Krutá hra o tvé zdraví

Krutá hra o tvé zdraví https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309621/kruta-hra-o-tve-zdravi-Wbz-309621.jpg 4 99 28

Budeš figurkou, nebo hráčem? Přistoupíte na „Mnichovskou dohodu“ o svém zdraví? Víte, že rady lékařů o výživě vás mohou zabít? Že nízkotučné diety způsobují obezitu? Že málo tuku ve stravě vám může poškodit mozek? Že cholesterol nemůže za ucpávání cév a nízký cholesterol vám může způsobit rozpad svalů? Víte, že cukrovka není nevyléčitelná nemoc a píchání inzulínu pacienty zabíjí? Že hyperaktivita je uměle vytvořená nemoc, kterou způsobuje jedna složka stravy? Že za neúčinnost antibiotik nemohou lékaři, ale někdo jiný? Odpovědi a ještě mnohem víc najdete v této jedinečné knize. Lovec faktů a detektiv pravdy o zdraví, Tomáš Kašpar, nekompromisně odhaluje pravdu a rozbíjí nejrozšířenější mýty a lži, které nás připravují o to nejcennější – o naše zdraví.... celý text

Přidat komentář

Jurajovamaka
22.10.2023 5 z 5

Výborná kniha o zdravom životnom štýle....Poukazuje na to, čo konzumovať aké potraviny, aby sme z nášho života vylúčili, čo najviac rôznych zápalov, ochorení...
Na 1.mieste - zelenina, ovocie
2.strukoviny, orechy
3.celozrnné obilniny
4.kuracie mäso, ryby (1-2x do týždňa)
5.zemiaky (1x do týždňa).
Ak VÁS trápia kilá navyše konzumujte: potraviny bohaté na sacharidy,zasýtia rýchlo a dlhodobo (základňa), obmedzte spotrebu tukov - sýtia málo a obsahujú najviac energie. Živočíšny tuk nahraďte rastlinnými olejmi.
Vylúčte potraviny s vyšším glykemickým indexom: biela múka, biele pečivo, čipsy, tousty, popkorn, biela ryža,...
Konzumácia orechov podporuje DLHOVEKOSŤ.
BIELKOVINY nie sú biele - vylúčte mäso, mliečne výrobky!
Na svete existujú zvieratá, ktoré vykonávajú KOPROFÁGIU t.z požierajú výkaly, ktoré obsahujú extrémne množstvo rôznych baktérií a toxických látok, náslefne majú tieto zvieratá toxické mäso, vnútornosti i tuk (patria sem ošípaná, býk, jeleň,...)Domáce prasa môžte kŕmiť čím chcete, no stále bude požierať svoje výkaly a tým je napadnuté parazitmi.
Bakteriolog Dr. RoyalRaymond Rife dokonca dokázal, že bravčové mäso obsahuje rakovinotvorné víry.
A čo zajac, králik, alebo kôň?Aj oni vykonávajú koprofágiu. Najlepšie bielkoviny sú rastlinné. Rastliny naviac obsahujú i komplexné mikroživiny a vlákninu, čo žiadne mäso nie. Je dokázané že mäso spôsobuje vznik a hlavne rast rakoviny. Kto má rakovinu, by mal konzumáciu mäsa jednoznačne vylúčiť.
Keď sa VÁS opýtam, v čom je viac bielkovín v 100g hovädzieho steaku, alebo v 100g brokolice? Mnohí odpoviete, že steak a je to práve tá BROKOLICA...
Pre mňa bola táto kniha veľkým ponaučením a po rokoch, čo som sa snažila zdravo a vyvážene stravovať, som pochopila, že som vlastne VŠETKO robila úplne zle...
Určite Vám ju odporúčam prečítať...JA už mám predomnou ďalšiu jeho knihu ktorú stále v tejto knihe spomína...t.j NESPECHEJTE DO RAKVE...rovnako sa už na ňu veľmi teším...

Niki111
02.06.2023 5 z 5

S knihou naprosto souhlasím, my jsme tvůrci svého zdraví, naše nastavení, vnímání, necháme se ovlivňovat médii a bezmezně jim věříme. A to je také to nejdůležitější, čemu věříme, to žijeme. Bohužel jsme jako stádo ovcí.
Knihu doporučuji


Allla9
17.05.2023 5 z 5

Mě knížka dala mnoho zajímavých námětů k zamyšlení. A beru si z ní ponaučení, že o zdraví se každý musí starat hlavně sám. Hodně se dá ovlivnit správným složením stravy a pozitivním přístupem k životu.

ditul
09.05.2023 5 z 5

Kniha mě obohatila o mnoho nových informací, které mi vysvětlily některé věci, které do sebe skvěle zapadly.. ;)

Calypso
25.12.2022 odpad!

'Diabetes 2. typu se v podstatě promění na diabetes 1. typu'.

Netuším, jak někdo může v 21. století otisknout něco tak nehorázného a stupidního. První a druhý typ jsou dvě NAPROSTO odlišné věci, které by se měly zcela jinak jmenovat (neděje se tak zejména kvůli vypatlaným sociopatickým doktorům, kterým jsou naprosto ukradení pacienti i všeobecné povědomí o zdravotních problémech), druhý typ je porucha metabolismu, který se dá zlepšit stravou, první typ je autoimunitní onemocnění (má víc společného s ostatními auto-imuno záležitostmi jako Crohn nebo roztroušená skleróza) a v současnosti je možné ho vyřešit jen transplantací.

Není možné, aby se druhý typ 'proměnil' na první typ, jediné, co se může stát, že někdo s prvním typem si díky životosprávě (nebo genetickému zatížení) zadělá i na druhý. Kašpar by také měl říct někomu s prvním typem svou oblíbenou mantru, že 'inzulín zabíjí', kdyby dostal na budku, tak by se mu možná trochu rozsvítilo. Mám dojem, že tento výrok je na trestnou žalobu a vybavil se mi neuvěřitelně ohavný případ, kdy podobně uvažující 'rodiče' nechali svého malého syna s 1. typem pomalu a extrémně bolestivě zemřít, odmítali mu píchnout ten strašný a smrtící inzulín.

O zdraví, výživě a farmakoprůmyslu jsou desítky lepších knih než tento dementní a nebezpečný blábol. Nejvtipnější je, že se mi dostal do rukou díky fanatické covid-vaxxerce (příbuzné si bohužel nevybíráme).

Knihobudku mučit nebudu, poletí rovnou do papíru. Ze všech těch pozitivních komentářů zde mi běhá mráz po zádech.

Bytost na cestě
18.11.2022 4 z 5

Skvělá kniha, třetí, kterou jsem od autora četla. Na tuto jsem se vrhla hlavně kvůli mamky cukrovce. Se skladbou stravy a spoustou věcí souhlasím, i u mě změnou stravy došlo k mnohým vyléčením, metabolický syndrom sedí dokonale na mé dřívější já. U mamky se nám změnou stravy daří navzdory (nevědomé) snaze doktorů, léčit stav, nikoli horšit. Jediné, co jsem v knize přelétla s nesouhlasem, jsou části o virech a bakteriích. Ale v roce 2016 bych s tím taky ještě souhlasila, takže už třeba proběhl vývoj. Část na konci, o vlivu emocí a myšlenek, by mohla být delší a rozvinutější. Určitě knihu doporučuji. A hejty budou, jako u všeho. Naivní důvěra ve snahu farma byznysu o záchranu našeho zdraví má silné kořeny. (Ale už vyhnívají :) )

A nakonec, s lepkem a jeho vlivem si hraji již delší dobu, pozoruji jeho vliv na sebe i své okolí a nemůžu jinak, než souhlasit, co vše dokáže.

nevermore3
17.11.2022 3 z 5

Tenhle díl je podstatně lepší než Nespěchejte do rakve, protože ubylo bulvárnosti a forma je zkrátka lepší. Obecně že pozitivní přemýšlení a správná strava je cestou - to je fajn filosofie a kdyby se tím všichni řídili, nemyslím si že by to bylo k neprospěchu. O co hůř pak působí na konci knihy fráze, kdy se píše: pokud nemáte odvahu zkusit tyto body, vyzkoušejte potravinové doplňky..... No to mě teda docela překvapilo :)

JanaPokorná
01.10.2022

Vyskočila mi na ni reklama na FB. Prosím, lidi, zamyslete se, vždyť to jsou nehorázná tvrzení. Ta kniha je podle všeho přímo nebezpečná. Cholesterol neucpává cévy? Inzulin zabíjí? Nízkotučná dieta způsobuje obezitu? Hyperaktivita je uměle vytvořená a způsobuje ji jedna složka stravy? Vždyť to jsou kolikrát smrtelně nebezpečné nesmysly. Šokuje mě, že podle všeho se kniha rychle šíří a je populární. Kde nechali mí spoluobčané mozky??

Sabulep
01.07.2022 odpad!

Za mě odpad nepodložený fakty.

PREBURDA
28.05.2021 5 z 5

Knihu jsem přečetla během jednoho dne. Velmi zajímavé čtení a hlavně k zamýšlení, doporučuji přečíst všem.

Andi
13.08.2020 4 z 5

Doporučeno od mamky, která tu knížku zhltla jedním dechem, toš říkala jsem si, co tak najednou ty změny v jídelníčku ... každopádně jsem za to ráda, protože starat se o své zdraví je alfa a omega, taky "povinností" každého z nás, svěřit své zdraví farmamafii je riskantní. Tedy jsem v tomhle s autorem zajedno. První kniha od autora, obohacující, svižné čtení, nutí zastavit se a přemýšlet, děkujeme.

Petanee
29.10.2019 3 z 5

Doplnění informací jak se zdravěji stravovat a souvislostech... aby jsme se časem nedostali do spárů medicíny, protože ta se převážně zaměřuje na důsledky a ne příčiny... pilulky na pilulky, farmacie jede....

martina7276
14.10.2019 3 z 5

Precetla jsem velmi rychle, fascinovana. Jen za sebe musim priznat, ze cim vic ctu knihy o stravovani, zdravi, tim v tom mam vetsi a vetsi gulas. Clovek ma pak skoro pocit, ze nemuze bezpecne pit ani vodu...

Garik
19.08.2019

Darmo pán Kašpar ponúkol asi tak bambilión odhalení, poučení, informácií a rád. Už čoskoro po prečítaní som si z toho nepamätal ani trt. Jediné, čo mi utkvelo v pamäti, bola zmes agresivity a vtieravosti.

kamibe
26.10.2018 5 z 5

Ráda jsem si to přečetla. Styl psaní se může zdát trochu ostřejší, až agresivní, ale je to možná dobře, protože tak provokuje k větší obezřetnosti vůči reklamám na nejrůznější léky, kterých jsou plné přestávky ve filmech v televizi a které se také dají označit jako agresivní. Kniha čtivou formou odhaluje takové procesy v našem těle, o kterých se ve škole neučí. Je tu mnoho pro mne nových slov a jsem ráda, že je autor často v závorce vysvětluje. I tak jsem však v některých pasážích nepobrala všechno beze zbytku. Čteme si to teď s kamarádkou nahlas a to mám ráda, protože se zastavujeme a říkáme si k tomu svoje zkušenosti a náhledy. Možná tak pochopím i to, co jsem při prvním čtení nezvládla.

veneta
06.09.2018 1 z 5

Oproti jiným knihám tohoto autora jsem zde alespoň našla několik zajímavostí (Velká tuková lež ) . Také mám pocit, že text je převážně složený z různých studií a doplněn poznámkami autora, který někdy zjednodušuje až k nesmyslům ( tukové buňky produkují hormony, galaktóza z mléka je cizorodá látka, kterou tělo nedokáže zpracovat, .....) .

Blanchidlo
11.07.2018 3 z 5

No...ze začátku jsem byla nadšená a šokovaná z předkládaných informací. Mezitím mi ale přišla Velmi osobní kniha o zdraví od Margit Slimákové, do které jsem se okamžitě pustila a ke Kruté hře jsem se vrátila později. Knihy se dotýkají stejných témat a s politováním musím říct, že ve srovnání s Velmi osobní knihou o zdraví, která je psaná pohodově a autorka nic nevnucuje, jen předkládá fakta, tak v Kruté hře, ačkoli autor několikrát zmiňuje, že nikomu nic nenutí a ať si každý zvolí podle sebe, tak přesto na mě jeho styl působí agresivně. Chápu, že je třeba vyburcovat k zamyšlení se nad tím, co se děje s potravinami a co vlastně jíme, ale ono to jde i jinak. Pohodově jako ve Velmi osobní knize o zdraví, nebo třeba ve Farmagedonu, který se věnuje masnému průmyslu. Navíc když jsem se podívala na jednu originální studii, kterou autor v knize zmiňuje, tak fakta z článku se úplně neshodovala s tím, jak to autor komentoval ve své knize...

sobbol
10.12.2017 odpad!

No... kašpare, Kašpare... Autor se cíleně zaměřil na profit knihy. Neustále odkazuje na své předešlé publikace. Kontroverzní témata jsou nejvíce atraktivní, proto se zde zmiňuje o mléku, masu atd. Skrytě propaguje veganství. Podotýká, že pouze běloch dokáže strávit jen část mléka... a co třeba černoši v Evropě a Americe, ti ne? Poznamenává, zde několik nepodložených negativních důsledků konzumace mléka, o těch pozitivních již tolik nepíše.. Mléko a mléčné výrobky hází do jednoho pytle... Asi nevidí rozdíl v kvalitě a trávení mléka vs. zakysaných mléčných výrobků (jogurt, kefír, tvaroh). Kvalita je také podstatná, zda se jedná o konvenční výrobky či od farmáře.. Zajímavé je i konstatování, že nemáme jíst maso koprofágů, protože je toxické od požírání vlastních výkalů... Řekl bych, a ne pouze já ale i mnoho odborníků na výživu oproti p. Kašparovi... že škodlivé je pouze nadměrné množství...
Další komická záležitost je srovnání 100 kalorií brokolice a 100 kalorií hovězího steaku, tak to je asi logické, že v tomto případě obsahuje brokolice více bílkovin, když je nízkokalorická a steak vysoce kalorický... množství se bude značně lišit... Vitamin B12 se prý nahradí rostlinnou stravou, ale už nepíšete jakou konkrétně.. to by mě zajímalo.. Všimněte si také jaké zdroje jsou použity... novinky.cz atd... a nebo jedna paní povídala... ,,Kamarádka mi říkala, že zhubla a odkázala mě na tuto knihu".... No... určitě některé poznatky nejsou daleko od pravdy, ovšem jiné např. výše zmiňované jsou trošku přestřelené a nedostatečně podložené... Z autora humoristicko-satirické literatury je najednou velký odborník na výživu..

sony09
30.11.2017 5 z 5

Kniha dá hodně užitečných informací, stejně jako jiné knihy od autora. Měla by to být povinná četba.

PavlineCZka
17.08.2017 4 z 5

Kniha navazuje na předchozí knížku autora "Nespěchejte do rakve", autor se na ni často odkazuje. Jsou zde celkem dobře popsané procesy v těle a vliv nejrůznějších potravin a jejich vliv na pochody v těle, zajímavá je také kapitola, kde je rozebírána plodnost, odkrývá řadu tajemství, která by vás ani nenapadla. Osobně obě knížečky beru jako dobrý impuls k zamyšlení, přestože si myslím, že na spoustu věcí člověk přijde sám, pakliže má oči a uši otevřené a záleží mu na jeho zdraví (bohužel to neplatí o většině populace). Použitý jazyk je natolik neodborný, že by mu mohl porozumět každý laik...