Kráľova klietka

Kráľova klietka https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503884/bmid_kralova-klietka-umD-503884.jpg 4 464 93

V treťom diele zo série Červená kráľovná je Mare vydaná na milosť kráľovi Mavenovi, ktorý ju väzní vo svojej dômyselnej klietke. Z Bleskového dievčaťa je bez jej schopnosti už len tieň niekdajšej bojovníčky. Cal, princ vo vyhnanstve, je však odhodlaný vybojovať si späť nielen svoje právo na trón, ale znova chce získať aj srdce Mare. Predtým ju však musí zachrániť. A tak sa pod jeho velením Nová krv a Červení pripravujú na rozhodujúcu bitku proti Mavenovi, ktorý zatiaľ spriada vlastnú sieť utkanú z temnoty, klamstiev a zo zrady. V rozhodujúcom súboji sa postaví brat proti bratovi, krv proti krvi a hrozí, že svet Mare nadobro zhorí. Nikto však netuší, že v hre je aj niekto tretí – niekto, kto je odhodlaný hájiť vlastné záujmy a má v pláne poriadne zamiešať karty. Podarí sa napriek tomu Calovi vyslobodiť Mare a získať si jej srdce? A na ktorú stranu sa nakoniec postaví Bleskové dievča? Príbeh plný zrady, stratenej dôvery, ale aj lásky čitateľa už tretí raz vtiahne do napínavého deja plného neočakávaných zvratov a strhujúcich prekvapení. NETVORI SÚ NAJNEBEZPEČNEJŠÍ, KEĎ SA BOJA. „Výborný, nápaditý triler, kde sa stretávajú revolúcia s romantikou a kde spolu zápasia moc a spravodlivosť. Román nabitý akciou. Nedá sa pustiť z rúk.“ USA Today... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Motýľ
Originální název:

King´s cage , 2017


více info...

Přidat komentář

Bookworm345
20.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Přijde mi, že mě to bavilo o trochu víc, než je normální, protože do poloviny to vypadá zhruba takhle:

Mare je nas*aná- rozbíjí nádobí (rip Mavenovy talíře :(
Mare je nas*aná- povídá si s Mavenem a snaží se ho naštvat
Mare je na*raná- dělá sedy lehy s pouty na rukách
Plus tam je pár kapitol z pohledu Cameron, která mě zas tolik nezajímá, ale jedna z jejích hlášek mě dostala:
"Už tak jsem se musela vyrovnat s ufňukaným chodícím hromosvodem. Nehodlala jsem se vypořádávat ještě s depresivním princem škrtni sirkou."
...
Asi bych stejně víc přivítala, kdyby to bylo z pohledu Farley, tu mám radši. Po polovině je Mare konečně na svobodě a chvíli se to rozjíždí a je tam tuna akce a chvilku nic.
Ke konci tam jsou kapitoly z pohledu Evangeliny, která je naprosto cool postava s cool schopnostma, doufám že se o ní v dalším díle dozvíme víc.
Celkově se mi na téhle sérii líbí ta organismu těch rodů a schopností. (Je to sice dost opotřebovaný téma, ale je to fajn)
Maven je docela dobrej záporák, ale stejně jsem tým Cal, říkejte si co chcete.
Doporučuju přečíst, vůbec to není špatná série.

kačuleee29
30.12.2022 5 z 5

(SPOILER) 4,5* Měla jsem menší čtecí krizi. Mrzí mě, že jsem to četla tak dlouho. Moc jsem se do toho zezačátku nevžila. Škoda. Každopádně se to nakonec vyrovnalo a celý díl vzešel.. no, suprově. Velmi mile mě překvapilo multiple POV, které mě fakt bavilo. Ke Cameron jsem se více přiblížila a více si ji oblíbila a to ani nemluvím o Evangelině. Ta bitva o Corvium mi přišla jaksi zčistajasna, ale byla moc dobře napínavě napsaná a stěžovat si nehodlám. Těším se na další díl :).


Artep071
24.10.2022 4 z 5

První polovina knihy byla zbytečně zdlouhavá, uvěznění Mare bylo nějak nedotažené a v celku nuda ..škoda .. druhá část už měla lepší spád. Stále mě mrzí že romantická linka je děsně utopená. Těším se na další pokračování. :)

Thalin
23.10.2022 3 z 5

Lepší než druhý díl, ale pořád se to jedničce nevyrovná. Linky, které nebyli z popisu Mare, mě vůbec nebavily a takřka ani nezajímaly. Začátek knihy se táhl, na to že byla vlastně uvězněná jsem měla pocit, že se v cele jen nudí a hysterčí a má vlastně všeho dostatek. Nějak s ní nemá člověk potřebu jakkoliv soucítit, protože tam jen skuhrá, ale až na momenty, kdy se jí rýpou v hlavě, se na vězenkyni má sakra dobře. Kniha se snaží o veliké drama, které se ale nekoná. Její vztah s Calem mi přišel takový nijaký. Prostě jsem jim to nějak nevěřila. Další díly si přečtu jen proto, že jsem už za půlkou a abych zjistila, jak se tohle dotáhne do konce. Protože zatím se to táhne místy až moc.

mi-nul-o
07.08.2022 3 z 5

Tak hlavně že víme, kdo měl jaké šaty..

luculi
25.07.2022 2 z 5

Po letech jsem se rozhodla vrátit k této sérii, abych se konečně dostala na konec a věděla, jak to dopadne. S velkým sebezapřením jsem knihu otevřela, jelikož už to není zrovna můj šálek čaje.

Uznávám, že to bylo docela čtivé a tenhle druh fantasy mě vždycky bavil. Jenže díky kategorii young adult hodně záleží na způsobu, jakým je to nakonec zpracováno. A tady jsem musela neustále vyvracet oči. Jednak díky tomu, že se v podstatě mnoho nedělo v poměru k počtu stránek. Pořád jen nějaké skuhrání a pokusy o temnou atmosféru, které vůbec nefungují. A taky nejsem zrovna příznivcem toho, aby se neustále rozebíraly emoce a pocity nebo sledovat hrdinčino rozpolcení mezi chlapy.

Osud hlavní hrdinky taky nepůsobí jako takové peklo. Jako pardon, je sice v zajetí a hlídá ji stráž, ale má luxusní pokoj a ne celu v podzemí. Jídlo dostává. Jediné utrpení, kterého se jí dostalo, tak že jí zablokovali její schopnosti a vrtali se jí v hlavě. To bylo pro ni asi nejhorší. Přitom se mezi přáteli zhroutí a najednou je jako porcelán, aby chvíli na to prohlásila, že se k ní nemusí chovat jako k panence. Tak vážně nechápu, proč se hroutí a pak zase ne...

Je to v tomto ohledu hodně nedomyšlené. Hraje si to na něco, na co absolutně nemá. Nějaké velké dějství se taky nekoná. A když už se něco řešilo, nepůsobilo to dost uvěřitelně. I logická návaznost mezi 'scénami' trochu kulhala. Takže vlastně nemám ani za co chválit. Momentálně ani netuším, zda mám vůbec chuť zjišťovat, jak to tedy vlastně dopadne. Nejspíš mě to už ani nezajímá, ale nechám si to ještě projít hlavou. Jsem sice odpůrce ya, ale znám knihy této kategorie, které mám ráda a jsou tisíckrát lepší než toto...

kejtymau
29.05.2022 5 z 5

Tenhle díl je naopak můj nejoblíbenější z celé série, po druhém díle je to strmý vzestup vzhůru. Musím říct, že mě moc bavila i první část knihy... a co se dělo potom byla pecka. Konec? Ani nekomentuju.

AndyYoggy
08.04.2022 4 z 5

Musím se přiznat, že tato knize se mi líbila více než předchozí díl. I když začátek se rozjížděl pomalu. Nakonec byla peci jen lepší než druhý díl. Také mi vyhovovalo střídání postav, člověk měl potom přehled o tom, co se děje v táboře.

janka2000
31.01.2022 3 z 5

Tenhle díl (3.) mě moc nebavil, protože hlavní hrdinka tráví ¾ knihy ve "vězení". Konec byl už zábavnější, ale člověk se k němu musí dopracovat. Další díly jdu číst jen kvůli tomu, že chci vědět, jestli zvítězí láska nebo demokracie.

Kaila146
25.01.2022 5 z 5

(SPOILER) Upřímně, dost jsem se bála, že to s touhle sérií půjde od deseti k pěti. Co si budem, druhý díl byl nic moc. Ale TOHLE! Ano, to jak byla Mare vězněna bylo dost nudné, ale to potom?! WOW! Jsem strašně ráda, že je i čtvrtý díl, na který se můžu těšit. Protože tohle, tohle byla jízda.

denniys
25.11.2021 3 z 5

(SPOILER) Bylo to lepší než druhý díl, ale pořád dost podprůměr.. Alespoň se hlavní hrdinka už sama nenazývá bohyní blesku, teď je z ní blýskající holčička.. Kniha by snesla menší počet stran, první část kdy byla hrdinka vězněna, mě bavila víc - Maven by mohl být klidně ještě víc pošahaný, autorka nás spíš skoro nutila ho litovat, protože za všechno vlastně může maminka.. a druhá část knihy mě bavila jen díky kapitolám z pohledu Evangeliny, ty byly nejlepší - prosím víc v dalším díle..

ZNellyZ
23.11.2021 5 z 5

Stejně jako u druhého dílu, tak i tady jsem nadšená. Ano, poslední dva díly nejsou úplně o akci, ale na druhou stranu se postavy vyvíjí, je to více o jejich psychice a myšlení a opravdu hltám každou stranu. Stále nevím komu je správné věřit, kdo zradí a kdo je přítel a to je možná to, co mě na téhle sérii tak baví. Bylo pro mě zajímavé sledovat Mavena a postupně si skládat jeho střípky do sebe. Ačkoliv jsem tušila, jak konec skončí, doufám že čtvrtý díl vše otočí k mému přání. Já si sérii užívám, ačkoliv jsou poslední díly více o popisu.

marky7739
05.10.2021 2 z 5

Lepší než dvojka, ale taky nic moc.

Julinka679
05.10.2021 1 z 5

Netřeba slov, čekala jsem a doufala, že se to od druhého dílu zlepší ale nestalo se... Jedním slovem katastrofa, ještě horší než druhý díl a to mi přišlo, že to už nejde...
Další díly ze série už pravděpodobně nepřečtu a ač mě to mrzí tak musím hodnotit pouze 1*.

Marcela14
07.08.2021 5 z 5

dil me bavil, dávám 4,5 hvězdičky

Karolin77
10.05.2021 4 z 5

Narozdíl od předešlých dvou dílů mě tento chytnul už od první stránky.
Začátek a rozjezd knihy byl super a moc mě to bavilo,ale potom jsem se dostala do poloviny knihy a tam přišel mrtvý bod. Začala jsem se nudit a pořád to bylo to samé dokola. Na posledních zhruba 100 stranách se to zase rozjelo a hnulo se to z místa.
Tento díl je vyprávěný více pohledy. Ani jednu z nových vyprávějících jsem neměla moc ráda. A jedna mi přímo lezla na nervy.
Co ale na této sérii musím vypíchnou je to,že pracuje s vývojem postav. Což se nám velice ráda a je to tím pádem příběh působí realističtější.
Tento díl se mi líbil o něco více než první a o něco méně než druhý. Tudíž dávám 4.25 */5*

knihomolka_eli
04.05.2021 4 z 5

Tretí diel ma bavil zatiaľ najviac. Koniec ma ale dostal...dúfala som v iné, som zvedavá ako sa to ešte zvráti v poslednom dieli. Táto kniha ma ale prekvapila pri viacerých postavách, viac som pochopila Cameron, Mavena a dokonca aj Evangeline, niektoré zvraty by som nečakala ani náhadou. Rozhodne bolo toto pokračovanie pre mňa zatiaľ najzaujímavejšie a najnapínavejšie. Aj dvojica Cal a Mare ma bavila, no škoda toho konca. Keď už čakám, že postavy sa zachovajú správne,tak ma ich konanie prekvapí. Mňa Calove rozhodnutie sklamalo...a dúfam,že to autorka zakončí inak,ale teda uvidíme :) No a ten zvysok,boje,stratégie, schopnosti strieborných a Novej krvi,tie sú fascinujúce a veľmi dobre vykreslené.

JankaV80
23.04.2021

Nebudu knihu hodnotit hvězdami, nedočetla jsem ji. Po 100 stránkách ji odkládám, jsem zklamaná. Vždy, když jsem si k ní sedla, nebyla jsem schopná se do ní začíst. Splín a sebelítost jednoho člověka střídá splín a sebelítost dalšího člověka. Za mě velké zklamání, protože první díl byla naprostá bomba a druhý se mi líbil též (sice už míň, ale pořád to šlo).
Zda se k sérii ještě někdy vrátím, netuším. Třeba ano ... ale představa, že v tomto "tempu" bude pokračovat i čtvrtý a pátý díl série mě odrazuje :-(

anelise
19.04.2021 4 z 5

Ohledně tohoto dílu mám smíšené pocity. Kniha byla psána více pohledy, což se mi moc líbilo. Doba kdy byla Mare vězněna Mavenem, mě chvilku bavila, ale po nějaké době to začalo být zdlouhavé. Myslím, že tenhle díl byl spíš takový vyplňovací a více se zaměřoval na vztahy postav, ale hezky mě připravil na poslední díl. Hodnotím 4/5, jelikož se to nevyrovnalo prvnímu a druhému dílu, ale jinak to bylo příjemné čtení.

NudeRose
10.03.2021 3 z 5

Kniha byla mnohem lepší než předchozí díl, i když rozhodně ne kvůli Mare. Nevím, která Mare mi vadí víc - jestli ta, které sláva zatemňuje zdravý rozum, nebo ta, která se neustále lituje. Autorka předává vyprávění dalším a dalším postavám, což má za následek zbytečné prodlužování děje. Celý děj by se vlastně dal shrnout do 100 stran. Vzhledem k první polovině knihy, která byla naprosto o ničem, jsem zvažovala, že knihu odložím, ale dobře, alespoň Mavenova rozhašená psychika byla zajímavá. Maven v této knize asi překvapí nejvíc. Začíná se naplno projevovat jeho temná stránka a vlastně bych si přála, aby měl čím dál více prostoru, a aby Mareino vítězství (no tak, všichni víme, že k tomu dojde), bylo zasloužené. Ačkoli to asi nebylo v plánu, nejvíc mě pobavil konec a přeci jen trochu namotivoval na přečtení posledního dílu.