Uštvaný

Uštvaný https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455636/bmid_ustvany-duM-455636.jpg 4 121 26

Kroniky železného druida série

< 6. díl >

Na dva tisíce let starého druida je Atticus O’Sullivan docela rychlý běžec. To je dobře, protože ho pronásledují ne jedna, ale hned dvě bohyně lovu – Artemis a Diana – neboť si s jednou z nich zahrával. Zatímco se spolu s Granuaile a svým vlkodavem Oberonem vyhýbají šípům a střelám z praku, šíleným tempem přebíhají moderní Evropu, aby vyhledali pomoc u přítele z Tuatha Dé Danann. Attikova obvyklá magická možnost přesunu mezi jednotlivými sférami je blokována, takže místo hraní na schovávanou je tentokrát na pořadu nová hra – utíkej o život. Tento „panteonový“ maraton nabourá severský bůh Loki. Zabití Attika je jediný volný konec, který potřebuje svázat, než rozpoutá Ragnarök – aka Apokalypsu. Atticus a Granuaile musí přelstít Olympany a zadržet boha darebáctví, pokud chtějí přežít – a zachovat svět, ve kterém mohou být. A na závěr čeká Oberona obrovské překvapení!... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Hunted , 2013


více info...

Přidat komentář

Jonny
02.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Dobrá výplňovka času.
Čtivé, vtipné, zábavné.

A drtivou většinu času předvídatelné.

Fakt mě nakrklo, že vstal z mrtvých... Celkově mi jeho "nesmrtelnost" vadí. Když se dostane do svízelné situace, tak se o něj ani nebojím. Je totiž dost jasné, že se ze všeho vyškrábe.

Deia
25.01.2024 3 z 5

Tento diel sa mi páčil asi najmenej, ale celkovo má u mňa séria skôr klesajúcu tendenciu. Príde mi, že ide dookola o to isté - Atticus niekoho naštve, ten niekto sa ho snaží zabiť a je to také kto z koho, pričom vieme, že Atticus to vyhrá (lebo sú ďalšie časti :D). A stále mi neprirástol k srdcu, hnevá ma to jeho správanie, keďže má mať cez 2 000 rokov a stále sa správa ako by mal čerstvých 16. Ale veľmi sa mi páči to všetko okolo neho - prostredie, množstvo rozličných kultúr a ich bohov, to si naozaj užívam. Lenže pri tejto časti ma to celé nejak nudilo, neviem prečo, väčšinou som vôbec nemala chuť pokračovať v čítaní. Ale veľmi ma prekvapilo, že v knihe je spomenutá aj naša Domaša :D. Záver bol celkom fajn, stali sa tam nejaké veci, ktoré ma zas navnadili na ďalšiu časť, aj keď Atticus zas pôsobí ako neporaziteľný superhrdina. Keď si to porovnám s prvou časťou, tak ani tá mi neprišla úplne skvelá, ale na rozdiel od tejto ma to bavilo oveľa viac, tu to bolo naozaj hlavne o utekaní. No ale do ďalšej časti sa určite pustím a snáď sa dočkáme dovydania celej série.


Tano
23.11.2023 5 z 5

Super díl, líbilo se mi, jak se dá poradit s Olympany, i když toho tentokrát měli naši favorité na krku hodně, skoro jako by se spykl celý svět :) A stále máme našlápnuto dál, naštěstí mám další díl už doma :D

orson
06.11.2023 4 z 5

Tenhle díl mě bavil. Mělo to spád - asi jak furt utíkali :) A dokonce i nějaké to překvapení na konci bylo!

Stupino
16.09.2023 5 z 5

Tenhle díl se povedl, úplná krimi, jsem zvědavý kdo je ten temný co usiluje o život druida. Super oddchovka.

KájaKoxík
27.03.2023 5 z 5

Naprosto super díl. Dávám 5 z 5.
Dokonce bych řekla, že zatím jeden z nejpovedenějších. Sice si Atticus koledoval dost dlouho a většinu toho co se v minulém díle pokazilo si naprosto zasloužil, ale stejně mu stále fandím s řešením následků zde. Právě pro kumulaci problémů, má kniha rychlý spád a čte se v podstatě sama. Rozhodně za zmínku stojí pomsta upírovi, který je zodpovědný za vyvraždění druidů. To si fakt užívám a jsem zvědavá, jak to dopadne. Navíc mne zajímá (a zde se nedozvíme), kdo proti němu stojí z Tuatha Dé Danann.
Hned první kapitola mne naprosto odrovnala... A další nečekané zvraty na sebe nedají dlouho čekat. Jelikož jsem zjevně naivní čtenář, všechno to autorovi žeru i s navijákem.

Konečně má kniha uspokojivý neotevřený závěr a pokud někdo zvažuje pozastavit čtení, než se přeloží další díly. Toto je vhodný okamžik.

bgott
06.10.2022 3 z 5

Zatím nejslabší díl série. Začalo mě to vlastně bavit až ve Windsoru.
Oblíbený Hal vlastně skoro nikde, Granuaille mi čím dál víc připomíná snaživou třídní šprtku, Oberon s Attikem to tentokrát uhráli na 3* Tak snad příště....

kolacky
21.07.2022 5 z 5

Uff... Příměří? To jako fakt, po takové době?
Zuřivá druidka je vynikající. Oberon je senzační. A miluju Manannána Mac Lira!

Roscata
27.05.2022 5 z 5

Od přečtení pátého dílu uteklo něco přes dva roky, ale ani to mi nezabránilo se během chvilky zorientovat a naplno se do příběhu ponořit. A tentokrát mě to snad bavilo víc než díly předchozí. Možná za to mohlo osvěžení v podobě Zuřivé druidky Granuaille (naprosto zbožňuju její pohled na druidství, Gaiu a vše kolem), možná všechny ty citově vypjaté chvíle, možná kombinace Atticuse, Granuaille a Oberona. Ať je to jak chce, neskutečně jsem se bavila. A když jsem se nebavila, tak jsem brečela, a to jako fakt hodně. Protože tenhle díl je nabitý snad každou možnou emocí. A taky množstvím překvapení a nečekaných zvratů. Naprosto to miluju a nemůžu se dočkat dalšího dílu.

IG: zrzi_cte

hanzmb
12.05.2022 3 z 5

Nastavovaná kaše. Prakticky nic nového proti minulému dílu. Jen ve spirále neustálý boj, léčení, přelstění nepřítele a zase dokola. Nevím, jestli ještě někdy budu mít chuť na další díl. A zmrtvýchvstání tomu nasadilo korunu.

slawa.cap
05.02.2022 5 z 5

Od četby minulého dílu uplynuly skoro dva roky a měl jsem hrozný strach že si nebudu předchozí děj už vůbec pamatovat. Popravdě ze začátku jsem opravdu trochu tápal, ale po chvilce se mi většina předchozího děje osvěžila a já až na zmatek ve jménech některých vedlejších postav neměl snad větší výpadek (jdi se bodnout Alzheimere, zatím na měn nemáš :P )
Děj začíná na slovo přesně kde skončila minulá kniha, ale v příběhu dochází k neuvěřitelným zvratům a nečekaným spojenectvím a v rámci těchto spojenectví i k dalším spojenectvím a zvratům. Ono se tady vlastně ani nedá nic napsat aby to nebyl hned spoiler. Snad je kniha je takový cestopis - road movie a hrdinové nemají ani možnost vnímat krásy kolem kterých prochází.
Musím říct, že při čtení mám neuvěřitelný pocit rychlosti. Přijde mi že ději rychle ubíhá a i já čtu rychleji než je obvyklé. Navíc se nemůžu dotrhnout od knížky. Jen mě mrzí že tempo série se nedaří držet i překladatelům. Snad mi nebude trvat tak dlouho než si přečtu příští díl.
A ten přebal už jsem taky nějak překousl.

kyklop123
28.06.2021 5 z 5

Nový díl mě osobně nezklamal. Pořád vtipné, plné bojů a sem tam i nějaký ten zvrat... :)

lampernaqui
14.06.2021 3 z 5

Něco tomu tentokrát chybělo. A možná nebýt Oberona, tak bych měl velký problém to dočíst. Ono příběhově vlastně o nic nejde - jeden velký útěk napříč Evropou. Je škoda, že zastávka neproběhla i v Čechách, protože klobásy tu máme dobré. O pudlicích žádné údaje nemám. Kniha mě začala bavit ve chvíli, kdy se hrdinové objevili v Anglii a nastoupil Herne. V rámci série je to podprůměr a jinak horší tři hvězdy.

Eillen
12.06.2021 3 z 5

Nebylo to vůbec špatné, ale...
Už mě to tak nebere jako první díly. Strach, který by měl při neustálém utíkání být, se nedostavil. I těch vtipů nějak ubylo.
Za nejlepší část považuji telefonát s Halem - mně ten vlkodlak a celá jeho parta prostě od první chvíle přirostli k srdci a bez nich to prostě není ono...

Duchoslp
31.05.2021 4 z 5

Divoká honička Evropou a nepřátelé kam se podíváš. Atticus to má tentokrát "o fous". Všechno se dost zamotává a jsem zvědavá, kdo tahá za nitky.

cori
23.05.2021 4 z 5

Atticus, Zuřivá druidka a Oberon prchají ve zvířecí podobě Evropou z Rumunska do Hernova lesa v Anglii a v patách mají naštvané olympské lovkyně, upíry, temné alfy a Lokiho. Další nášup Atticových dobrodružstvích, v němž se ze všech sil snaží odvrátit ragnarök. Potěšila mě cesta přes Slovensko (když už to nevzal přes nás) a samozřejmě hlášky. Atticus bojuje o život a nedává svou kůži zadarmo, Diana s Artemis by mohly vyprávět.

MagdaFish
16.05.2021 4 z 5

Co napsat. Stále stejný nesmrtelný Attikus, hláškující Oberon a "Zuřivá druidka Granuaille." Líbí se mi, že se Kevin Hearne neomezuje jen na severský, potažmo irský pantheon, ale příběhy ozvlášťuje i jinými božstvy. Zde potkáme Lovce Herna, který je daleko větší badass, než si pamatujeme my, co jsme v osmdesátkách hltali seriálového Robina Hooda. ;)

voody99
02.03.2021 4 z 5

Absolutně nechápu proč nakladatelství Laser tak dlouho trvá vydat celou tuhle série. :(

Dexteres
14.02.2021 5 z 5

Prvni kapitolu jsem precetl jednim dechem, po dlouhem cekani nezklamala:) tezim se na dalsi dil!

jiri.one
17.01.2021 5 z 5

Já si myslel, že tohle má být poslední kniha a zakončení celé série. Jsem rád, že to není pravda, protože se chci s Attikem setkávat dál, ale navíc je tato kniha, podle mě, nejhorší z célé série a tak by jako zakončení byla ještě horší. Jinak se to čte stále dobře, pořád je tam mnoho nápadů, ale tomuhle dílu prostě chybí nějaká jiskra a větší dávka napětí, které předchozí knihy měly. Pořád se jedná o nadstandardní kus literatury, ale v rámci série rozhodně nejslabší. PS: konec, který sice nepatří přímo do dějové linky, je ale příjemně roztomilý a z knihy tak zůstane radostný pocit :).