knihu z Děsivých dějin. Když už jsem si dal tu práci se čtením všech dílů a v některých případech i vícekrát, tak proč si nedat práci se psaním a hodnocením. Ano, moje cancy nejspíš nikdo číst nebude, ale Terryho Dearyho doufám číst budete. Dospělí už asi moc ne, ale pro mladší ročníky rozhodně doporučuji.

Taťka Hraboš
18.01.2022 4 z 5

Vítám každou knihu pro děti, která se je snaží zajímavým způsobem přivést k zájmu o skutečný svět okolo nás – ať už jsou to jeho dějiny, zeměpis nebo příroda a její zákonitosti. Série Děsivé dějiny to sice místy činí trochu nevybíravým, šokujícím a až nechutným způsobem, ale – co si budeme nalhávat – svět a jeho dějiny takové skutečně byly a jsou. Na druhé straně jsou ale všechny knížky plné kouzelného (především kresleného) humoru, který tu „děsivost“ víc než dobře vyvažuje. Nejsem si sice jistý, nakolik se dá spolehnout na správnost historických údajů, jelikož mé znalosti nejdou většinou za hranice školních učebnic, ale i tak dávám palec nahoru. Krutí Římané zjevně nejsou nejzdařilejším počinem celé série, ale připsal bych to i složitosti zpracování látky vzhledem k jejímu množství, a proto poměrně úzkému zaměření knihy právě na ty projevy krutosti (koneckonců v sérii jsou tuším ještě dvě knížky Římanům věnované).