Ještě to nebalím, vzkazuje babička

Ještě to nebalím, vzkazuje babička https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404642/mid_jeste-to-nebalim-vzkazuje-babicka-eJF-404642.jpg 4 82 39

Humorný román o útěku z domova důchodců a nekončící chuti žít potěší zejména fanoušky a fanynky románů Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel nebo Tajný deník Hendrika Groena, 83 1/4 roku.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

A Grand Old Time , 2018


více info...

Přidat komentář

sola_lupa
19.03.2024 3 z 5

Ze začátku jsem se čtením knihy trošku zápasila, ale potom jsem se docela rozjela. Musím říct, že šlo celkově o příjemné čtení. Jen mě pořád mrzí, co se v knize stalo jedné postavě. Ale takový je život.

AlenaF
15.10.2023 4 z 5

Skvělé, vtipné a pohodové čtení. Kéž by mi těch "25 v hlavě" vydrželo ještě nějaký čas.


MonikaV
29.11.2022 3 z 5

Za mě nic moc. Nuda.

xmilek
14.10.2022 4 z 5

Pro někoho opravdu nemusí život skončit v domově seniorů. Obě dějové linky do sebe krásně zapadají a ukazují zajímavé osudy všech zúčastněných. Někdy jsem měl skutečně pocit, že Evie nemá 75 let, ale ani těch 25. Pohodové čtení.

Knižnítoulky
07.10.2022 4 z 5

Kniha je skvělá, plná naprosto jemného krásného humoru. Už se těším na další knihu autorky.

Sova15
07.10.2022 3 z 5

Oddechová kniha. Hlavní hrdince jsem fandila, akorát (a to nejsem svatá) v první půlce dost pila. Ale jo, proč si život neužít plnými doušky. Knížku jsem se Stoletým staříkem ani s Tajným deníkem Hendrika Groena 83 1/4 nesrovnávala. Je to podobné téma, ale je to jako byste chtěli srovnávat knihy, kde je někdo zabit. Tyto jsou o seniorech, kteří jsou trošku jiní, než průměr. Trochu mě mrzelo, že autorka barvitě popisovala gastronomii a skoro vůbec památky. V druhé polovině se děj otočil a knížka byla zajímavější. Za mě dobrá.

Ív688
21.08.2022 5 z 5

Přečetla jsem, klidně se ke knize budu i vracet a už jsem si v knihovně zamluvila i další tituly od této autorky, v knize je především lidskost, žádná vyčpělá ale naopak pulzující radostí ještě BÝT...žena šťastná, milovaná i milující, radující se z toho, že odešla z domova důchodců, kde ji prostředí ubíjelo a našla odvahu k dalším zážitkům, pravda chtělo to i pověstnou kapičku štěstí...Evie prostě nečekala tupě na smrt, příběh zahrnuje i jejího syna a snachu, kteří se též musí popasovat s dalšími změnami ve svém dosavadním životě, jak říkám, kniha se mi líbila, tak doporučuji k dalšímu objevování u čtenářů i čtenářek.

niknikita
15.12.2021 3 z 5

Taková oddechovka není občas špatná a když jsem zkusila tolerovat jednotlivé postavy, tak se to dalo číst. Ale možná bych nejvíc ocenila, že velká část příběhu se odehrávala ve Francii a v mé oblíbené Bretani.
Ovšem Evie měla fakt štěstí, že neměla jazykovou výbavu z totalitního školství mojí generace. To by mohla na svých cestách narazit tak akorát na potomka Oněgina...

kusma
08.12.2021 3 z 5

Čekala jsem od knížky, že se zasměju, pobavím. Musím tedy ale bohužel říct, že jsem se neusmála ani jednou. Hned na začátku mě trošku znechutilo hned dvakrát přirování něčích úst k řitnímu otvoru. Ale naštěstí se to už neopakovalo. Hlavní hrdinové mi nebyli sympatičtí, ani Evie, ač to jistě nebyl autorčin záměr. Navíc v půlce knihy, jakoby autorka změnila záměr, se vše včetně povah, přístupů změnilo. Nevím, nastal divný zlom. Ale možná se mi i ta druhá půlka víc líbila. Ač tedy vývoj postav mi nepřišel moc uvěřitelný. Za mne trochu zklamání.

Hrabalka007
16.11.2021

Happy end by se mi líbil víc.

sadlo
07.07.2021

Tak to jsem si dovolenkově početla. Nevadí, že tato kniha "zabírala" v mém kufru místo. S chutí jsem si ji přečetla, pobavila, potěšila. Má spád, říz.

cukrovka
06.07.2021 3 z 5

Tak nějak nevím jak hodnotit. Na příběh jsem se těšila a očekávala humor a nadsázku, ale toho jsem se nedočkala. Evie jsem fandila v rozhodnutí ještě si něco užít, ale nakonec toho zas tak moc nenacestovala. A kdo mě ale neskutečně vytáčel byl její syn a snacha.

princeznaaura
16.06.2021 3 z 5

Evie se rozhodla nezit v duchodaku,ale naplno,proto opustila rodne Irsko a letela do Anglie,kde vyhrala na vsazeneho kone.Libilo se mi,ze se nechava unaset okolnostmi a nad vse se povznesla,ocekavala jsem jeji cestovani v obytce,ale nakonec to zakotvila u chlapa,se kterym se seznámila,no i ve vyssim veku se da najit spriznena duse. Ale myslenka se mi libi,proste si uzivat az do konce zivota a ne se nechat nekam strcit a tam dozit.

sporran
21.05.2021 3 z 5

Čtení jak se říká na dovolenou. Pracuji se seniory a proto mi to přijde tak trochu přitažené. Ale na druhou stranu určitá myšlenka do života tu možná je. Knihu rozhodně nezatracuji.

Ťapulka
03.05.2021 3 z 5

Kniha je oddechovkou, která vyčistí hlavu. Začátek je sice neuvěřitelný a je lehké radit, jak si užít důchodový věk, když neřešíte vůbec finance, ale četba přináší i pár zajímavých informací z historie nebo kultury. První půlka mě bavila asi více, líbilo se mi Eviino cestování, náhlé nápady a setkávání s novými lidmi a jejich příběhy. Druhá půlka už byla taková červená knihovna, kdy bylo úplně jasné, jak vše dopadne.

gretl74
03.05.2021 3 z 5

Víkendové nenáročné čtení. Pokud vám sedne hlavní myšlenka, a to že když zdraví a bankovní konto dovolí, dá se ledacos zažít a změnit i v pokročilém věku, je to kniha právě pro vás ,)
Dojezd v tempu červené knihovny mi ani tak nevadí, spíš mě rušilo nelogické chování Brandona.
Francouzská venkovská idylka evidentně pořád ještě ve světě o svou pověst nepřišla, škoda, že to tak ve skutečnosti už dávno není...

em75
06.03.2021 3 z 5

(SPOILER) Na knihu jsem se moc těšila, ale cítím menší zklamání. Asi do půlky jsem se nemohla začíst, ke všemu mi hrozně lezli na nervy Brendan s Maurou. Nejdřív hlavně Maura, časem se mé sympatie k oběma prohodily. Čekala jsem výbuchy smíchu a to, že Evie procestuje větší část světa a s tím spojené zážitky. Ale moc jsem si tu rošťandu oblíbila a druhá půlka knihy mě chytla. Jen mě zklamalo, že happyend nebyl úplný happyend a bylo to takové smutné. Aspoň pro mně.

Katka244
04.03.2021 5 z 5

Chvilku, než jsem začetla, pak docela pohodové čtení do dnešní doby.Nic nevzdávat, žít prostě tady a teď, tak to prostě je, nač pořád vzdychat.Bude zase líp ????

surikata246
17.10.2020 5 z 5

Z počátku jsem se nemohla začíst, ale později jsem se bavila a
obdivovala odvahu v cestování i bezprostřední chování hlavní hrdinky. Krásná knížka, která nese i poučení, ze věk i zdravotní omezení nehrají roli.

lenjak
07.03.2020 4 z 5

Trochu jsem se chvílemi potýkala s uvěřitelností, nicméně, když jsem se oprostila od této myšlenky, kniha mě moc bavila a přečetla jsem ji jedním dechem.