Kmotr Mrázek Trilogie

Kmotr Mrázek Trilogie https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/244203/bmid_kmotr-mrazek-trilogie-FZT-244203.jpg 5 62 10

Komplet tří knih o zavražděném vládci českého podsvětí. Odhaluje, kdo měl zájem na vraždě obávaného kmotra Františka Mrázka. Přibližuje, jaké sbíral kompromitující materiály na politiky.

Přidat komentář

ZlýJabko
07.07.2021 4 z 5

Materiálu je tu nejmíň na dvě - tři disertace.
Od metod praní špinavých peněz přes psychopatologii člověka s hodnotami posunutými úplně mimo gravitační pole morálky až k makroekonomickým následkům odshora dolů prohnilých politických sfér.

Je tu všechno. Zeman, Klaus, oposmlouva, IPB, Šlouf, Gross, Jansta, Langer, Pitr, Bakala, Paroubek, Babiš. Každé shnilé jablko, každá červivá hruška, na jejíž nedostatek se dokázalo přijít, Mrázek a spol. dokázali využít. Pokud nějaký kaz nebyl k nalezení, vytvořili jej sami.

Právníci, notáři, ekonomové, doktoři, profesoři - všichni inteligentní, chytří, otitulovaní, ale do jednoho na vodících lankách toho, kdo sype. Je jediná věc, kterou si člověk z tohoto díla odnese, a to absolutní, naprostou a nevratnou ztrátu důvěry v jakoukoli složku státní správy.

Není žádné právo. Nejsou žádné zákony. Není žádná spravedlnost. Jsou jen ti, kdo mají prachy a kontakty a ti, co je chtějí.

Rolada88
22.06.2021 5 z 5

3v1 :)


Canniosh
20.06.2020 4 z 5

Úžasně děsivý dokumentární román o skutečnostech, které jsou podle mě stále aktuální, byť už ne v tak okaté podobě. Dal bych plný počet hvězdiček, ale bohužel druhý díl této trilogie byl docela nezáživný; naštěstí první a třetí jsou natolik zajímavé knížky, že jsou ozdobou mé knihotéky.

XbookwormX
25.03.2020

Ufff...tak tohle bylo mra-zi-vý...pokud by i polovina byla pravda a zbytek přifouknutá fikce pro efekt, tak je to děsivý. Jak někdo může s těmahle informacema s čistým svědomím jít k volbám, jakýmkoliv volbám, a hodit hlas do urny? Vždyť je to výsměch do tváře nás všech. A za ty roky se nezměnilo vůbec nic. Mrázek byl asi poslední mohykán v tom, že mafie si podává ruku s politikou. Dnes už to jsou lidi mimo ten old school organizovanej zločin, jsou to lidi jako Janoušek, Rittig atd. A v politice pořád stejný svině...stačí se kouknout na svitu kolem Babiše nebo z hlubin Vysočiny vytaženýho Mlhy. Ten má teď místo "Vodníka" nový koně: Mynář, Nejedlý, Tvrdík a jedou podle stejných not.
Jdu blejt, velebnosti. Za tuhle investigativní žurnalistiku by si Kmenta zasloužil Pulitzera.

slunicko1958
16.07.2018 4 z 5

Jsem ráda, že ještě máme nezávislá média, resp. novináře, kteří nás objektivně informují. Děkuji jim za statečnost, že dělají svou práci podle nejlepšího vědomí a svědomí, i když bývají uráženi slovy "hnůj a žumpa". Při četbě této trilogie každý pochopí proč. Tady platí to známé "Podle sebe soudím tebe".
Po dočtení trilogie jsem se zamyslela, jestli se někdy dozvím pravdu, jak to všechno bylo. Moc tomu nevěřím, pokud je Mlha na Hradě a Chemik ve Strakově akademii... To je opravdu utopie.
Čtyři hvězdičky jsou kvůli druhému dílu. Jsou to přepisy policejních odposlechů a ty se mně četly o malinko hůř. Jinak doporučuji. Všem!

Marelzwareli
07.06.2018 5 z 5

Už kvůli tomu, co se děje v současnosti, by tuto trilogii měli přečíst všichni příznivci AB a MZ. Naleznou tam mnoho informací, které je vyvedou z omylu o jejich spasitelství. Protože u Franty Mrázka to celé vlastně začalo!!! Jarda Kmenta v nejlepší formě!

Jacck
23.07.2017 5 z 5

pohled do zákulisí české politiky.

martina9505
25.01.2016 5 z 5

Ze začátku jsem nebyla schopná se začíst, ale na konci prvního dílu to bylo už velmi poutavé. Velmi zajímavé téma.

terpin
15.09.2014 5 z 5

Musím říct, že tato trilogie nemá chybu. Je fakt, že se mi zpočátku četla docela špatně, ale pak se to rozjelo a jen jsem žasla, co se v týhle republice děje. A ke konci ty rozhovory..... Prostě super.

XYZ
22.02.2012 5 z 5

Zajímavá kniha. Je to smutné, co se v naší republice dělo a pořád děje:-(.

Kniha Kmotr Mrázek Trilogie je v

Právě čtených6x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce36x
Chystám se číst30x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x