Kolty bez pozlátka

Kolty bez pozlátka https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79112/bmid_kolty-bez-pozlatka-3my-79112.jpg 4 40 5

Autor popisuje osudy tří pistolníků Davise Mountaina,Divokého Billa a Billy Kida a také bratří Jamesových..

Přidat komentář

maryzka
05.07.2023 2 z 5

Tak jak vidno : Kovbojové, indiáni prohánějící se prérii tak moc svatouškové nebyli

draka
13.03.2022 5 z 5

Dnešní generace kluků má již asi jiné hrdiny, moc si nehraje na indiány a pistolníky. Zatímco my jsme je obdivovali, přímo hltali, nevynechali žádný filmový western, knížek moc nevycházelo, četly se rodokapsy. Tato byla jedna z knih, která se půjčovala mezi kamarády z ruky do ruky. Je to velmi čtivě napsaná a vzrušující četba i po letech.


kilometr
29.01.2021 5 z 5

Velice poutavě napsaná kniha.Zatoužil jsem při jejim čtení vydat se na Divoký západ s kolty nabitýmy u pasu.90%.

Hezy
14.01.2016 5 z 5

Kniha mě velice zaujala. Až jsem koukal, kolik v ní naleznu informací ohledně těch, kteří se proslavili již ve svých divokých dobách. Ačkoliv by to asi autor nerad slyšel, tak při čtení této knihy jsem napjatý stejně tak jako při čtení westernového akčního příběhu. Nejvíce poutavou částí pro mě byla část o Billy Kidovi a válce v Lincolnu, která by se klidně dala nazvat už v té době takovou mafiánskou válkou.

Blue
13.02.2012 5 z 5

Pozoruhodná kniha, u níž čtenář zažívá velmi rozporuplné pocity. Jelikož po této knize sahá zpravidla čtenář westernů, má pocit rozčarování, že hrdinové jeho oblíbených příběhů byli ve skutečnosti poněkud jiní a vůbec reálie, jež zná z kovbojek, tak úplně neodpovídaly skutečnosti. Na druhou stranu je tento čtenář rád, že se dozvěděl hodně zajímavých věcí a získal určitý nadhled nad věcí. A obrovské potěšení skýtá jazyk, Brdečkova nádherná čeština plná jemného humoru. Měl jsem k dispozici druhé vydání knihy, do níž chtěl údajně autor přispět ještě jednou pistolnickou historií, což už mu pro časné úmrtí ale nebylo dopřáno. Je to velká škoda.