Její konec

Její konec https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471858/bmid_jeji-konec-nrs-471858.png 4 1581 453

Nový psychothriller Shari Lapeny odhalí další nebezpečné tajemství ukryté pod povrchem spořádané rodiny, a to znovu v příběhu plném stupňujícího se napětí a nečekaných zvratů. Stephanie a Patrick, bohatí a spokojení manželé, se nedávno stali rodiči dvojčat. Třebaže je péče o ně značně vysiluje, Stephanie s jistotou ví, že má všechno, po čem kdy toužila. Pak se objeví Erica, žena z Patrickovy minulosti, a s ní šokující odhalení o jeho první manželce. Ta podle Eriky nezemřela nešťastnou náhodou. Patrick tvrdí opak a Stephanie najednou zjišťuje, že muž, kterému důvěřuje, možná lže. A možná i vraždil. A možná se to chystá udělat znovu...... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The End Of Her , 2020


více info...

Přidat komentář

bookcase
dnes 4 z 5

Typická Lapena, šokující zvrat, který nečekáte (nebo ano?) tam, kde ho nečekáte. Čtivá, odosobněný styl psaní v přítomném čase tomu dodává takové trochu zlověstno. Poslouchala jsem jako audio s oblíbeným kombem Martina Hudečková a Libor Hruška.

Satyrka
předevčírem 3 z 5

Po hodně dlouhé době jsem konečně do ruky vzala další knihu autorky, moje první byla kniha Nevítaný host. A musím říct, že ten byl za mě mnohonásobně lepší. Ten mě velmi nadchnul.
Do této knihy jsem se nedokázala moc začíst, ale zase to nemuselo být úplně knihou, ale náladou. Styl psaní mě baví, čte se to rychle, ale celkový příběh mi přišel takový... průměrný. Přišlo mi, že se pořád dokola omílají stejné věci, celou dobu to jelo ve stejné rovině a na konci to zčistajasna vyskočilo, a já jen překvapeně mrkala. Wow efekt se ale úplně nedostavil, celé to bylo takové dost předvídatelné. Co se mi líbilo, bylo to, jak jsem název knihy vnímala na začátku a pak na konci čtení. Nicméně i tak mi konec připomínal mnoho jiných konců, které jsem už četla.
I tak se ale pustím do jiných knih od autorky, snad budou tak dobré, jako zmiňovaný Nevítaný host.
Poznámky obsahující spoilery:
- Ten název je stejně skvělý - Její konec - no ale čí? Na konci se dostavil pocit, že celý název a kniha byla vlastně o Erice, což se mi na tom asi nejvíc líbilo.


sarlot.a
22.04.2024 3 z 5

Začnu plusy, spisovatelka má dobrý styl psaní, kniha je velmi čtivá, další je zajimavy námět knihy. Co se týká mínusů, zvrat v příběhu mi přišel jakoby hodně narychlo, celý charakter hlavních postav se otočil o 180 stupňů během jedné stránky, což mi přišlo dost dikomfortní a nelogické, celý námět tím šel do kopru… i přes čtivost na mě působil příběh hodně průměrně.

marrie5227
20.04.2024 4 z 5

Volejte sláva a tři dny se radujte! Mé třetí setkání s autorkou a konečně se mi do rukou dostala kniha, která mě bavila. Poutavý příběh, který jsem konečně neuhodla po prvních několika stranách a naděje k čtení dalších kousků tak není úplně ztracená.

Ooravdu existuje láska až za hrob?

Stephanie a Patrick jsou novomanželé a čerství rodiče nezbedných dvojčat. Jejich výchova je velmi náročná a Stephanie je víc než vyčerpaná. Avšak i tak má pocit, že má všechno - rodinu, milujícího manžela, krásný dům..

Patrick má však tajemství - jeho bývalá žena nejspíš nezemřela tak úplně náhodou a minulost ho dohání ve formě dávné přítelkyně, která ví co chce a nebojí se za tím jít.

Nejdříve jen nenápadné obvinění začíná chytat zřetelnější obrysy a Stephanie si klade nespočet otázek - byla to nehoda? Jen jen vyčerpaná nebo jí něco opravdu hrozí?

Jak jsem již psala, třetí kniha Lapeny, která se mi dostala do rukou a první, která mě opravdu bavila. Příběh měl spád, zajímavé rozuzlení a postavy mě bavily.

Proti předchozím dílům je tato o malinko hrubší, ale až na pár detailů se mi zatím líbila nejvíc, takže po dalších určitě sáhnu taky. 100% lepší než třeba Manželé odvedle.

Ivka14
05.04.2024 4 z 5

Příběh se soustředí kolem Stephanie a Patricka – rodičů dvojčat, která se zdají být uvězněna v nepříjemné fázi svého života. Oba rodiče jsou nevyspalí, Patrickův výkon v práci začíná klopýtat a Stephanie si není jistá, jak dlouho ještě něco z toho vydrží. Do jejích života vstoupí žena z Patricovy minulosti Erika a bez ohledu na to, co pár udělá, Erica neodejde.

Celkově byl příběh napínavý a jelikož se často střídaly úhly pohledu, nutilo mě to číst dál a dál. Je zajimavé, jak velký chaos může jeden člověk způsobit.

LuckaDea
24.03.2024 3 z 5

Už téměř od začátku knihy je děj plný intrik a zoufalství. Navíc se v knize objevuje hned několik nesympatických, až nepříjemných, postav. Proto jsem se trochu obávala, že mě tato kniha moc nechytne. Autorka ale píše opravdu čtivě a musela jsem prostě číst pořád dál, abych věděla, jak se děj bude vyvíjet. Přesto, že se kniha nakonec četla dobře a byla docela napínavá, četla jsem už od autorky lepší knihu. Tento děj byl trochu překombinovaný, nějaké části mi tam moc neseděly a konec mě také úplně nenadchl. Hodnotím tedy jako průměr.

mmartass
24.03.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Příběh byl velmi zajímavý. Tato knížka patří určitě k těm lepším od autorky.

E_Lan
20.03.2024 2 z 5

Je to dost slabá detektivka s nadějnou zápletkou, která se ale ták tááááááhne a je neskutečně nudná. Navíc hlavní postavy se v průběhu knihy tak povahově pokroutí, že je to vlastně pořádný nesmysl.

Holly.W
13.03.2024 4 z 5

Kniha se mi líbila. Byla napínavá, plná překvapivých momentů. A konec překvapí též. Takže dobrý, hodnotím pozitivně, nenudila jsem se ani jedinou stránku.

simca9342
07.03.2024 5 z 5

Přečteno před lety.

Co je lepší: žít s manželem v klidu a bez hádek nebo s tím, že vám manžel něco skrývá?
Tím druhým způsobem žije manželský pár. Stephanie si myslí, že její manžel ví něco, co ji nechce nikdy říct. V Patrikově životě hrálo roli několik žen, ale jedna z nich Erika se po letech vrací, ale proč to ví jen ona. Stejně jako Patrik udělala v minulosti chybu. Chyby ,na které oba nemůžou zapomenout. Jaké ale budou reakce okolí až se na vše přijde?

viweb
05.03.2024 1 z 5

Takhle nějak si představuji "sopl co se táhne na rukávu" Nápad dobrý, i děj by šel ale to zpracování!!! Otravné, pomalé, až jsem chytila několikrát nervy! To se mi ještě nestalo! Takové tragické mi to přišlo. Omlouvám se všem kterým se to líbilo. Já jenom na tom nenašla nic co by mě těšilo. Jednu hvězdu dávám za podání. Krásně namluveno.

ckamusa
02.03.2024 3 z 5

Představte si, že žijete svůj život a v jedné minutě se vám otočí vzhůru nohama. Tak přesně tohle prožívá Stephanie, jedna z hlavních postav této knihy. Rána přijde nečekaně, když se z ničehonic v jejich městě objeví Erika, bývalá milenka jejího manžela a začne ho obviňovat z vraždy jeho první ženy. Celý kolotoč se rozjíždí a Stephanie často neví, komu má věřit.
Kniha mě vytáhla okamžitě do děje, ale shruba od půlky mi už přišla příliš zdlouhavá a zbytečně natažená. Konečné rozuzlení mě však překvapilo a nečekala jsem jej. Každopádně zajímavý námět na zpracování, jen tím, že mám doma automechanika mi bylo vysvětleno, že tak, jak je v knize popsáno, zemřít nejde. Škoda, ubírá to na mém celkovém hodnocení knihy.

Lejdus
28.02.2024 3 z 5

Předchozí knihy autorky sem i hodně líbily, proto jsem byla natěšená na další z její řady. Nicméně 3/4 knihy mne vůbec nebavil. Zdlouhavé, nesympatický příběh. Ale za to poslední část vynikající. Čtenář by tomu ani nevěřil, že by to tak nějak vůbec mohlo dopadnout. Přesto hodnotím méně než její předchozí knížky, něco tomu v průběhu knihy scházelo.

lulucinax
04.02.2024 4 z 5

U Lapeny tak už nějak vím do čeho jdu - krátké kapitoly a čtivý, napínavý děj. A nejinak to bylo i v této knize.
Stephanie mi bylo líto a Patrick mi byl nesympatický, ale oceňovala jsem, že se činil při péči o dvojčata. Děti jsou náročné a jsou tou největší zkouškou vztahu.
Za půlkou příběhu mi přišlo, že autorka i hlavní hrdinka Erica se v tom začaly trochu plácat.
No a ten konec? Nechci prozrazovat, ale Shari vždy na konci udělá něco, čím chce čtenáře překvapit nebo lépe šokovat a já se rozesmála. Protože si s námi zkrátka hraje a možná to je i důvod, proč její thrillery jen tak nezapadnou do řady. Musí prostě vyčnívat :D

karaliene
25.01.2024 3 z 5

Autorka píše nenáročným stylem, čtenář nemusí vyvinout přílišnou pozornost, protože vše důležité je několikrát zopakováno. Za literaturu pro fajnšmekry bych její dílo neoznačila, ale jako chytlavou oddechovku ano.

Evkaha
17.01.2024 3 z 5

Moje první setkání s autorkou a dobrý. Určitě není poslední, ale něco mi v příběhu prostě chybělo. Konec super, překvapil.

Michaela91
09.01.2024 3 z 5

Kniha byla čtivá ale musím přiznat, že patří za mě ke slabším kouskům od autorky. Určitě na ni ale nezanevřu a dám jí opět šanci.

Gracinka
09.12.2023 3 z 5

Moje třetí kniha od autorky a zřejmě poslední. Píše čtivě, to se musí nechat, ale příběhy vůbec nejdou do hloubky. Postavy nejsou propracované, příběh se stále točí dokola.

Danago
18.11.2023 5 z 5

Kniha mě bavila i překvapila. Jen konec nemusel zůstat, tak jak je.

knihomolka27
16.11.2023 2 z 5

Určitě nejslabší kniha od Shari. Prakticky nic moc se tam neděje, vše se tam opakuje pořád dokola, až do zblbnutí - takže mě to už úplně přestávalo bavit. Celá zápletka byla celkem bezduchá a v jiných knihách byla zpracována daleko líp.