Zničený

Zničený https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477547/bmid_zniceny-sjT-477547.jpg 5 66 18

Kroniky železného druida série

< 7. díl >

Téměř dva tisíce let kráčel po Zemi jediný druid - Atticus O’Sullivan, který díky břitkému rozumu i meči zůstává naživu, přestože ho pronásleduje panteon nepřátelských bohů. Avšak nyní má společnost. Attikova učnice Granuaile se konečně stala plnohodnotnou druidkou. Co víc, Atticus rozmrazil arcidruida uvězněného v dávné minulosti, svou otcovskou figuru (dalo by se říct). Nechává si teď říkat novodobou verzí svého starého irského jména: Owen Kennedy. A Owen má co dohánět.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Shattered , 2014


více info...

Přidat komentář

orson
19.04.2024 4 z 5

Pořád dobré čtení, rád se do toho světa jednou za čas vracím...

Deia
22.03.2024 4 z 5

Po predchádzajúcich asi dvoch častiach, ktoré mi prišli slabšie, ma táto naozaj bavila. Myslím, že príbehu dosť prospelo to, že ho nerozpráva už iba Atticus, ale dosť kapitol má aj Granuaile alebo arcidruid Owen - ten je fakt skvelý, jeho objavovanie a komentovanie nového sveta bolo skvelé. Taktiež sa trošku spomalilo tempo, Atticusa sa už nesnaží každý zabiť, z toho hľadiska mi to prišlo ako taká oddychová časť. Granuailina samostatná misia ma bavila, India bola zaujímavá a jej stretnutie s yetti súrodencami takisto, snáď sa v sérii ešte objavia. Som zvedavá, čo prinesie ďalšia časť, keďže všetky predpovede ohľadom možnej budúcnosti vyzerajú dosť depresívne. Dúfam, že ma bude baviť aspoň tak, ako táto.


Tano
27.12.2023 4 z 5

Tentokrát mi přečtení trvalo déle než 2 dny. Je asi fajn, že se nám rozšířily hlavní postavy a už se zaměřujeme nejen na Attica, ale i jeho arcidruida a novou druidku, ale pro mě tím kniha trochu pozbyla vtipu. Hlášky Attika jsou prostě nejlepší a bavily mě nejvíc. Nicméně na další díl se samozřejmě zase těším :)

finka
27.11.2023 4 z 5

Po deseti letech jsem sáhla po dalším díle Železného druida a zjišťuji, že je už (teprve?) sedmý. Dlouhá přestávka mi jen prospěla, už to zase dokážu číst. Mělo to i tehdy potenciál, který ale autor zabil bezbřehým chaosem, kdy do příběhu zapojil doslova VŠECHNY bohy a kde co nadpřirozeného, takže vznikl pohádkový maglajz a užvaněný pes tomu nepomohl. Škoda. Přitom postava druida a vše s ním související je tak zajímavé!
Zjišťuji, že Atticus má ke své učnici jakýsi milostný vztah a stejně tak ona k němu. Skvělé. V prvních dílech byl jejich vztah divně bezpohlavní (nevím jestli v těch dalších už pohlavní nebo to jde pořád pomalu?).
Zpětně musím ocenit všechny ty skvělé obálky - je to snad jediná série, kde fotka odpovídá charismatu a pohlednosti hl. hrdiny.

hanzmb
03.11.2023 4 z 5

Tak to vypadá, že se začíná blýskat na lepší časy. Zničený přichází po vysloveně zoufalém minulém dílu, který byl jen nastavovanou kaší z Nahraného, který už taky za moc nestál a kvalit začátku série nedosahoval. Tady už se zase začínám bavit a to nejen Oberonovými hláškami. Pomohlo rozdělení děje mezi 3 prakticky rovnocenné postavy. Je to mnohem pestřejší, než to kolovrátkové opakování u Uštvaném. Od plného počtu bodů mě odradil závěrečný boj. Palácové převraty se dají dělat elegantněji a s vtipem, jak to uměl Prohnaný.

KájaKoxík
04.04.2023 5 z 5

Jasných 5 z 5 :)

Atticus už není posledním druidem, v tomto díle má Gaia dokonce tři žijící druidy. Atticus navrhne, že by druidi měli více psát a tak je kniha v podstatě Atticusovo vyprávění a zápisky z pohledu Owena a Granuaile. Díky tomu je pro mě tento díl ještě o kousek lepší než předchozí.
Konečně se dozvíme, kdo je tím tajemným záporákem ve světě Tuathů.
Dokonce se nastíní mástrplán Lokiho.

Oberon tentokrát nemá tolik prostoru, ale s novým vlkodavem Orlaith je taky sranda.

Kniha končí odkazem na další pokračování, takže už se těším na další překlad. Naštěstí to není Cliffhanger, takže zůstávám u plného počtu hvězdiček :)

Kačí137
03.01.2023 5 z 5

Tahle série stojí za to. Miluji Oberona, je absolutně kouzelný. V tomto díle se nám hrdinové rozdělí a každý prožívá svůj příběh. Ale není to nijak nepřehledné. Všechno pěkně plyne. Jen pro mě, jak je přece jen delší časový odstup od předchozích dílů, bylo těžké vzpomenout si na některé postavy. Ale to bude můj problém s jmény.

Janičta
03.12.2022 4 z 5

Atticus se stále drží. První knihy byly lepší, ale pokračování stále stojí za to.
Owen může být zajímavá postava, se kterou by mohla být sranda, ale zatím o něm moc napsáno nebylo.
Granuaile se jednou poučí velmi bolestným způsobem, už to vlastně začalo. Ten její naivní optimismus... mám raději Atticovu parnoiu, než její "svět přece není tak zlý" přístup. Protože po nich jde několik božstev, hromada jejich sloužících, nějaký ti upíři, lidi. Vyje*ou s nimi klidně i jejich spojenci, když z toho budou mít prospěch....takže svět je sakra zlý holka! :D
Atticus se konečně dozví, kdo po něm jde a proč. Ono odůvodnění mi přijde dost slabé, ale budiž... Dozví se taky, že není ani zdaleka tak chytrý a mazaný jak si myslí. Dobře mu tak :D
A psi, nesmím zapomenout na psy! Ti to stále dokážou odlehčit :)

havrmoni
15.10.2022 5 z 5

Stále mě to baví.

kolacky
26.07.2022 5 z 5

Opět skvělé čtení. Místy drsné, ale to už tak bývá... Už aby byl přeložený "zbytek" série... !!!

cori
25.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Nejvíc mě pobavila návštěva u yettiů v Himalájích a chlastačka s Ježíšem. Konečně se odhalí, kdo celou dobu jde Atticovi po krku. Owen by mohl dostat větší prostor. Železný druid mě stále baví.

Duchoslp
17.06.2022 4 z 5

Po předchozích dílech nabitých akcí a napětím je tento díl trošku skromnější. Nechybí Atticus a Oberon ani jeho přítelkyně Granuaile. Bohužel postava arcidruida Owena je trošku nevýrazná, čekala jsem víc. Ale děj se nevyvíjí špatně, tak uvidíme příště

kachnat
01.06.2022 5 z 5

Už se těším na další díl. Sice mi tři dějové linky trochu rozhodily sandál, ale trvalo jen chvilku, než jsem si zvykla :-)

pospice
25.05.2022

Jsem úplně nadšená miluju dialogy mezi Atikusen a Oberonem nevíte kdy vyjde další díl mám všechny co vyšli a čekám na další vždycky je zhltnu do tří hodin a pak zase nemám co číst

pejty
21.05.2022 5 z 5

Tentokrát musím říci, že jsem měl místy trochu problém s knížkou. Tři dějové linky byly trochu moc. Předchozí díly zdobila jednoduchost a svižný dej, ale tady se to neustálým skákání mezi různé dějové linie trochu zadrhávalo.

Ale jinak je to super kniha plná úžasného humoru. Hlavně rozhovory mezi Attikem a Oberonem naprosto úžasné. Těším se na další díl.

voody99
16.05.2022 5 z 5

Železný druid je prostě skvělé čtení o tom není sporů ..... Příjemná změna ve vyprávění. Arcidruida jsem si oblíbila :-D
Přiznávám ,jsem velmi ráda že se Atticus vrátil do správných překladatelských rukou jelikož má zase ten šmrnc. (nic ve zlém předchozímu dílu)
Těším se na pokračování.

Elion
05.05.2022 5 z 5

Další a tentokrát sedmý díl ze světa Železného druida. A já jsem touto sérií pořád tak nadšená jako na záčátku.

Oproti předchozím knihám tu máme jednu změnu. V knize se střídá vyprávění všech tří hlavních postav. Attica, jeho učednice a jeho arcidruida.
Každý z nich do příběhu dodává něco svého. V tomto díle je zvláštností i to, že se všichni rozdělí a každý jde za svým úkolem. Už je neřeší spolu, tak jak tomu bylo do teď zvykem.
Na konci se ale všichni opět setkají a máme tu skvělé zakončení.
.
Na jednu stranu je moc pěkné že se autor nezaměřuje jen na Attica a snaží se dát prostor i dalším postavám, nadruhou mi tam ale moc chyběl nějaký vývoj v jeho vztahu s Granuaile. V tomto díle se autor zaměřil hlavně na ni a snažil se nám odkrýt něco z její minulosti.
Jsem za tento díl opět neskutečně ráda a moc se těším na poslední dva díly. Doufám že budou stejně skvělé jako tyhle a že jim nechá onu pomyslnou laťku pořád takhle vysoko jako je teď.

luculi
27.04.2022 5 z 5

Tuhle sérii snad nemusím nějak extra představovat a už vůbec nemusím vysvětlovat, jak oblíbená u mě je . Atticus mi vždycky zvedne náladu a jeho příběhy jsou pro mě naprostým odreagováním. Druid, který prožil dva tisíce let stále dokáže překvapit. Své o tom ví spousta nadpřirozených bytostí a i nadále má očividně co předvést.

Tentokrát se v příběhu střídá jeho vyprávění s jeho učnicí a bývalým mistrem, arcidruidem. Občas se spojí a "vyvádí hlouposti" spolu, pak se ale na chvíli rozdělí a každý řeší své problémy. Před velkým finále ale už pracují pospolu. Na jednu stranu bylo fajn, že se příběh rozrostl o další hlavu, velice vtipnou a nadávající, ale na stranu druhou jsem se těšila i na nějaký prostor k vývoji mezi Attikem a Granuaile. Tak snad příště.

Závěr byl poněkud rychlý a nepřekvapivý. I když je mi líto některých postav a nejen z tohoto dílu. Epilog slibuje další problémy, které nebudou jen ze strany Lokiho, jak se ukázalo. Tento protivník je kluzký jako had a očividně bude hrát velkou roli až do konce série a navíc teď k tomu ten nový... No uvidíme, co nového se ještě do budoucna dozvíme.

Tohle čtení se nese v duchu typických šablon, které najdete u dlouhých sérií jako od Riordana nebo Briggs. Ale mě to vůbec nevadí. Sice byly díly slabší, tento byl ale super a nemůžu se dočkat posledních dvou z této série. Už aby to bylo...