Krákorám

Krákorám https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23347/mid_krakoram-xt4-23347.png 4 32 6

Útlá próza o vztahu mladé ženy k rodičům i vlastní rodině na pozadí totalitní, později polistopadové skutečnosti. Úsporná próza, někdy až těžko srozumitelná svou zkratkovitosti, je sarkastická, kritická k svému okolí a společnosti i k osobě vypravěčky.

Přidat komentář

los
08.08.2022 3 z 5

doporučuju přečíst zejména poslední kapitoly reflektující polistopadové dění

Madluska
01.06.2019 5 z 5

Krákorám u mě aspiruje na překvapení roku! Z útlé knížečky vyhrabané ze školní knihovny na přelouskání o přestávkách se vyklubala parádní sonda do... Kam vlastně? Do Československa? Socialismu? Absurdistánu? Nejspíš toho všeho v jednom, za účasti nadsazených postaviček a jejich tragikomických osudů. Oceňuji autorčin smysl pro zkratku a pointování. Bavila jsem se u toho tak moc, že jsem musela doma číst celé pasáže (např. dědeček motorkář), ačkoliv vím, že k smíchu to bylo jen v prvním plánu. Netroufám si považovat se za pamětníka, přesto mě kniha dostala.


zdenaR
29.01.2019 5 z 5

U mě do třetice kniha od autorky - a určitě ne naposledy! Už se těším na Život je nádherný.
Velmi doporučuji :-)))

Evaneva
19.12.2017

Jednoduché, krátké, úsečné ale výstižné věty tvoří příběh o mladé ženě.

Jizi
01.11.2016 4 z 5

Kdo dobu zažil a rámcově ví něco o autorčině životě, nemůže se ztratit. Směs magického realismu a postmoderny se žene v krátkých odstavcích vpřed úplně stejně jako splašený duch nastupujícího divokého kapitalismu. Zarazila mě jen lehká tematická nesourodost poslední třetiny, která má úplně jiný tón i atmosféru než zbytek knihy a je v mých očích takovým předvojem Roku kohouta. Vy, co cinkání klíči pamatujete, čtěte, protože některé věci je dobré si připomenout (a dříve či později se přistihnete, jak se vědoucně usmíváte pod vousy), vy, co ne, čtěte, protože na některé věci je potřeba nezapomínat. Achmůjbože a panebože!

Gi-Gi
10.10.2016 4 z 5

tak tohle byl nářez, tak krásně jednoduché věty a komentáře k době, kterou pamatuji a opravdu v těch zkratkách. četlo se to hůř, ale četlo.

Kniha Krákorám je v

Přečtených47x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce2x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x