Krajina snov

Krajina snov https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/473867/bmid_krajina-snov-93k-473867.jpg 4 48 12

Krajina snov, strhujúca sága o zrade, pokání a odpustení z pera obľúbenej spisovateľky Tamary McKinley, nás zavedie do exotického prostredia - medzi kočovných divadelníkov, putujúcich po drsnom, no krásnom austrálskom vnútrozemí. Malú Catrionu zaplavujú rodičia láskou a pozornosťou, ale ona občas zatúži vymeniť maringotku za istotu stáleho domova. Dievčatko je obdarené výnimočným hlasom a krásou, a tak nečudo, že upúta pozornosť záhadného Angličana, ktorý divadelníkom pomáha vo chvíľach núdze. Švihák Kane však má svoj plán. Po smrti Catrioninho otca ju spolu s jej matkou odvádza do luxusného hotela v dažďovom pralese, ktorý vlastní dobrodruh Demetri. Ten si dievčinku obľúbi, no po čase ho znovu zlákajú zlatonosné polia. Aspoň tak vysvetľuje jeho zmiznutie čoraz dotieravejší Kane, z ktorého pazúrov Catriona unikne len za cenu tragédie. Napriek všetkým ťažkostiam sa jej postupom času podarí vypracovať na jednu z najuznávanejších sopranistiek v Sydney i v zahraničí. Catriona slávi jeden úspech za druhým, ibaže démoni minulosti sú stále s ňou a hrozí, že jej temné tajomstvo vypláva na povrch...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Dreamscapes , 2005


více info...

Přidat komentář

Val
14.04.2023 5 z 5

Krásný příběh malé Catriony , která vyrůstá v kočovném divadle svých rodičů a tento svět je pro ni domovem .
Ovšem přichází doba, kdy se kočovným divadlům přestává dařit a je čas začít nový život. Knížka plná dobrodružství , ze které dýchá autorčina láska k Austrálii je příjemným pohlazením na duši .

Szilvia1
31.10.2021 5 z 5

Knížka byla o holce,která se narodila v maringotce a celý život jeli od jednoho místa ke druhému místu jako cestující divadlo.Pak se k nim přidal jeden muž,který nebyl zrovna ten,za koho se vydával,a později udělal dost ošklivou věc,ale za to dostal co si zasloužil.Příběh byl o tom,jak se musíme naučit žít i s tajemstvím,a ta tajemství někdy vyjdou na povrch.Autorku mám ráda,píše velice krásné knížky.


bábuška
07.08.2021 4 z 5

Autorka dává najevo svou lásku k rodné zemi a krásně nám popisuje panenskou přírodu s jejími obyvateli jak zvířecími, tak různým ptactvem a nádhernou květenou. A tímto krajem putuje s rodiči a cestujícím hudebním divadlem malé děvčátko, krajinu si zamiluje a zůstává jí věrná po celý svůj život. Prochází smutným osudem po tragické smrti otce, bez opory matky, zneuctěná, ale sama v sobě najde sílu a nakonec dosáhne svého snu dojít až na vrchlol, stát se uznávanou operní pěvkyní. Rozdává kolem sebe lásku a pomoc těm, kteří ji potřebují a a totéž se i jejímu srdce vrací. Oddychový příběh, ale zajímavý děj, který mohu doporučit.

kudrdlinka
06.09.2017 3 z 5

Ač mám autorku docela ráda, tak mě tahle knížka moc nenadchla. Chvílemi jsem se sice začetla, ale chvílemi jsem se musela do čtení skoro nutit, abych se mohla pustit do něčeho dalšího. Možná mi to teď jen nesedlo, nebo už mě tenhle typ knih moc nebaví.

jindrusa
28.06.2017 4 z 5

První polovina super, za druhou na můj vkus trochu "přislazenou " půlku dávám 4*

Leniiis
11.07.2016 4 z 5

První knížka od této autorky a vůbec to nebylo špatný. Pořád se něco dělo, příběh se jen tak nezastavil. Super čtení.

Babo
02.05.2016 5 z 5

Dřív jsem na knihy pro ženy pohlížela tak trochu s despektem a říkala jsem si,že já přece čtu náročnější literaturu než je přeslazená limonáda.
V poslední době jsem zjistila,že ani knihy pro ženy takové nemusí být . Vždy záleží na autorovi .I když samozřejmě chápu,že čtení pro muže to není.Napětí není v akci ,ale v proplétání se osudových okamžiků .
A Tamara McKinley patří mezi ty, kteří mají fantazii , píše příběhy bohaté na lidské osudy a hlavně její styl není ohrožující hladinu cukru.
Krajina snů se mi líbila i když závěr byl přece jen trochu přehappyendován ,ale jako celek pěkný.
Na hlavní hrdinku bezezbytku platí pořekadlo "co tě nezabije,to tě posílí."

vlastus52
11.09.2014 5 z 5

Pěkná čtivá kniha, doporučuji

bookcase
05.08.2013 4 z 5

Čtivý romantický příběh jako stvořený pro chvíle oddechu

avad
31.03.2013 5 z 5

Pěkný příběh s dobrým koncem.

georginaa
08.04.2012 3 z 5

Moje první přečtená kniha od Tamary a moc mě zaujala svým dějem a nečekaným zvratem. Plno životních zápletek a popis vlastně celého života. Kdo má rád romány s detektivní zápletkou, určitě doporučuji.

Lenynek
01.04.2012 4 z 5

Moc pěkný příběh o osudu jedné ženy. I přesto, že mi to kolikrát nedalo a stránky jsem přeskakovala (teď se opravdu rdím, protože to nedělám), tak byla knížka moc pěkná a nakonec se vše dobře vyřešilo. Jen se mi zdá, že autorka není bůhvíjaký překvapující spisovatel. U většiny Tamařiných knih si můžete konec domyslet a taky se tak většinou stane.

Štítky knihy

Austrálie

Autorovy další knížky

Tamara McKinley
britská, 1948
2000  86%Poslední valčík
2007  82%Letní bouřka
2008  85%Zaslíbená země
2010  80%Neúprosný žár
2002  85%Sasanka

Kniha Krajina snov je v

Právě čtených1x
Přečtených74x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst26x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x