Království divoké přírody

Království divoké přírody https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306450/bmid_kralovstvi-divoke-prirody-3qk-306450.jpg 4 7 4

Velkolepá obrazová publikace je oslavou volně žijících živočichů naší planety. Mimořádné, dech beroucí fotografie zachycují zvířata v jejich přirozeném prostředí v mnohdy překvapivých situacích a svou autentičností zprostředkují setkání doslova „tváří v tvář“. Poznáte zvířata amazonského deštného lesa, Himálaje, Sahary i jižního pólu, v kapitolách věnovaných jednotlivým kontinentům nechybí žádný ze známých biotopů jako Everglades, Pantanal, Galapágy, Východoafrický příkop, Okavango či Velký bariérový útes, Kniha Svět divoké přírody je mimořádnou šancí poznat fascinující svět volně žijících zvířat z větší blízkosti, než jste si kdy dokázali představit.... celý text

Obrazové publikace Příroda, zvířata
Vydáno: , Universum (ČR)
Originální název:

Wildlife of the World


více info...

Přidat komentář

lucie6434
21.01.2021 2 z 5

Kniha je pěkná, jsou zde krásné fotografie. Není to však příliš spolehlivoý zdroj informací... Bohužel mě zklamalo chybné určení druhu, např. u fotografie anakondy žluté je text o anakondě velké. To by se dle mého názoru v encyklopediích stávat nemělo.

mira.l
30.11.2020 4 z 5

Krásně udělaná obrazová encyklopedie, proti tomu se nedá nic namítat. Rád jsem si ji prolistoval, přečetl, pokochal se krásnými fotkami. Nicméně ... přečetl jsem a milerád přenechal kolegyni z práce, která má dvě (před)školní děti, pro které to asi bude rozhodně větším přínosem než pro mě. Nemyslím si, že bych se k ní někdy vracel a hledal v ní nějaké zásadní informace.
Je to takový ten typ encyklopedie, která se věnuje - když to napíšu trochu nehezky, ač to myslím dobře - "všemu a ničemu", nedá se tam očekávat nějaký hlubší vhled do problematiky, hlubší poznání některého živočicha či nějakého biotopu v jeho širších souvislostech, stejně jako tam nenajdete vysoce erudované texty. Texty u popisu některých živočichů (a zvláště pak popisky u obrázků) mi přišly poměrně dost jednoduché, někdy možná až zbytečné, pokud popisují to, co je tam jasně vidět, aniž nějak vysvětlují, proč tomu či onomu tak je. Pro obecný přehled krásná kniha, hlavně svou grafickou stránkou s krásnými fotografiemi a nádherně udělanými deskami, na kterých se střídá matný vršek a spodek s hladkou lesklou fotografií, ale jak už jsem naznačil, její cílová skupina bude někde mezi 1. a 2. stupněm základní školy, podle toho, jak je které dítko zvídavé a jak ho kniha zaujme. Takové dítě asi v knize podané množství informací dokáže vstřebat a třeba ho to i někam nasměruje do budoucna, kdo ví... A taky záleží na tom, jestli ji dítko unese:).
Je pravda, že nějakou dobu jsem ji měl "v merku", a pořídil si ji, až když jsem na ni v Knižním klubu narazil ve slevě za těžko odolatelných Kč 180,--. No nekupte to!! Přinejhorším to nabídnete na bazaru nebo darujete někomu, komu to bude užitečné, jako jsem to udělal já. Dítě školou povinné by možná nadšeně dalo plný počet, já jako dospělý člověk, který už nějakou tu knihu o přírodě přečetl a taky viděl pár dokumentů, hodnotím velmi poctivými čtyřmi hvězdičkami.


CarinAranda
05.06.2020 5 z 5

Dostala jsem jako dárek k předplatnému časopisu ABC a jsem velice nadšená! Nádherná knížka! Úžasné obrázky, užitečné informace o zvířatech-jak o savcích, tak i o ptácích, plazích, obojživelnících i bezobratlých živočichů. Najdete zde i inspiraci k projektům a přednáškám.
Určitě doporučuji všem nadšencům zvířat a přírody.

Fanagirjo
30.04.2020 5 z 5

Moc krásná publikace s nádhernými fotografiemi obohacenými o spoustu zajímavých informací.