Jizvy plné beznaděje

Jizvy plné beznaděje https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530730/bmid_jizvy-plne-beznadeje-65af1745a8051.jpg 4 34 12

Fabian Risk série

< 7. díl

Nový temný případ od autora bestsellerové série s Fabianem Riskem. V apartmá luxusního stockholmského hotelu někdo zabil úspěšnou influencerku. Šlo o chladnou popravu, nebo se tu šeredně zvrtly erotické hrátky? Případ dostává na starost Malin Rehnbergová, někdejší Fabianova kolegyně, která právě prochází profesní i rodinnou krizí. Podezření padá na agresivního stalkera, pak však dojde k další vraždě a Malin začne odkrývat souvislosti obou zločinů. Smrtelně nebezpečné souvislosti... Ve hře se ocitne mnoho životů – včetně jejího.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

En helt annan historia , 2022


více info...

Přidat komentář

eDex
předevčírem audiokniha 3 z 5

Než Stefan Ahnhem začal psát krimi thrillery, prosadil se jako úspěšný scénárista, a na dialozích všech jeho knih je to dobře znát, jsou bezkonkurenční.
V poděkování této knihy si tento prvoligový autor děkuje sám sobě za dobrý nápad, vyškrtnout kapitoly s Malin z Posledního hřebíku, neboť daly vzniknout této knize.
Nápad to byl skutečně dobrý a Poslednímu hřebíku to jednoznačně prospělo. Bohužel o to slabší byla tato kniha, vytvořena z vyškrtnutých kapitol, nebýt dialogů, vlažně temného podtextu a autorova jména na přebalu, by čtenář netipoval, že autorem této knihy je Stefan Ahnem.
Za přečtení kniha rozhodně stojí, už jen proto, že současnou českou detektivní produkci řádově kvalitativně převyšuje, a to i když máte pocit, že tam něco chybí.

Heli20
24.04.2024 audiokniha 3 z 5

Nečetlo se mi to moc dobře.Malin mi byla skrz na skrz nesympatická a celkově byl celý příběh takový táhlý,ponurý a těžkopádný.


Ticiana
21.04.2024 4 z 5

No neni to serie Fabiana. A myslim, ze mi uplne nesedi, jak se jeho postavy chovaji, s cim jsem mela problem. Malin nikoho neposlouchala, jeji sef taky takovej protivnej. Ale pripad, ktery resili se mi libil.

Nuttelka
21.04.2024 audiokniha 4 z 5

(SPOILER) Myslela jsem si, že do série s Fabianem už tato kniha nepatří, jelikož Fabian je zde zmíněný jen okrajově (i když tedy spoiler to je pořádný, když nemám ještě sérii prečtenou :-)) ). No, nějaké výhrady mám, Malin mi sice sedla jako vyšetřovatelka, ale jako máma vůbec, na to, že má doma dítě, tak mi přijde, že ho má jen okrajově.. trošku drama co se soukromí týče, ale jinak mi to úplně špatné nepřišlo.. Dana Černá s Janem Šťastným skvěle zvolené duo pro tuto audioknihu, moc se mi interpretace líbila..

iveta3689
19.04.2024 audiokniha 3 z 5

Kniha mě nebavila. Hlavní linka a samotné vyšteřování je na můj vkus rozplizlé, neslané, nemastné. Výraznější byly osobní problémy hlavní hlavní hrdinky, která byla dost protivná. Vadí mi, když do tohoto žánru autoři cpou osobní linky, ničemu to obvykle neprospěje a jen to ruší.

Pazďa
15.04.2024 audiokniha 3 z 5

Dobrá tečka za serií s Fabianem Riskem, která trošku napravuje průser kterým byla kniha Poslední hřebík. Nebo alespoň napravuje kyselou chuť po dokončení série. Případ a vyšetřování jsou povedené, knize sluší útlý počet stran. Jediným problémem je, že Stefan Anhem nedokáže vytvořit sympatickou postavu ani kdyby na tom závisel jeho život. Každopádně se mu alespoň po příběhové stránce spinoff docela povedl.

Aligator805
15.04.2024 audiokniha 3 z 5

Po sérii s Fabianem Riskem jsem čekala trochu víc. Snad ani jedna postava nebyla sympatická. A Malin byla vyloženě protivná a sebestředná. Její protivné chování vyloženě rušilo detektivní zápletku.

Címa
15.04.2024 audiokniha 4 z 5

Překvapilo mě docela nízké hodnocení, ale přesto jsem knize dala šanci a jsem rada. Je fakt, že se sérií s Fabianem Riskem to nemá už nic společného, ale i tak to byl dobrý pribeh a dějová linka s novými lidmi. Není to na 90%, ale postavy jsou dobré, klasicky každý jiný a někdo spolu vychází, někdo ne, děje se začnou prolínat, nakonec se to rozsekne, dejte tomu určitě šanci.

SilvieSisinka
09.04.2024 4 z 5

Za mě dobré čtení.

ellescorpio
09.04.2024 audiokniha 3 z 5

Dost jsem se divila, proč je můj oblíbený Ahnhem v modrých číslech, ale tolik nesympatických arogantních sebestředných postav a tolik zbytečných dialogů o ničem se jen tak nevidí. Autor v doslovu uvádí, že tento příběh je vyjmutý z Posledního hřebíku, bohužel je to na kvalitě dost znát.

Jenny46
02.04.2024 4 z 5

Autora jsem si oblíbila a bylo těžké se rozloučit s Fabianem R., ale další knihu jsem chtěla vyzkoušet, i když hodnocení je zatím nízké...
Ale věřím, že ještě se najdou čtenáři, kteří dají šanci Malin R. a budou spokojeni je to bývalá kolegyně Fabiana.
Malin má problémy v osobním životě, s novým šéfem se nedokáže shodnout, ale nový případ ji úplně pohltí.
Atmosféra je zvláštní, ale zápletky jsou zajímavé a pomalu se začíná rozplétat celý příběh, postavy jsou skvěle vykreslené a určitě se těším na další díl...

kolby
04.02.2024 3 z 5

Fabian Risk to nie je, ale určite to stojí za prečítanie. Mr. Ahnhem v doslove priznáva: "poďakovanie za nápad vyškrtnúť všetky kapitoly s Malín z Posledného klinca... Nebyť toho, táto kniha by nikdy nevznikla". Možno tam tie kapitoly mali zostať a Malín by dostala kvalitnejší (a hlavne hlbší, detailnejší, ucelenejší) príbeh. Dvojka bude isto lepšia.

Autorovy další knížky

Stefan Ahnhem
švédská, 1966
2017  84%Oběť bez tváře
2018  80%Devátý hrob
2019  85%Osmnáct pod nulou
2019  87%Motiv X
2020  87%X způsobů smrti

Kniha Jizvy plné beznaděje je v

Právě čtených3x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce107x
Chystám se číst128x
Chci si koupit57x
dalších seznamech3x