Svědek na zabití

Svědek na zabití https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55915/svedek-na-zabiti-55915.jpg 4 222 37

Kmotr Mrázek série

< 4. díl

Tento příběh je o bývalém vekslákovi Michaelu Klimentovi, který se stal členem podsvětí a také poradcem čečenské mafie. A po mnoha letech pak vstoupil do programu na ochranu svědků a pomohl policii objasnit mnohá tajemství organizovaného zločinu. Stýkal se i se zavražděným kmotrem Františkem Mrázkem. Co se mezi nimi odehrávalo a jaký vliv to mohlo mít na jejich osudy? "Jen přečtu jeden seznam, jo? Takže: Ivan Lhotský, Ivan Hříbal, Roman Pjajka, Rudolf Javornický, Petr Šebesta, Jakub Konečný, František Mrázek, Bohuslav Hájek, Jiří Vrba, Míla Veis, Láďa Ďedek, Václav Skála, Jandera…, Lambert Krejčíř, Tonda Běla, Hele nic z toho se nevyšetřilo. Chápeš to? Vždyť ti policajti vůbec nic neudělali, nic pořádného nevyšetřili. Rozumíš? Znáš ty jména?" "Jo, to jsou všechno ty neobjasněné vraždy, které se tu za dvacet let staly," přitakal jsem. Rozuměl jsem mu. Je to vlastně jeden z nejhorších zážitků, které mám od listopadu 1989. Tady se vraždilo, střílelo, unášelo jako na Divokém západě, mizeli záhadně různí lidé, ale jejich vrazi, únosci a objednavatelé nebyli nikdy nalezeni. Nikdo za to nepyká.... celý text

Jack Bauer
Jack Bauer
15.09.2023 4 z 5

Ze začátku jsem měl chuť dát knize plný počet a ač by si to i tak zasložila, ve čtení jsem se začínal zamotávat. Spousta jmen o kterých mnohdy nevím kdo je kdo mě po chvíli začínalo trochu nudit, ale asi je to tím, že jsem předchozí dva díly vynechal a nečetl to po pořadě. Mafie jako v Itálii. Chobotnice prolezlá až do politiky. Takoví lidé se dostanou k moci a vládnou nám, Podle toho to pak tady vypadá. Vše rozkradou a daňoví poplatnicí to zaplatí a stále dokola. Nejvíce se mě líbily kapitoly Bony a klid.
Policajt zastaví invalidu v Porsche a pro sebe si brble: Invalida? By mě zajímalo, kde na to vzal? A invalida odpoví: Já jsem tak kradl, až jsem z toho onemocněl.

alabra
alabra
31.08.2023 5 z 5

Mění se doba, ale praktiky mocných zůstávají stejné, práce je poslední možnost jak zbohatnout a neplatí to známé "na každé prase se někde vaří voda", hrozné, ale oči otevírající, záslužná práce statečného autora.


roxy9413
roxy9413
29.07.2023 5 z 5

Kmenta odvádí skvělou práci. Obdivuji ho za jeho odvahu a silný žaludek. Já bych se v tom brodit nemohla.

jan.para
jan.para
25.06.2023 5 z 5

Kniha o tvrdém podsvětí. Svědek je přesně ten typ člověka, který se dokázal postarat o svůj blahobit v jakémkoliv režimu.

hana1039
hana1039
02.06.2023 5 z 5

Audiokniha:
Ani nevím, jestli žijeme v Česku nebo někde v Itálii,kde se to mafiány jen hemží...je to moje úchylka tyhle dokumenty poslouchat, nejsem si jistá, jestli bych je četla...korupce vládla, vládne a bude vládnout, bohužel... Interpretace Saice je úžasná,jen ještě navíc umocňuje zážitek z poslechu...

Rolada88
Rolada88
29.06.2021 5 z 5

Moc pěkný počtení akorát mi nejde do hlavy ze se o panu Klimentovi dočítam až tady v knize chápu že byl v programu na ochranu svědku, ale když zapnu počítač tak toho moc nenajdu různé kauzy články videa prostě nic. Pokud byl tak velká ryba a kontroverzní milionář....

lugh
lugh
03.04.2021 4 z 5

Z knihy jde až hrůza, nikdy jsem si nedělal luze o tom jak fungovala, potažmo funguje šedá ekonomika v naší zemi. Ale po přečtení knihy jsem zbaven zbylých iluzí o morálce, etice a jakékoli důstojnosti v politice. Propojení veksláků, pohrobků socialismu, novodobých gangsterů, politiků, policejních složek a dalších zúčastněných přivádí k názoru, že snažit se žít podle norem a práva je pouze pro lid dělný.

kopeceli
kopeceli
06.03.2021 5 z 5

To je síla aneb slovy mých dětí "hustýýý". A jak jsem tak dočítala knihu, shodou okolností pan Šlachta zrovna zveřejnil, jak se bez výběrového řízení během nouzového stavu rozdávají státní zakázky firmám vázaným na polosvět. Doba se posunula, ale nezměnila.

J.P.S.
J.P.S.
09.11.2020 5 z 5

Volné pokračování Mrázkovské trilogie. V podstatě jde o dlouhé interview s bývalým mafiánem Michalem Klimentem, který se rozhodl vypovídat, leč byl "vyřazen" z programu na ochranu svědků. Klimentovo vyprávění se soustředí především na příbramské duo Spěvák-Starka.
Kdepak je dnes Michalu Klimentovi asi konec...

Warty
Warty
23.10.2020 4 z 5

Zajímavé čtení a doplnění celé trilogie.

GrasselováL
GrasselováL
11.10.2020 4 z 5

Řekla bych, že žádné novinky z řad těch nahoře - velcí grázlové, co káží vodu a pijí víno.

Jinak velmi zajímavá a čtivá kniha, zezačátku pro mě moc neznámych jmen, ale přelouskáno rychle.

jprst
jprst
09.10.2019 2 z 5

Znovu a znovu se nabízí otázka: " Podle autora spousta faktů a důkazů, které ale použil pouze pro konstrukci svého příběhu, by mohly být podkladem pro trestní oznámení. Učinil tak? Proč ne? Jsou stále autorovy závěry důvěry hodné nebo jde jen o jeho kalkul čtenářské oblíbenosti?

CervenaVeronika
CervenaVeronika
20.07.2019 5 z 5

Zajímavé doplnění trilogie o Mrázkovi, trochu bych si přála, abych měla už přečteno i o Krejčířovi, který je během vyprávění často zmiňovaný.

nai.ivka
nai.ivka
08.01.2018 5 z 5

Dokument, pro mě čtivé a zajímavé téma, i když po přečtení mám trochu depku. Kam všude se hajzlíci dostanou, Mlha až na Hrad.

devildeny
devildeny
28.12.2017 3 z 5

Z knihy se člověk dozví mnoho zajímavých informací o českém podsvětí "za komanče" z pohledu zúčastněné osoby.

ecila13
ecila13
07.12.2017 4 z 5

"... prý slyšel právě v té době nějaké výstřely. Ale nevěnoval tomu pozornost, protože na Vystrkově se občas střílelo ..."

papajapa
papajapa
21.11.2017 3 z 5

Uz to nebyla takova pecka jako u Mrazka ci Krejcire. Kazdopadne take stoji za precteni.

Ivinho
Ivinho
16.06.2017 5 z 5

Po přečtení knih od Kmenty budete uvažovat jestli vůbec jít volit.

Ali_xy
Ali_xy
08.04.2017 5 z 5

Pan Kmenta opět nezklamal, řekla bych že je to naprosto TOP z jeho knih. Krásně uzavírají celou sérii jak o Krejčířovi, tak o Mrázkovi. Četla jsem to jedním dechem, vážně skvěle napsané. Ačkoli někdy jsem si říkala, že to snad musí být z části vymyšlené, že tohle se prostě nemohlo dít....naštěstí toto nebyla první (a ani poslední!) kniha, kterou jsem od pana Kmenty četla, takže iluze už si nedělám, ale stejně to vždycky překvapí..

St.Evelin
St.Evelin
30.12.2016 5 z 5

5 hvězdiček už jen za odvahu takovou knihu napsat! Velmi čtivé!