Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy

Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517168/bmid_jeremyho-farma-nejen-zvirat-KCY-517168.jpg 4 27 6

Pokračování vybraných sloupků slavného moderátora a novináře o jeho farmářských eskapádách, úspěších i prohrách. Dozvíme se, jak se nahánějí toulavé krávy, jak se dá nabourat traktor značky Lamborghini nebo jak si nepřestavět bývalý ovčinec na restauraci podávající jídla z místní zemědělské produkce. Úřední šiml řehtá i v Anglii a Jeremy si na to stěžuje se svým nezaměnitelným humorem. Brexit je dávno realitou a Jeremy to glosuje s hořkou ironií - má zkušenost podnikatele, kterého nesmyslné vystoupení Velké Británie z Evropské unie silně poškodilo a připravilo o Bestseller č. 1 listu Sunday Times. "Jestli se chcete smát, přečtěte si Než se vrátí krávy." - Spectator... celý text

Literatura světová Fejetony, eseje Zemědělství
Vydáno: , Argo
Originální název:

Diddly Squat: 'Til The Cows Come Home , 2022


více info...

Přidat komentář

kure91
12.03.2024

Farmář Jeremy mě baví asi víc, než jako automobilový sloupkař, ukazuje se, že to není jen orangutan z Top Gearu :)
Mám rád styl Jeremyho humoru, líbí se mi většina jeho názorů a samotná knížka z mého pohledu není jen opakováním prvního dílu, ale díky koloběhu farmy a jejímu postupnému budování se dozvídáme zase spoustu nového, jak to na Diddly Squat funguje.

Nuttelka
31.01.2024 4 z 5

Výborný Zbyšek Horák.. skvělý, vtipný a trošku cvok Jeremy :-)) Jeho farmaření a historky k tomu mě opravdu velmi pobavily.. umí to skvěle podat a že toho na farmě zažívá dost, co si budeme povídat.. není to nic jednoduchého a já mu držím palce :-) Obě audioknihy vřele doporučuji, skvělý poslech to byl..


Pasadenka
02.01.2024 4 z 5

Krásné pokračování Jeremyho cesty polnohospodářského mužika. Jako předchozí knížka, i tato je kompilací sloupečků, které popisují jeho boj s hospodářstvím v dnešní Británii. A jak to u něj bývá, své komentáře koření ostrovtipem, kdy se strefuje do každého a všeho, co jej štve. Dělá tak však laskavě a jeho humor je pořád stejný. Ideální knížka pro každého, kdo chce sledovat, jak se Jeremymu a jeho zvířecím kamarádům vede dál. :)

M.i.k.e
31.10.2023 5 z 5

českou verzi mám sice aktuálně rozečtenou, ale jelikož znám seriál a knihu sem předtím četl v originále, tak počítám že mě nic moc nepřekvapí. Já mám prostě Jeremyho rád a baví mě. Obě farmářské knihy jsou vtipné, ale zároveň poskytnou zajímavý vhled do života farmáře a jeho bojů nejen s přírodou, ale hlavně s byrokracií.

Ditules
24.08.2023 4 z 5

Ironický humor JC neopouští ani při farmaření. Ono asi je to také jediné, co mu zbývá, aby si zachoval chladný rozum ve spleti nařízení a vyhlášek farmaření v UK.

Eliza.beth
26.06.2023 4 z 5

Při čtení této knihy se stane u čtenáře to, že se usmívá nad tím, co se Clarksonovi při hospodaření děje (psát tento člověk prostě umí), ale i vraští čelo a kroutí hlavou nad tím, jak (asi nejen v Británii) zemědělská politika funguje.
Především jde ale o náhled do světa farmaření a o to, co to vlastně obnáší (pro úplného laika) stát se farmářem.

Kniha Jeremyho farma nejen zvířat – Než se vrátí krávy je v

Právě čtených1x
Přečtených35x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce40x
Chystám se číst10x
Chci si koupit5x