Krev polobohů

Krev polobohů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426190/bmid_krev-polobohu-O6I-426190.jpg 5 784 116

Sedm polobohů včele s Percym čeká poslední a nejtěžší boj. Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět. Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenonské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas? Zbývá jen pár dnů. Pomstychtivá matka země Gaia se probírá z dlouhého spánku a k probuzení jí chybí jediné - krev dvou polobohů, krev Olympu!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

The Blood of Olympus , 2014


více info...

Přidat komentář

Grohlinka
15.03.2024 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knih od Riordana. Všechna přátelství, všechna spojenectví, která byla navázána, Riordan vytěžil na maximum a přetavil je v epický konec.

orlik_
23.02.2024 5 z 5

Za mě opět skvělá kniha.


Book_lover469
17.02.2024 4 z 5

Tak kde začít.... Díl byl opět úžasný a Riordan nezklamal. Nemohla jsem se dočkat konce, hlavně kvůli vtipům co jsem na internetu zahlédla. A samozřejmě kvůli závěrečné bitvě. Ta mě ale bohužel zklamala. Nebo jsem po posledním díle předchozí série čekala něco víc. Pořád mě ale dokázal konec rozplakat a já si ho užívala. Celkově jsem si příběh užívala, ale chyběli mi kapitoly z pohledu Percyho a i Annabeth, naštěstí to trochu vyvážili ty z pohledu Nika. Jeho putování se sochou bylo naprosto úžasné a já měla chuť přeskakovat kapitoly jen abych se mohla vrátit k němu. Naštěstí jsem nemusela protože příběh sedmi polobohů byl sám dostatečně zajímavý a napínavý. Přeci jen jde do tuhého.

Během čtení jsem opět znovu pocítila mnoho emocí a užívala si každou sekundu. Celou sérii si určitě přečtu někdy znovu, i když na PJO nemá.

Witchann
23.11.2023 5 z 5

Parádní polobožská jízda od začátku do konce, kterou jsem si krásně vychutnala - za 3 dny. Části z pohledu Nica a Reyny mě doslova nadchly. Už bylo vážně třeba, aby Hádovu synovi někdo ´vytáhl palici z toho temného mraku´. :D
Za mne naprostá spokojenost s celou sérií. Po nějaké lehké pauzičce si to určitě namířím i k Apollónovi.

zirafinec
05.11.2023 5 z 5

Panebože. Tohle bylo super. Konečně Nicovy pohledy, na to jsem čekala celou sérii. Hned pokračuji Apollónovým pádem.
a... #Solangelo

Sauron
29.10.2023 3 z 5

(SPOILER) (Fakt velký spoiler)K téhle sérii jsem se vyjádřil už v jiném komentáři, ale ta bitva mě naštvala. Když už něco, jsem se opravdu hodně těšil na závěrečnou bitvu-já prostě miluju ten pocit velkolepého finále. A....nic. Prostě jsem četl a měl jsem pocit že to je dokonce míň čtivé než obvykle. A ještě jedna věc mi vadila. Hele jo, já postavu Lea fakt žeru. Ale proč ho nenechali zemřít? Člověk z toho má pocit, že ho autor nechal žít jenom kvůli dalším dílům. Myslím si, že v série, ve které žádná důležitější postava nezemře(aspoň pokud se pamatuju), bohužel nemá nic moc co nabídnout. je to pak prostě nemastné neslané. No nic.

Ronnie68
29.04.2023 5 z 5

Do této knihy jsem se postila cca po 8 letech a musím se přiznat, že jsem si z děje tolik nepamatovala (jako například u předešlých dílů ... Což je docela ostuda ... Tedy aspoň pro mě) ... A kniha mě bavila stejně předtím.... Tak i dnes .... Jen je škoda, ze Percy měl v této knize jen málo prostoru (ale zase je fakt, že se musel příběh odvíjet i z úhlů jiných postav) .... Takže za mě stále TOP

Caro2002
09.02.2023 4 z 5

(SPOILER) No knížka se pro mě že začátku trochu vleče, překvapivě si více užívám Nicovi a Reyniny pohledy více než pohledy sedmičky (teda až na Lea).
Závěrečná bitva za mě byla nemastná neslaná v porovnání závěrečné bitvy z Percyho Jacksona.
Bitvu však kompenzuje znovu schledani Lea a Kalypso, nutně potřebuji knížku jen o nich dvou. Nevadila by mi i knížka o Nicovi.
Jako celek byla sérii dobrá a vřele ji doporučuji.

Elea
02.01.2023 3 z 5

Zajímavý konec série, i když mě některé postavy pořád ještě dost štvaly, série o Percym byla mnohem lepší.

MilanKop
18.12.2022 5 z 5

Výborný konec série, ale ocenil bych nějaké pokračování kolem osudu Lea :). Každopádně se těším až vyjde pokračování Percyho, mělo by být 26.9.2023 :). Ale opravdu mne svět Percyho Jacksona hrozně baví. Jdu se vrhnout na sérii o Apollónovi.

andrejci
21.10.2022 5 z 5

Já nechci konec. Ale bohužel jsem se k němu dostala a musím říct, že mě moc bavil.
Trošičku mě zklamala finální bitva. Jsem asi trošku čekala, že bude velkolepější. Hlavně ta v Athénách. Zvlášť když vím, že ty velkolepé bitvy umí psát. K čemu bych ještě měla trošku malou výtku je, že děj byl z hodně pohledů. Hlavně teda většinou postav, které jsem si tak neoblíbila jako ostatní.
No, ale úplný konec byl super. Poslední kapitola byla skvělá. Do děju byla opět skvěle zakomponována mytologie. Navíc si autor krásně otvřel dvěře k další sérii. Hlavně ser mi teda líbila cesta z pohledu Nica a Reyny. Doufám, že Nico dostane víc prostoru.
Percy Jackson to prostě není, ale nebylo to vůbec špatné. Vtipné, moderní technologie a jeho styl psaní to je prostě bomba. Rozhodně dám další sérii šanci.

kačuleee29
10.06.2022 5 z 5

A máme tu zase konec. Tohle je definitivně můj nejoblíbenější díl ze série. Četlo se mi to hodně rychle, ale tak - když se schyluje k “poslední” bitvě, asi je to samozřejmost. Moc jsem si užívala Nicovy a Reyniny kapitoly, dostávali tím více prostoru v knihách, který si rozhodně zasloužili.
Všechny knihy se mi moc líbily, moc jsem si je užila a nové postavy jsem si přes sérii zamilovala. Líbilo se mi vidět situaci jinak od každého člena posádky, ale na ich-formu Percyho Jacksona to prostě nemělo :D. Už se těším na sérii Apollónova pádu!!

pazizanka
04.05.2022 5 z 5

Líbil se mi Magnus Chase, takže jsem zkusila i tuto sérii a mohu jedině doporučit. Je to příjemné pohodové počtení, které má spád, dobře se čte, hrdinové se svými schopnostmi jsou také fajn a prostředí je prostě vynikající.

lukaskmn1
02.02.2022 5 z 5

Naprosto geniální.

Feliska764
19.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Celkově vzato, knížka je povedená a i když mě spousta věcí štvalo, prostě jsem ji nemohla odložit, dokud jsem ji nedočetla.
Skupina polobohů cestuje antickými kraji a naštěstí vždycky narazí na někoho, kdo je nasměruje k další zastávce a dalšímu úkolu, který v různě složených skupinkách úspěšně složí, a vše směřuje k závěrečné bitvě v Aténách, zatímco jini dva polobohové se satyrem vláčí přes půl světa obří sochu v patach s obří nestvůrou a chystá se další závěrečná bitva, tentokrát na Long Islandu. Potud dobrý a napínavý.
Ale závěrečná bitva? Nebo teda vlastně dvě? V porovnání s bitvou o Manhattan to vypadá, jako by sedm polobohů, většina bohů a armada Gigantů a nestvůr uspořádalo sportovní odpoledne na Akropoli a omylem při tom teda probudili Gaiu. Bitva na Long Islandu už je jenom dovršením.
Že z Dia udělali pomstychtivýho egoistu a z Afrodity směšnou bohyni make upu nebo čeho, bych asi přežila, ale že Annabeth, která toho sama tolik dokázala, se najednou nejvic spoléhá na pocity Piper a ta objevila svůj pěvecký talent a tim vlastně všechno zachrání (pořád ji nesnáším)? Že vlastně ve válce, která má být horší než ta předchozí, všichni přežijí (až na chudáka Scipia teda) a jsou nakonec největší kámoši? No nic, je čas na Apollonuv pád.
PS: Samozřejmě jsem ráda, že to přežil Blackjack.

Beltrix
09.01.2022 5 z 5

Závěrečné díly to mají vždy těžké, ale myslím, že Krev polobohů se povedla.

Zruza
01.11.2021 4 z 5

Tenhle díl mě EXTRÉMNĚ naštval. Konec je takový, že jestli se vám nechce číst další pětidílná série, musíte si vystačit s koncem, u kterého je jasné, že to ještě bude pokračovat. Mám Rick Riordana ráda, miluju Percy Jackson a tuhle sérii, ale tenhle díl mě totálně naštval. Jinak mě to moc bavilo :D

Tritvaetna
27.10.2021 4 z 5

Bohužel, závěr série úplně nedostál mým očekáváním. Úplně jsem nepochopila, jakou roli měl v závěrečné bitvě třeba Percy. Vlastě ani Piper, Annabeth, Jason... mám pocit, že měli na víc. Docela by mě zajímalo, jestli Percy dodrží slib a zkusí najít Kalypsó, i když tam teď nemá Lea. Ale hlavně mi tu chybělo nějaké vyvrcholení. Bitva s Giganty, bitva s Gaiou, všechno to tam bylo a při tom jsem pořád jsem neměla pocit, že tohle je TA závětečná bitva... až byl najednou konec. Dala bych tak 3,5*, protože styl psaní byl krásný jako vždycky, četlo se to samo... ale od posledního dílu bych přeci jenom očekávala o něco víc.

voody99
24.07.2021 5 z 5

♡♡ To nejlepší nakonec ♡♡
Absolutně epické zakončení úžasné série.
Rick dává svým knihám krásné kouzlo a jsou vždyť správnou volbou.

♡♡ Niko a Will (。♡‿♡。) jak já je zbožňují

Lucka20
10.05.2021 5 z 5

Nemohu hodnotit jinak než plný počet hvězdiček.
Možná je ten konec takový rychlejší, má spád a je celkem rychle konec, ale to neznamená, že je děj o něco ochuzen.
Opět prostě super příběh. Jediné co mě trochu mrzelo, chyběl mi ten konec vyprávěný z pohledu Percyho. Byla jsem hrozně ráda za vyprávění z pohledu Nica, ale zase mi tu chyběl ten Percy.