Nespěchejte do rakve

Nespěchejte do rakve https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/176263/mid_nespechejte-do-rakve-B6I-176263.jpg 4 155 44

Utajované informace o tom, jak z nás vyrábějí pacienty, abychom se nedobrovolně stali jejich zákazníky.

Přidat komentář

cleopatra11
14.12.2023 5 z 5

Věřit či nevěřit....velmi zajímavá kniha.

Koudy48
31.10.2023 odpad!

Tihle autoři mě trápí. Úplně vytržené z kontextu. Bez zdrojů, argumentační faul za arugemntacnim faulem. Bahno.

Tohle je přesně Dunning - Krugerův efekt v praxi. Elektrikář si přečetl leporelo, z edice žena a zivot, o rakovině a prekyseleni organismu a najednou sežral moudrost světa.

Buďme prosím vděční, medicína udělala obrovský pokrok a daří se jí dělat zázraky.

Podívejte se raději, co říkají lidi jako zakladatel dětské onkologie v Československu - Josef Koutecký a mějte z toho upřímnou radost. Díky.


Jurajovamaka
26.10.2023 5 z 5

Takže ďalšia múdra kniha do zbierky prečítaná...
Veľmi sa mi páčila:
Rozoberá fakty na témy:
1.Neviditeľný vrah - čo je chlór v pitnej vode
2.Zdivočená bunka - aby sa zdravá bunka premenila na zhubnú, musia byť splnené 2 predpoklady (dlhodobé kyslé prostredie, veľa cholesterolu v tomto mieste).Prekyslenie organizmu vznik v dôsledku stravy. Zásaditý odpad sa vytvára z ovocia, zeleniny, okrem sliviek a brusníc. Niekoľko veci je neutrálnych: med, kukuričný škrob, rastlinné oleje, káva. Všetko ostatné vytvára kyslý odpad (najhoršími sú sladké limonády,rafinovaný cukor,sladkosti, výrobky z bielej múky, ústrice, mušle, bravčové mäso, údeniny).
3.Tučkom proti svojej vôli - Sme to, čo jeme...
Najdôležitejšie pravidlá:
* piť dostatočné množstvo čistej,nesladenej vody
* vyhnúť sa najlacnejším potravinám
* úplne vyradiť sladké nápoje
* obmedziť margaríny (umelé maslo, ztužené rastinné tuky)
* vyhnúť sa polotovarom a hotovým jedlám, sú plné chémie
* kontrolovať zloženie jedál a vyberať si tie,čo majú najmenej chemických prísad
* silne obmedziť maškrtenie, rafinovaný cukor
* vyradiť, obmedziť živočíšne tuky, sú v nich uložené jedy z potravy
* vyradiť homegenizované mlieko, alebo ho nahradiť mliekom z farmy, či domáceho chovu
* používať celozrnnú múku miesto bielej, jesť celozrnné pečivo a potraviny obsahujúce vysoký podiel vlákniny
* jesť často kyslú kapustu (domácu, nie z obchodu)
* kupovať potraviny z domáceho chovu...

A veľa ďalšieho, treba naštudovať knižku, ODPORÚČAM

Řídící Ještěrka
09.10.2023 5 z 5

Když jsem knihu před lety četla, určitě mě šokovala (jak je člověk naivní a nebo prostě takovéto věci neví-nedochází mu, nikdy nad nimi nepřemýšlel...) a často jsem nevěřila vlastním očím, co čtu. Mám i další knihu, ale bojím se ji číst, co se zase dovím za šílenosti (a já jim věřím) ;D ;D

Sova15
07.10.2023 4 z 5

Velmi zajímavá kniha plná dobrých myšlenek. Jsem skeptik, ale dost věcí zní věrohodně a zaměřím se na ně. Mnohdy víc pomůže "selský" rozum než farmaceutické firmy.

kristyna.havlov
27.02.2023 5 z 5

Úžasná kniha, od téhož autora je má druhá a vřele doporučuji všem. Měla by to být povinná četba pro všechny, kterým není zdraví lhostejné.

Hanuja
02.12.2022 3 z 5

Celkem zajímavé čtení. Čtenář se dozví nové informace o zdravé výživě i alternativní medicíně. Některé poznatky však musí čtenář brát s rezervou.

nevermore3
17.11.2022 2 z 5

Výborná kniha pro milovníky konspiračních teorií. Já vůbec nepochybuji o tom, že Tomáš Kašpar má v lecčem pravdu, možná že ve většině. Ale na knize mi vadí ten punc - tak to je a teď se dozvídáte zatajované informace. Kniha je naprosto neozdrojovaná, najdete jen na odkazy na knihy, články apod. Když vydám silné tvrzení, že někde roste stav nevím čeho - obézních, nakažených atd 2x tak rychleji a neuvedu žádnej zdroj, je to to samé jako kdybych napsal pravý opak. Má to pak formu bulváru.
Taky mi vadí silně negativní podtext, kdy všechno je špatně. Jste obézní? Je to kvůli tomu že, a způsobuje to to, že..... Nejste otylí? Nejásejte, ani vy nemáte vyhráno, protože jste na tom stejně špatně, jen se to u Vás projevuje jinak.

Což mě docela mrzí, protože jsem sám příznivcem alternativní (hlavně čínské) medicíny na úkor klasické a vždy se jí před ní budu zastávat, z vlastní zkušenosti. Ale tahle forma nebere. "!!!!" - formou 4 otazníků diskutují Novinkáři. to jde mimo mě a do knihy to nepatří.

hankabe
27.01.2022 5 z 5

Co se týče pokusu se sušenou meruňkou (str. 91), stejného výsledku dosáhnete s obyčejnou kojeneckou vodou. Myslím, že by nebylo od věci tohle v knize uvést, protože jinak celý pokus vyznívá (teda aspoň mně) jako reklama uvedené kosmetické značky.

LivN
30.08.2021 5 z 5

Moje třetí kniha od tohoto autora a opět úžasné️. Zase jsem si rozšířila vědomosti a zato jsem moc ráda proto čtu knížky tohoto typu. Jen tak dál! Těším se na další.

harena
07.04.2021 4 z 5

Krátké shrnutí o tom, co dělat, abychom se dožili ve zdraví smrti. Většinou je tu dost věcí známých, autor chce především ve čtenářích vzbudit zájem o zde uvedená fakta, protože na konci knihy jsou uvedeny odkazy, kde lze najít další a další zdroje informací. Hlavně nespoléhat jen na lékaře, potravinové doplňky a zkuste zdravě žít už teď.

coquus
30.03.2021 5 z 5

Čtivě napsaná kniha, v níž je v kostce vysvětleno, jak vznikají nemoci a na co se v prevenci zaměřit, abychom se jim vyhnuli. Jedná se o obecné a základní informace zejména pro čtenáře, kteří se s touto problematikou setkávají poprvé. Autor si nebere servítky při oprávněné kritice současného zdravotnictví, kde jde v první řadě o peníze a hlavním cílem je léčit, nikoli uzdravit. Někomu nemusí sedět přímo zmiňovaná firma, s níž má autor dobré zkušenosti, ale beru to jen jako počáteční nasměrování.

„Naučil se hledat příčiny nemocí ve stylu jejich života a vysvětlovat to lidem. Když to pochopili a změnili způsob života, začali se uzdravovat. Bylo to rychlé, levné a účinné. To však znamenalo jeho konec – vedením nemocnice mu bylo sděleno, že je sice hezké, že jsou pacienti spokojeni s výsledky, ale od toho že tam není.“

Luciluc
23.02.2021 3 z 5

Útlá knížka, nicméně obsahuje poměrně dost zajímavých informací. Ne, že bych věřila úplně všemu na sto procent, ale jako podnět k zamyšlení to určitě stojí. Co bych ale autorovi vytkla je "citová zabarvenost" textu a pro mě zbytečně rušivé myšlenkové vsuvky. Používání několika otazníků nebo vykřičníků na konci některých vět mě vyloženě iritovalo. Asi to mělo čtenáře šokovat, vyvolat wow efekt nad konkretním zjištěním, ale na mě to působilo opačně, neprofesionálně. Jazyková korektura mi přišla dost špatná (psaní procent 20% vs. 20 %, "3tí" místo "třetí"..to úplně bouchlo do očí). Celkově na mě forma textu působila hodně jednoduše a používání pouze křestních jmen autorů experimentů v některých částech textu nepřidávalo moc na důvěryhodnosti (určitě zní lépe např. "docent Dolejší" než "Ivan"). I když mám ke knize výhrady, doporučuji ji k přečtení.

RendyaDav
15.06.2020 5 z 5

Takovou knihu by si každý z nás měl přečíst,a určitě si každý v knize něco najde nad čím je dobré popřemýšlet...Tato kniha mi dala i to ,že nějaké změny jsem už započala,že to není jenom si u knihy povzdechnout a říkat jen co by kdyby,ale prostě chtít určité věci změnit,nemluvit o tom neustále dokola ale začít ty změny dělat....A že jsem byla taky kdysi vážně nemocná,začala brát plno prášků...A dneska už je vlastně nepotřebuji,nepotřebuji každou bolest léčit prášky.Jde to i jinak.

Olous1
10.11.2018 5 z 5

Určitě stojí za přečtení. ..není to žádný odpad a připojuji se ke komentáři, že by to měla být povinná četba.

Adi.h
30.08.2018 5 z 5

Kniha, která by měla patřit mezi povinnou literaturu!

veneta
16.08.2018 odpad!

Zpočátku čtivé. Některá tvrzení si odporují: třeba apel opustit farmaceutický tvrdý byznys a hurá do byznysu s vodou( pijte co nejvíce, kupujte si vodu). Tvrzení, že lékař
2-3 roky po škole je díky pokroku vlastně úplně mimo, je hodně za čárou....

HT21
21.03.2018 5 z 5

Zajímavá knížka na téma zdravého životního stylu a pravdivé informace o farmaceutickém průmyslu. Stojí za přečtení.

aktak1203
20.03.2018 3 z 5

Pro mě je kniha trochu zklamáním. Většina věcí, které autor zmiňuje o farmaceutickém průmyslu je lidem co se zajímají známa. A pak s autorem nesouhlasím se dvěma věcmi, jednak drahé věci nemusí být vždy zdravé a kvalitní a pak ze spolehlivého zdroje vím, že v knize propagovaná společnost Nutrilite není nic jiného než MLM a neuvádí pravdivé složení svých výrobků nebo kompletní složení.

hankapimi
25.01.2018 5 z 5

Člověk, který používá vlastní selský rozum spoustu věcí ví nebo alespoň tuší. O farmaceutické lobby, kde se točí šílené peníze, si také nedělám pražádné iluze ! A když si pustíte na chvíli TV a zpozorníte u reklamy, tak zjistíte, že už vám vlezla natrvalo i do obýváku. Kupujte doplňky stravy, abyste mohli žít. Preparáty na bolest, abyste se mohli hýbat. Abyste nekašlali, nesmrkali, neměli horečku, abyste volně dýchali. Prášky, kapky, sirupy, mazání, kloktání. Nikdo neporadí pro nachlazení a rýmu do postele, horký čaj a klid. Vzpomínám si, že po mé léčbě antibiotiky mi lékař doporučoval, kupte si probiotika !! Říkám, a stačí přírodní jogurt, acidofilní mléko a domácí kysané zelí? Tak tak nejistě přikývl a dodal, ať si ale určitě koupím v lékárně vitamíny !! Říkám, že mám plnou zahradu zeleniny, zrajících jahod a malin, stačí to? A on mi řekl : to mě NENAPADLO...