Vražda v Alphabet City

Vražda v Alphabet City https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/186708/mid_vrazda-v-alphabet-city-wbR-186708.jpg 4 47 9

Jane Bauerová série

< 2. díl >

Jane Bauerová, čerstvě povýšená na detektiva prvního stupně newyorského policejního oddělení, je po téměř fatálním střetu s vrahem zpátky ve službě. Zatímco ona je nadšená, že je v práci, její nový případ neslibuje příliš velkou šanci na vyřešení. Před osmi lety bylo nalezeno tělo Andersona Strattona. Jako příčina smrti bylo uvedeno vyhladovění. Na místě se nenašly stopy, které by nasvědčovaly, že by Stratton zemřel násilnou smrtí, a přestože nezanechal dopis na rozloučenou, případ byl uzavřen jako sebevražda. S tímto závěrem se však nikdy nesmířila Strattonova vlivná sestra Flavia Constantie a neustále se na policii obrací s žádostí, aby byl případ znovu otevřen. Během vyšetřování Strattonovy smrti Jane a její tým narazí na další sebevraždu – a pochopí, že mezi oběma může existovat spojitost. S postupujícím časem a s čím dál větším množstvím důkazů si Jane uvědomuje strašlivou, šokující pravdu a znovu se ocitá v ohrožení života.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Murder in Alphabet City , 2005


více info...

Přidat komentář

Luigi1
20.04.2023 5 z 5

Pomalý rozjezd pak už to šlo

konicekbily
16.03.2018 4 z 5

Hlavní hrdinka připomíná své předchůdce - vyšetřovatele a detektivky - z americké detektivní literatury dvacátého století. Dobrá odpočinková četba.


diamanttka
09.11.2017 4 z 5

Dobrá detektivka, ze začátku jsem se nemohla začíst, po první třetině jsem ji přečetla jedním dechem.

Marla
10.08.2017 5 z 5

Tak jsem dočetla celou sérii a pro mně je to pěkné, napínavé čtení na léto. Už mám knížky hezky uložené v knihovně a určitě se k nim zase/minimálně příští dovolenou/ ráda vrátím.

Calibra
13.02.2017 4 z 5

Další příběh se sympatickou Jane. Hlavně jsem zvědavá na soukromý život hlavní hrdinky.

Danuše7
11.08.2016

Už se těším na další. Každá postava z vyšetřovacího týmu má sva specifika a skvěla se doplňují.

Marceles
17.01.2015 5 z 5

Detektiv Jane nijak nezaostává za svými mužskými kolegy, úplně si ji dovedu představit jako parťačku Steva Carelly. Kdo si oblíbil McBaina, určitě nebude zklamán.
Harrisová ve svých knížkách dokazuje, že napínavý příběh lze napsat i bez obsáhlých krvelačných scén.

skulenka
21.03.2014 4 z 5

Dobrá detektivka, zajímavé rozuzlení a vyvrcholení. Případ sebevraždy, o které je příbuzná přesvědčená, že se jedná o vraždu, přivede tým detektivů úplně k jiné sebevraždě, která naopak byla vraždou. V příběhu mi vadilo odkazování na předešlý případ, který pro vyšetřovatelku nedopadl asi nejlíp, avšak bližší vysvětlení v knížce nebylo a nepřipadalo mi to ani důležité zmiňovat v tomto příběhu.

soukroma
31.01.2014 4 z 5

Zapeklitý odložený případ z Manhattanu, který vyšetřuje tým policistů. Samotný případ vraždy se sice úplně uspokojivě nevyřeší, ale v rámci pátrání se objasní celá řada souvisejících starých i nových případů. Prvních sto stran bylo natolik utahaných, že jsem u nich usínala, pak se naštěstí celý příběh rozjel a nebýt pár nepříliš zdařile zakomponovaných zejména "romantických" vsuvek, byl zajímavý a napínavý. Nicméně na takového McBaina, z něhož dle mého celým kontextem (policejní okrsek, popisy vyšetřování) hodně autorka čerpá, to zdaleka nemá. O policajtech se dozvíte první poslední, v kolik vstávají, kudy jdou/jedou, co mají k obědu (jídlu je věnováno opravdu hodně), jak to mají doma i mezi sebou, ale to vše zbytečně přehlušuje samotný obsah vyšetřování. Také mi vadilo, že ač se vyšetřování odehrává v současnosti, vůbec se nevyužívají počítače, ale stále se papíruje - zprávy se ťukají na stroji (!) a celé spisy jsou jen na papíře (to byla pravda v době Carelly, ale dneska?). Suma sumárum mám od autorky mnohem raději stejně (ale oprávněně) pomalou sérii s bývalou jeptiškou.