Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček

Roman Vaněk

Obálka knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček

Knižní bestseller "Poklady klasické české kuchyně" doplňuje tato ještě lépe propracovaná a obsáhlejší kuchařská kniha Romana Vaňka z dílny Pražského kulinářského institutu. Do detailu popisuje více než 200 receptů české a moravské kuchyně řazené do 17 ti sekcí. Kuchařka obsahuje více než 500 špičkových fotografii, které vás krok za krokem dovedou k dokonalým domácím pokrmům. Kniha svým zpracováním nadchne úplné amatéry ale i profesionální kuchaře. Kniha bezpečně zaujme své čelní místo v knihovně každého milovníka poctivé kuchyně.... celý text

Komentáře knihy Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček

n.ezn.amy
29.10.2025

Roman Vaněk představuje další ze svých kuchařek, tentokrát s recepty echt českými, od polévek, přes klasická jídla jako guláše, vepřové, králičí či hovězí na několik způsobů. Co mě příjemně překvapilo, veliká spousta receptů na zvěřinu, od zajíce, bažanta, jelena či srnce a mnohé další. Ale co považuji za vrchol této knihy, tak to jsou recepty jak si udělat domácí jitrnice či jelita nebo různé druhy párků. Pokud rádi vaříte a máte hodně času, tak tato kniha je výborná inspirace. Několik receptů jsem vyzkoušel a takový recept vepřové koleno zde uvedený, je opravdu luxus

jarkaska
19.02.2022

Tato kuchařka mi zůstala, když se dcera odstěhovala, ta vlastní všechny od Romana Vaňka. I když mám různé kuchařky, tuto používám nejčastěji. Prostě super recepty.

martinka.exner
03.04.2021

Baví mě vaření s Romanem a ráda se k jeho receptům vracím. Moc se mi líbí, že je kuchařka moderní a inspiruje mě i ve stylu servírování. Super.

fi.re
19.03.2021

Tato kuchařka už je náročnější na přípravu co do času...domácí chléb, výroba domácí šunky, vinné klobásy apod., ale jsou tu i poctivá jídla jako je dančí hřbet, kuřecí roláda nebo koleno na černém pivě. Jsou v ní skutečně recepty našich babiček ,které jsem ani neznala. Vše je, jak je zvykem, krásně přehledné a z fotek by člověk hned uždiboval :) provolávám 3x sláva.

Azmodan
06.01.2021

Kniha je velice kvalitní a drží si vysoký standard svých bratrů a sester - přehlednost, srozumitelnost, jednoduchost, kvalitu fotografií atd. Jen to téma není pro každého. Jitrnice, jelítka, klobásy a domácí pečivo, to není zrovna to, co by jste dělali každý víkend.
Přesto si myslím, že by neměla chybět v žádné knihovničce a to zejména pro své nepopiratelné kvality.
Doporučuji!

hroneczek
07.08.2018

Je pravda, že z předchozí kuchařky Pokladů vaříme více, ale i zde je spousta receptů, na které nedáme dopustit. Vše jasně popsáno, obsahuje i typy a rady nad zlato.

MorriconeTheGod
05.05.2017

Pro běžné vaření ne tak dobré jako poklady. Jde to často víc do minulosti a k jídlům už zapomenutým apod. Pokud si ale chcete udělat zabijačku nebo péct vlastní pečivo - určitě po knize sáhněte. Je spíš skutečně pro nadšence.

luboss23
31.12.2014

Další z výborných kuchařek od Romana Vaňka. Jsem z nich nadšen. Jen víc, jen houšť... ;-)

MarieAnnaSarah
26.12.2013

Gastronomie je mou láskou, hobby i obživou a pan Vaněk patří k českým kuchařům, kterých si vážím a bezmezně je uznávám, takže touto knihou se Ježíšek trefil do černého :)

Kniha obsahuje známé i zapomenuté recepty našich babiček podané jednoduchou formou, u složitějších receptů doplněnou fotografiemi s postupem. Vše podtrženo fotkami s dokonalou úpravou přímo na talíři, která dokazuje, že nejen zahraniční speciality mohou být oku lahodící. Jedním slovem krása. Jsem naprosto spokojena a doporučuji knihu všem i začínajícím kuchařům.

Evickar
05.11.2013

Další skvělá kuchařka od pana Vaňka, která se spíše soustředí tentokrát na výrobu domácích uzenin a zabíjačku, ale i tak se v ní najdou další klasické české recepty s krásnými fotografiemi.

Nuny
14.08.2013

Kuchařka je moc hezky udělaná a má moc pěkné fotky. Recepty mě velmi zaujali, už jen pro to, že některé vůbec nedělám. Základ jsou poctivé suroviny a pak už jde všechno samo ;).

Ronin Roujin
12.06.2013

Nejklasičtější česká jídla i exotičtější mňamky ale rozhodně kuchařka, kterou využije každý, kdo se rozhodne přestat babicovat a začít opravdu vařit.

dafulka
06.10.2012

jestli bude jako předešlá kniha, tak to se je na co těšit

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Roman Vaněk také napsal(a)

Roman Vaněk
česká, 1969