Padrino Krejčíř - Gangster

Padrino Krejčíř - Gangster https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253498/mid_padrino-krejcir-gangster-253498.jpg 4 216 29

Padrino Krejčíř série

1. díl >

Příznivci dokumentární prózy Jaroslava Kmenty se mohou těšit letos na září. Po prázdninách, 3. září 2015, vyjde nová kniha o vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Kniha se bude jmenovat Padrino Krejčíř – Gangster. A vrátí čtenáře na začátek kariéry Krejčíře do devadesátých let a na přelom tisíciletí. Zatímco loňský titul Padrino Krejčíř – Afričan popisoval aktuální dění uprchlíka v Jihoafrické republice. Tentokráte se příběh vrací v časové smyčce zpět do Česka. Čtenáři se dozví, jak Krejčíř začínal, jaké podvody plánoval, proč se na něj zaměřila policie a co vedlo k tomu, že se dal na dráhu gangstera. Kniha přinese řadu novinek, bude mít bohatou obrazovou přílohu a také velkou mapu s pavoukem vztahů kolem Krejčíře a jeho podvodů. Zároveň s knihou vznikl i scénář pro film Gangster KA, který bude mít premiéru v kinech týden poté – 10. září.... celý text

Přidat komentář

renefer
17.08.2022 4 z 5

No tak to bylo zajímavé. V devadesátkách jsem některé z těch lidí od vidění znala a vím, že se něco říkalo, ale nikdy jsem to nijak neřešila a pak zmizeli v propadlišti dějin. Pan Kmenta to všechno pěkně propojil a uvedl do souvislostí.

vvikingg
25.01.2022 5 z 5

když jsem knihu dočetl , zrovna začal běžet v Tv pořad ,, Devadesátky a Polosvět klíčové kauzy , mafianské praktiky v 90. letech, boj o ovládnutí podsvětí,,,takže i rozšíření pohledu co nebylo v knize uvedeno ... pan Kmenta se podílel i na scénaři obou seriálů, které v současné době běží na ČT 1 a ČT 2.


kopeceli
16.01.2022 5 z 5

Osoba Krejčíře a celého fungování podsvětí je skvěle vykreslená. Kniha obsahuje převážně fakta nebo vysvětlení situace, nedá se proto číst jako román, ale je nutné se soustředit. Přesto si myslím, že by si ji stejně jako další autorovy knihy, měl přečíst každý volič.

Rolada88
30.06.2021 5 z 5

Tak sem si dal maraton knih o tom jak to tu žilo v 90tkach a jak se okrádal stát až je mi z toho úzko. Miliardové podvody vraždy Atd. No a mě nezbývá nic než jít zase ráno do práce na ranní šichtu za “ drobné “ měsíčně abych uživil rodinu

Onoff
28.11.2020 3 z 5

Zajímavé téma, autor si dal jistě práci se zdroji, to je hned vidět, že k věci přistupoval poctivě, ale knihu bohužel sráží jeho neschopnost psát poutavěji, zručněji. Není pravda, že u investigativy tyto schopnosti nejsou důležité. Kmenta je bohužel nemá, jeho styl je slabší.

Wladimirski
05.06.2019 5 z 5

Kniha mapuje "podnikatelské" začátky Krejčíře, divoká 90tá léta až po rok 2002, kdy se dostal Krejčíř poprvé do vazby a jeho otec byl unesen a zlikvidován. Epilog pak přináší informace o vývoji jednotlivých kauz a některá vysvětlení Tarka Bechary z vězení, obojí k roku 2014, což má samozřejmě zajímavou hodnotu. Přečetl jsem všechny 3 díly - Žralok, Afričan a Gangster a je až neuvěřitelné, jak dokázal autor detailně zmapovat činnost nejen RK, ale i ostatních osob šedo/černé ekonomiky a podsvětí, policie, politiků i informátorů. Ve své podstatě se divím, že po odhaleních publikovaných v těchto knihách je autor "živ a zdráv". Krejčířovi se ta popularita líbí, on se prostřednictvím Kmenty vlastně chvástá, vlastně celou svoji kariéru si na mafiána rád hrál, ale co ostatní? Starka? Spěvák? Politici a policisté, BIS, státní zástupci atd popsaní v ne zrovna dobrém světle???
Obzvláště poutavá kniha pro pamětníky doby.

lukas9608
30.04.2019 4 z 5

Český Al Capone... Zajímavé čtení.

Peleus
18.03.2019 4 z 5

Víte, co je vlastně nejsmutnější? Nejhorší? A nejnebezpečnější?

Ne, že jakýsi Krejčíř, Mrázek, Josef, Václav, Bohuslav či Arnošt páchají trestnou činnost a obírají tím stát, přičemž radikálním způsobem zasahují do života mnoha, často i nevinných, lidí! Z našeho, řekněme uživatelského, hlediska je nejhorší, že při zběžném pohledu jsou to stejní lidé jako všichni.

Chodí do stejných restaurací jako ostatní (Krejčíř např. rád sushi nebo měl v oblibě jedno čínské bistro).
Mají rádi hezká auta jako všichni.
Vlastní nemovitosti častokrát ve stejných lokalitách jako tzv. obyčejní lidé (ne vždy se jedná o satelitní městečka a "milionářské kopečky").
Mají děti, kteří kamarádí s těmi vašimi a na základní škole hrají spolu v jednom týmu vybiku.
Stojí ve stejné frontě v hypermarketu.

Nerostou jim rohy, nezanechávají otisk kopyta a nesmrdí sírou.

Svým způsobem je děsivé, kolik podobných typů během dne potkáme!
Zároveň je naprosto skvělé, že o tom nevíme!

Knihu doporučuji k přečtení, neboť za přečtení stojí. Nejde o přílišnou beletrizaci událostí. Podle mého názoru autor dokázal najít vhodný poměr mezi fakty a novinářskou fikcí. Navíc pojednává o událostech z doby ne tak dávno minulé, pročež si čtenář dokáže ukotvit děj do celkového "historického" rámce.

Opatov
28.09.2018 5 z 5

Kmenta je pro me symbolem kvalitni knihy. Trilogii o Krejcirovi jsem poslouchala jako audioknihu. Pribeh, ktery se vlastne tahne az do dnesnich dnu a ktery se zaklada na skutecnych udalostech. Skoda, ze neni dalsi dil. I kdyz, kdo vi.

Burák
07.07.2018 4 z 5

Obdivuju a sleduji práci investigativních žurnalistů, takže jméno Jaroslava Kmenty mi bylo velmi známé, nicméně Gangster byla první kniha, kterou jsem od něho četla.
A zklamaná jsem nebyla ani trochu. Naopak jsem si ten suchý, bez emocí vyprávěný životní příběh Radovana Krejčíře užívala. Je pravda, že ze všech těch jmen a názvů firem a společností jsem měla už po pár kapitolách zmatek. To je ale problém této kauzy, ne autorův. Jaroslav Kmenta ten příběh naopak vypráví co nejvíce srozumitelně a vysvětluje různé pojmy nebo jak některé akce fungovaly. Velké plus za mě je i to, že ke každé postavě, která se v knize i jen mihne, dostaneme alespoň základní informace, případně pokud se jedná o osobu, která hraje v kauze větší roli, tak i základní životopisné info.

Je pravda, že po prvním přečtení nemůžu tvrdit, že bych případu Krejčíře rozuměla, na to je na mě ten případ až příliš složitý. Ale kdybych to četla znovu a dělala si poznámky, kreslila grafy atd., pro orientaci v této kauze by to bylo dostačující.

Hned navazuju pokračováním Padrino Krejčíř - Žralok.

ecila13
30.11.2017 4 z 5

Několikrát mě napadlo, proč to Krejčíř vlastně dělá? Kdyby zaplatil daně, neměl by na krku 500 mil. daňový únik a trestní stíhání, ale cca 50 mil. legálně vydělaných a zdaněných korun.

Kmentovy knížky mě baví.

Izu
24.11.2017 4 z 5

Divoký život...Neuvěřitelně bohatý, ale měl ho vůbec někdo nezištně rád ?Myslím, že tihle lidé jsou hodně osamělí a musí žít v hrozném stresu.
Stojí to za to ? Ať si na to každý z nás odpoví....Ráda si přečtu pokračování.Kmenta prostě umí.

papajapa
27.08.2017 4 z 5

Jsem pekne nastvana. Nevim presne kolik z toho byla pravda a kolik fikce, ale jestli tohle vsechno tu prochazelo a prochazi tak je to hnus!.No a Krejcirovy dopisy z vazby, ty me vytacely snad nejvic. Sami vykricnik, zaroven strasne diky a nakonec nazdar bracho tvuj Radulka

m.valova
09.06.2017 4 z 5

Určitě zajímavá kniha,člověk se musí soustředit a orientovat,spousta jmen,kauz a hlavně jedna velká špína,neuvěřitelné,co dokáží napáchat někteří lidé a jak těžké je jim to dokázat o spravedlnosti ani nemluvím a když už se alespoň něco daří,jako bonus přijde prezidentská amnestie!

MildeZ
30.03.2017 5 z 5

Mám rád knihy od Kmenty a co se týče tohoto tématu, který zpracovává, tak jsem nemohl vynechat ani toto. Už teď se těším na druhý díl!

RenoPi
20.03.2017

Určitě se jednou někdo pustí do psychologického profilu Krejčíře a jemu podobných. Osobně si myslím, že kdyby nezačal "podnikat" v hlubokém komunismu jako vekslák, kdy okrádat kunšafty a stát, bylo jaksi zcela normální, byl by z něj dneska velmi, opravdu velmi bohatý a úspěšný podnikatel. Jinak kniha je výborná.

sackettboy
31.01.2017 5 z 5

Milióny sem milióny tam, kam, že si ich schovám ....

mirka71
15.12.2016 5 z 5

Opět výborný pan Kmenta, opět zveřejněná další "svinstva" ze kterých se obyčejným lidem rozhodně musí obracet žaludek. Když vidím, co všechno je v naší zemi proveditelné a defacto nepostižitelné, veselo mi z toho není.

čef
25.05.2016 4 z 5

Na můj vkus příliš literatury faktu, např. výblitky šejdíře Krejčíře z vězení mne nedojímají. Jinak snad bylo dost dobře ukázáno, jaký chaos zde na přelomu tisíciletí byl a jaké jsou kořeny současné situace u nás. Všem těm hajzlům jejich "úspěchy" přeji, i v této knize je vidět, za co jejich život stojí.

wally
29.04.2016 4 z 5

Cesta do hlubin duše českého mafiána.... Až mrazí z toho, co bylo/je v tom našem státě možné...

Štítky knihy

zfilmováno

Autorovy další knížky

Jaroslav Kmenta
česká, 1969
2017  85%Boss Babiš
2007  86%Kmotr Mrázek
2019  85%Rudý Zeman
2010  88%Svědek na zabití
2015  88%Padrino Krejčíř - Gangster

Kniha Padrino Krejčíř - Gangster je v

Právě čtených4x
Přečtených326x
Čtenářské výzvě29x
Doporučených11x
Knihotéce101x
Chystám se číst61x
Chci si koupit27x
dalších seznamech3x