Babičky na tahu

Babičky na tahu https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471709/bmid_babicky-na-tahu-RJO-471709.jpg 3 37 37

Rose, Tess, Della, Pam a Jenny – pět sedmdesátnic z anglického Exeteru, které se seznámily při lekcích aqua aerobiku a jedna by za druhou dala ruku do ohně, netuší, že jejich poklidný život má nečekaně nabrat pořádné obrátky. Jenny se totiž rozhodne znovu vdát, a ke všemu za muže, kterého ani moc dlouho nezná. Ale to je pro její přítelkyně ten nejmenší šok! Eddie, Jennin nastávající, totiž se svým synem vyráží oslavit zásnuby do Las Vegas, a Jenny se tím rozhodně nehodlá nechat zahanbit. Její rozlučka se svobodou se bude konat v nejkrásnějším a nejromantičtějším městě na Zemi – v Paříži! A bude to velké! Dámy to ve stínu Eiffelovky rozjíždějí jako zamlada. Procházejí se po památkách, popíjejí šampaňské, užívají si francouzskou kuchyni a vůbec městu světel dokazují, že věk je opravdu jenom číslo. Zároveň ale i samotná Paříž odhaluje nové věci jim. Nové radosti, nové možnosti, perspektivy a sny. A možná nakonec tenhle výlet změní i je samé. Ustrnout na místě totiž není žádná výhra ani na stará kolena. A život po sedmdesátce zdaleka nekončí! Od autorky bestselleru Ještě to nebalím, vzkazuje babička.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Five French Hens: A Warm and Uplifting Feel-good Novel for 2020 , 2019


více info...

Přidat komentář

knihovniceS
20.03.2023 4 z 5

Babičky na tahu
Milý úsměvný román o pěti seniorkách z Anglie, které si vyjely do Paříže, aby se rozloučily se svobodou jedné z nich, kterou čekaly vdavky. Závidím vitalitu a odvahu řádit i v 70 letech. Příběhy, které "holky" zažívají v Paříži mě pobavily, doporučuji a dávám 4 hvězdy.

Knižnítoulky
26.09.2022 3 z 5

Další babičkovská knížka je zde, v pořadí druhá kniha s humornou tématikou dam po sedmdesátce. Lidská, humorná oddechovka potěšila i tentokráte.


Hrabalka007
08.02.2022 4 z 5

Líbilo.

Adney
03.02.2022 3 z 5

Hmm, tedy bylo to prijemne oddechove cteni, ale zadna extremni komedie. Obcas jsem mela pocit, ze je to spis pribeh o nejakych studentkach. Osobne si neumim v nekterych situacich ci rozhovorech 75ti lete babicky predstavit. Konec byl vcelku ocekavany :) za me 60%, nesplnilo to vsechna ocekavani.

knihovna22
31.01.2022 4 z 5

Pokud mají anglické sedmdesátnice tolik energie, šíleného módního vkusu a bláznivých nápadů, můžeme jim my, češky, jenom závidět :-) . Já měla stále tendence vyhledávat sedmdesátnice ve svém okolí a zkoušela si je představit v roli "babiček na tahu". Na mě poměrně nereálná četba. A humor jsem v ní hledala marně. Takové to "nenadchne, neurazí".

stesti.s.knihou
12.01.2022 2 z 5

Parta rozverných babiček, která jede na rozlučku se svobodou do Paříže? Když jsem se ke knize dostala, říkala jsem si: zní to zajímavě, buď z toho může být super zábavný příběh odehrávající se v pro mě nejkrásnějším městě ever, nebo to může být rádoby vtipný příběh využívající pařížského hypu. Jak myslíte, že to dopadlo?
Bohužel, dle mého názoru se jednalo o tu druhou kategorii... Příběh mě moc nebavil, už jen tím, že jsem ve většině případů nerozuměla jednáním jednotlivých postav a jejich rozhodnutím. Příběh byl velice předvídatelný, hned jsem věděla, k čemu dojde a jak to dopadne. Ono nápad je to hezký, vzít několik povahově rozdílných žen s různou minulostí, které se spolu vypraví na výlet, každá z nich onu cestu vidí vlastníma očima, prožívá ji vlastním vnímáním se zkušenostmi nabytými během bohatého života. Bohužel byl ale tento nápad pojat velice plytce, nešel do hloubky, hlavní hrdinky byly spíše naivky, což všeobecně moc nemám ráda…
2 hvězdičky aspoň za Paříž :)

em75
24.11.2021 2 z 5

Všechny to byly milé dámy a bylo hezké číst, že v sedmdesáti má život ještě šťávu .. Jen jsem trochu zklamaná, čekala jsem víc zábavy a smíchu. Eddie mě už od začátku neskutečně štval a říkala jsem si, že není možné, aby s ním Jenny i nadále chtěla být. Taky se mi styl vyprávění zdál takový kostrbatý, nepřirozený. Ale možná je to jen můj pocit.

bookcase
24.10.2021 5 z 5

Tak tento příběh se mi líbil ještě víc než první knížka autorky. Fandila jsem "holkám" při jejich cestě za dobrodružstvím. Moc fajn čtení i pro mladší věkovou kategorii.

Márinka
01.10.2021 3 z 5

Další z řady „příběhů 3. věku“, který mě nezklamal. Naopak, druhá kniha Judi Leigh na téma „když se babi utrhne ze řetězu“ je, podle mého, lepší než ta první.

Pravda, při některých popisovaných situacích jsem si nedokázala představit, že je aktérkám přes sedmdesát let. Ale kdo ví, co si o jejich pařížských dobrodružstvích – návštěvy drag queen klubu a kasina, snadné seznamování s muži, láska na první pohled… – budu myslet za patnáct let. Před třiceti lety jsem totiž považovala za naprosto nevhodné, že padesátník chodí v riflích… Vzpomenu si na to vždy, když si je oblékám :o).

Na jedné straně je to milá, čtivá, nenáročná oddechovka s víceméně předvídatelnými závěry – víc hrdinek, víc koncovek. Na straně druhé zajímavá sonda do nitra žen, které už toho mají hodně za sebou. Ale přesto, nebo právě proto, nerezignují. Co žena, to jiný osud, jiné priority, sny… Je více než pravděpodobné, že každá čtenářka najde v knize nejen kousek sebe, ale také inspiraci, jak stáří nejen „přežít“, ale nebát se užít si každou minutu.

V neposlední řadě je tento příběh ódou na přátelství. Vzájemná náklonnost a porozumění jsou důležité v každém věku.

Kešu1981
15.09.2021 4 z 5

Skvěle napsaný příběh. Pět žen vyrazí do Paříže oslavit rozloučení se svobodou. Během té doby poznáte jejich dosavadní život. Za sebe bych si přála prožít život Delly. Ovšem příběh Tess, najít po sedmdesátce životní lásku, má taky něco do sebe ;o)

avokado4
01.09.2021 1 z 5

Jednoduché, nekvalitní čtení, vtip jsem nenalezla..nedočteno a to jsem věkově téměř cílová skupina. Jedna hvězda udělena jen proto, že už jsem se setkala i s horšími knihami.

Čenichnaknihy
31.08.2021 4 z 5

Tahle knížka je přesně důkaz toho, že člověk by neměl mít vůči knize předsudky jen proto, že si hned v první větě anotace přečte, že příběh vypráví o pěti sedmdesátnicích. Vůbec to neznamená, že by vás to nemělo bavit třeba jen proto, že jsou hlavní postavy ve věku vašich rodičů nebo dokonce prarodičů.
Uznáváme, že i my se trochu nechali unést obálkou a trochu jsme čekali, že se víc zasmějeme. Ale vůbec to nevadilo.
Rose, Tess, Della, Pam a Jenny, se znají z hodin aqua aerobiku, a jednoho dne vyrazí slavit rozlučku se svobodou poslední jmenované. Svatba je spontánní nápad a stejně tak výlet do Paříže.
V metropoli s Eiffelovou věží se začne tak trochu rozmotávat osud každé z nich, čtenářům postupně odhalí úryvky ze svých životních příběhů a samy si ujasní, kterým směrem se dál vydat.
Knížka nás rozhodně nezklamala. Čte se skvěle, rychle, a jako bonus ve vás nechá pocit naděje a motivaci, že kdykoli je čas na to svůj život nakopnout a pohnout se dopředu. Ať je vám kolik chce.

sadlo
29.08.2021

SKVĚLÉ čtení. Podobně jako prvni kniha paní Leigh. Doporučila bych tuto knihu i jako knižní dárek. Čtenářka se jistě k ní bude vracet.

alnahu
10.08.2021 4 z 5

Již druhá kniha ze života aktivních seniorek od této autorky, kterou jsem si s chutí přečetla a opět jsem se pobavila.V tomto příběhu se pět aktivních sedmdesátnic vydá trošku si zařádit do Paříže-aby nám ukázaly,že život v sedmdesáti zdaleka nekončí.Příjemná vtipná oddechovka.

Nelička
22.07.2021 5 z 5

Milé, veselé, pohodové, zábavné. V rámci daného žánru prostě bezva čtení.

mikika
05.07.2021 4 z 5

úsměvný příběh o tom, že stárnout se dá i s grácií a nikdy není pozdě na druhé šance. a navíc Paříž, která má své vlastní kouzlo a kde je možné cokoli... kdo tam byl, ten přidává knize bod navíc za nostalgii...

okeey
12.06.2021 5 z 5

Tohle byla naprosto skvělá, vtipná, romantická, ze života oddechovka. Díky za to, že si Judy Leigh vzala jako hlavní hrdinky sedmdesátnice. Nemusí být přeci všechny knihy o mladých a krásných. Ale pozor těchto pět hlavních hrdinek krásných opravdu je! Každá má něco, ostatně jako každý v životě, ale je to jako sex ve městě po 30 letech. Takže ještě jednou, vtipný, oddechový a jedním dechem přečtený příběh, rozhodně doporučuji každému bez výjimky, abyste věděli, že být v duchodu neznamená čekání na smrt.