Keď sa vrátiš

Keď sa vrátiš https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470110/bmid_ked-sa-vratis-vRZ-470110.jpg 4 168 55

Doktora Trevora Bensona ako príslušníka amerického námorníctva vyslali do Afganistanu, kde pracoval v nemocnici v Kandaháre. Pri výbuchu granátu utrpel vážne zranenia s trvalými následkami a musel zvažovať, čo si ďalej počne so životom. Po milovanom starom otcovi, ktorý zomrel za nejasných okolností, zdedil starý dom v mestečku New Bern v Severnej Karolíne. Rozhodol sa, že v ňom strávi istý čas. Okrem domu mu po starom otcovi zostali aj včely. Trevor sa o ne stará a pripravuje sa aj na štúdium psychológie, ktorej sa chce v budúcnosti profesionálne venovať. Ani vo sne by mu však neprišlo na um, že práve tu stretne ženu, do ktorej sa hneď zamiluje. Natalie Mastersonová opätuje jeho city, no zároveň si od neho udržiava odstup. Trevorovi sa to vidí zvláštne, tuší, že Natalie pre ním niečo tají. Pokojný život mu skomplikuje aj Callie, dievčina, ktorá býva v obytnom prívese v neďalekom kempe, pracuje v miestnom obchode a žije samotárskym životom. Čoskoro vyjde najavo, že sa poznala s Trevorovým starým otcom, a tak svitne nádej, že pomôže objasniť okolnosti jeho smrti. Callie to však tvrdohlavo odmieta. Trevor sa snaží odkryť tajomstvá oboch žien, čo mu skrížili cestu. Spozná, čo je skutočná láska, aké dôležité je odpúšťať a že ak sa chceme pohnúť dopredu, často sa musíme vrátiť na miesto, kde sa to všetko začalo.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Return , 2020


více info...

Přidat komentář

Evik09
01.02.2024 4 z 5

Krásný příběh o pomoci druhým, lásce, která musí počkat na svůj čas. A lásce, věrnosti a slibu, jež dodrží za všech okolností i těch těžkých. O životě ze dne na den a velké trpělivosti a víře. Kniha se mi líbila, byla první od autora.

mia.com
31.01.2024 3 z 5

Musim hodnotit prumerem. Minimalne cela prvni pulka se mi hrozne tahla, v podstate nic se tam nestalo a sahodlouhe myslenky hlavniho hrdiny jsem musela preskakovat, jinak bych knihu snad ani nedocetla. Pak uz se to nastesti rozjelo, neco zajimaveho se zacalo dit a bylo to i napinave. Ale ten nudny zacatek to proste neprebije, takze davam ten prumer.


HockeyGirl
24.12.2023 4 z 5

Návrat od mého oblíbeného autora, se mi moc líbil. Přesto jsou jiné jeho knížky, které se mi líbily více, ale ani tato nebyla špatná. Opět klasický Sparksův styl, drama a romantika dohromady. A to se mi líbí. ;) Knížka se četla sama, nebyla dlouhá a děj byl zajímavý. Trevor (hlavní postava) se zamiluje do ženy, která je ale ovšem vdaná za muže, který je na přístrojích. Jejich láska je ale pevná, chtějí být spolu, ale zároveň nemohou. A do toho se Trevor snaží zjistit víc o jeho dědečkovi. Stopy ho zavedou i k dívce, které se dědeček ujal, když utekla z domova. Vše ale dobře dopadne.

aljoska83
11.11.2023 4 z 5

Kniha nezklamala, četla jsem každou volnou chvíli a i když to bylo předvídatelné, strašně dobře se četla.

hlavajda93
05.06.2023 4 z 5

Pěkný příběh, ale určitě jsem četla od Sparkse lepší knihy. Příběh se pořádně rozjel až od půlky a celkově takové nevýrazné.

Kanimůra2
02.04.2023 3 z 5

moje první kniha, vybraná v knihovně náhodně a zrovna jsme si sáhnula po ne úplně nejlepší. Neumím tedy posoudit, ale mě se moc nelíbila. Strašně roztahaný

klarkys
28.02.2023 3 z 5

O co byl pomalejší rozjezd, o to rychleji jsem četla ke konci. Od Sparkse znám lepší knihy, ale i tady jsem našla to, co mám na jeho příbězích ráda.

kika 13
11.02.2023 4 z 5

Mě se román četl dobře.

Selendra
14.01.2023 5 z 5

Nechápu proč má kniha takové hodnocení, mě se líbila. Je pravda, že začátek nebyl úplně typický Sparks, ale líbilo se mi, jak byly spojené dohromady hlavní postavy, které si zažily hrozné věci..Ano, nebyla to až taková romantika jak všichni očekávají, ale mě se četla moc hezky a..prostě mě Nicholas Sparks nezklamal a já si čtení užila.

luckavarg
03.01.2023 4 z 5

Knížku jsem měla půjčenou od kolegyně. Dost mě překvapila, poslední kapitoly jsem četla téměř non-stop.

kalinkacz
26.12.2022 4 z 5

Knihy Nicholase Sparkse čtu od mých asi 13 let a budou u mě v knihovně vždy mít své místo️
Autorova novinka Návrat se věnuje ztrátě blízkého, objevování neznámého a jak jinak… než lásce.
Nicholas Sparks píše romantické příběhy, které se ale zabývají i důležitými tématy a jsou napsány vždy překrásně. Takový balzám na duši!
První polovina Návratu byla hodně jiná, než jsem u autora zvyklá, ale ta druhá - to je starý dobrý Sparks.
Takže za mě rozhodně ano.

Lvíček835
01.12.2022 5 z 5

Krásný romantický příběh další autor kterého fakt miluju,teda jeho knihy samozřejmě.

Terka18
25.11.2022 5 z 5

Klasický klidný Sparks. Příběh nebyl vůbec náročný, spíše naopak, hodně klidné čtení bez velkých dramat. Kniha se čte sama, protože autor má příjemný styl psaní. Prostě klidné čtení na zimní večery. Když nehledáte nic náročného a nemáte přehnané nároky, příběh se vám bude líbit tak jako mně.

KleaM
21.11.2022 2 z 5

ač knihy tohoto autora mám ráda, tohle jsem prostě dočíst nedokázala...

Peťulka3
26.10.2022 5 z 5

On ty romantický příběhy prostě umí!

petulkapeta
15.09.2022 4 z 5

Věř svým instinktum,prostě jako včely.
Krasny příběh. Zjistila jsem spoustu věcí co jsem nevěděla a taky o tom,že když se zamilujete,může se stát, že se jednou zase potkáte :)

janik6969
09.08.2022 1 z 5

no, co na to říct? tohle se moc nepovedlo, nalákal mě spisovatel (je můj oblíbený) i chvála na zadní straně obalu (jedná se prý o hodně romantický příběh), celou dobu hledám tu romantiku a na konci musím říct, že moje měřítko romantiky je úplně někde jinde. Romantiku (a velkou) šlo stvořit z příběhu Natalie a Marka (jedno oko by nezůstalo suché) nebo Callie a někoho neznámého, ale to co nám autor předložil - to se v posledních 70 stranách o romantiku jen otřelo. Takže kdo si chce jen odškrtnout další knihu oblíbeného spisovatele (jako já) můžete, ale kdo hledá romantický, dojemný příběh, přečtěte si něco jiného

romanadanielova
06.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Miluju příběhy od Sparkse. Tak nějak mě udržují v naději, že opravdová láska existuje, a že pokud je to meant to be, vždycky si k sobě dva cestu najdou. Tenhle příběh je ale trochu jiný. Na začátku mě vlastně hlavní postava Trevora vůbec nenadchne, protože je to přesně ten typ muže, který se považuje za okouzlujícího a vůbec mu myslí neprojde myšlenka, že by o něj žena nemusela mít zájem. To na mě působí dost samolibě, a proto si napříč celým příběhem musím hledat důvod, proč mu začít věřit.

Ledy se mu podaří prolomit ve chvíli, kdy Natalie projeví určité sympatie vůči Trevorovi. Pak pro mě začíná pravé čtení a je to ten moment, kdy příběh vzal na obrátkách a bylo těžké od něj odcházet. Za mě doporučuji, ale je nutné brát trochu s rezervou seznámení s postavou.

4/5

! kompletní názor, a možná trochu spoiler
https://romanet-te.blogspot.com/2022/07/nicholas-sparks-navrat.html

SumýšIrena
17.06.2022 2 z 5

Pan Sparks bezpochyby umí vymyslet romantický příběh. Jen to zpracování se tentokrát nepovedlo. Ačkoliv je kniha vyprávěna ich-formou, hlavnímu hrdinovi jsem nějak nevěřila ten ryzí cit.

hnilda3
12.06.2022 5 z 5

Opět pěkný odpočinkový příběh Sparkse.