Ja som smrť

Ja som smrť
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516155/mid_ja-som-smrt-65551e983402f.jpg 5 2223 2223

Robert Hunter série

< 7. díl >

Neďaleko losangeleského letiska sa nájde telo dvadsaťročnej ženy unesenej pred siedmimi dňami. Leží na tráve s rozpaženými rukami a nohami od seba, v polohe pripomínajúcej päťcípu hviezdu. Pitva ukáže, že obeť bola mučená a zavraždená mimoriadne vynaliezavým spôsobom. Prekvapenia však nekončia – vrah sa rád hrá a v tele zanechal odkaz. Prípadu sa ujíma detektív Robert Hunter zo zvláštneho oddelenia vrážd polície Los Angeles a takmer vzápätí sa objaví druhá mŕtvola. Spolu s Garciom sa púšťajú do boja s časom v snahe čo najrýchlejšie zneškodniť bezcitného predátora, ktorého ovláda temná minulosť a neuhasiteľná túžba zabíjať – veď napokon, on je SMRŤ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

I Am Death, 2015


více info...

Přidat komentář

zuzi.cte
18.10.2024 5 z 5

sedmý díl detektiva Roberta Huntera. Jako všechny jeho knihy, je děj napínavý, příběh pro silný žaludek, velice čtivý detektivní příběh. Tentokrát vrah píše vzkazy a dopisy.

jejda.majda
06.10.2024 3 z 5

Poprvé jsem se setkala se známým, úspěšným a uznávaným autorem detektivek. Čekala jsem hodně a nakonec jsem tedy moc ohromená nebyla.

Než jsem knihu otevřela, přemýšlela, jestli Carter opravdu zvládne vymyslet šokující a zároveň poutavý příběh s nečekanou zápletkou jen na něco málo přes 300 stran. Příběh byl opravdu zajímavý, ale já jsem čekala víc hloubky a víc napětí. Pak jsem si uvědomila, že vlastně nečtu thriller, ale detektivku. Jenže já jsem prostě od toho skvělého Cartera čekala opravdu víc.

Ocenila bych k samotné detektivní zápletce navíc ještě nějaký zajímavý vedlejší příběh týkající se soukromí detektivů, protože jinak byl děj dost předvídatelný: mrtvola - vyšetřování - vyslýchání - další mrtvola - přemýšlení - odhalení vraha. Zápletka byla šokující, ale vlastně očekávaná. Vůbec mi nevadilo, že mi zbývá dočíst posledních 30 stran, na kterých by na mě mělo čekat strhující finále. Prostě jsem si to nechala na druhý den, i když u jiných, poutavějších detektivek, bych se prostě hecla a četla až do noci.

A pak ještě ta jeho „brutalita“. Ano, chování vraha a jeho vraždy byly brutální, ale po ohlasech, které jsem na knihu četla, jsem čekala mnohem víc detailů při vraždách a nebo alespoň při ohledání místa činu. Pár vět popisu v jednom odstavci mě opravdu o nějaké extrémní brutalitě nepřesvědčilo. Severští autoři jsou v tomhle mnohem lepší.

A nezlobte se na mě, ale ten překlad tedy taky za moc nestál! Na „kotníky prstů“ v překladech z angličtiny už jsem fakt alergická, a anglický slovosled v českých větách tomu ještě přidal korunku. Nakonec jsem si zvykla, ale zpočátku jsem se kvůli tomu do čtení musela opravdu nutit.

Strohé plynutí příběhu mi v mnohém připomínalo českou autorku Michaelu Klevisovou, kterou si ráda přečtu, ale beru ji jako oddechové čtení mezi hutnějšími romány. Práce na knize byla odvedena dobře, ale pro mě je celkové hodnocení: neurazí-nenadchne. Určitě si od Cartera ještě něco přečtu, ale tentokrát nebudu mít žádná velká očekávání a budu ho brát spíš jen jako oddychovou literaturu. Na tu má člověk taky čas od času chuť.


beruska
20.09.2024 4 z 5

Chris Carter píše příběhy opravdu brutální, ale když je tam i týrané dítě, už je to na mne moc...

Lovana
05.09.2024 4 z 5

Další díl této skvělé série, kterou mám hodně ráda. Jsem ráda, že po minulém díle jsme se vrátili do známého prostředí a ke „starým“ známým postavám.
Tento díl byl opět protkán šílenými vraždami, nad kterými člověku zůstával rozum stát. A zároveň silná linka z minulosti, u kterého jsem se opravdu nestačila divit. Vše se v závěru propojilo a tentokrát mě opět překvapil vrah.
Tento díl je stejně čtivý jako předchozí, čemuž hodně pomáhají krátké kapitoly a v tomto díle i střídání minulosti a současnosti. Ke konci už mi kniha nešla odložit, musela jsem vědět, jak vše dopadne a kdo za tím stojí.

Hodnocení: 4,25*/5*

mrsterezz
21.08.2024 5 z 5

Wow, tak tady zase nebyla nouze o chvíle, kde jsem byla znechucená, překvapená, napjatá. No všechno, co jsem od knížky čekala. Carter nezklamal, a já se těším na další díl.

KaLiBi
17.08.2024 5 z 5

Další skvělé dílo z pera pana Cartera. Opět svižná věc, u které člověk nevydechne a která je plná zvratů. Tleskám.

01evik
02.08.2024 5 z 5

Jako vždy naprosto perfektní. Nemám slov.

Iva B.
02.08.2024 5 z 5

Sázka na jistotu, která nikdy nezklame!!!! Nemám, co bych nového napsala, abych se neopakovala.. těším se na další příběh!!!

Verunka289
29.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Chris Carter je sázka na jistotu, ještě nikdy mě nezklamal. Tentokrát se mi moc líbilo prolínání děje z minulosti a současnosti, které ale čtenář odhalí až na konci knihy. Postava Červa mi hned byla "podezřelá", takže jsem tak nějak tušila, že to nebude jen tak... Na postavách Cartera se mi líbí ten vývoj, že je vždy musela nějak poznamenat minulost, aby se z nich stalo to, čím jsou teď. Nikdy to není tak, že by se někdo prostě jen tak narodil jako vrah, donutil je k tomu jejich předchozí život.

Šárka88
15.07.2024 5 z 5

Sedmý díl a opět skvělé, sice každé jeho knížky jsou psané v podstatě dokola stejně, jsem ráda, že je zpět Garcia.
V tomto díle nebyla o brutalitu opravdu nouze a nechápu kam na to chodí. Pokud se nechává inspirovat opravdovými příběhy, tak potěš koště :-D. Užívala jsem si knihu od začátku do samého konce, i pachatele jsem odtušila včas a už se těším na další čtení nebo poslech. Doporučuji

Liberush
07.07.2024 5 z 5

První kniha, kterou jsem od autora přečetla a hned si běžím pro další... Protože vrahy a jejich díla dokáže přiblížit čtenáři docela na dosah.
Kniha velmi čtivá, z počátku jsem teda měla jiného "favorita" na vraha, rozuzlení mě překvapilo. Aspoň mě utěšilo to, že se svým tipem na vraha jsem nebyla daleko. :)

Janaves
23.06.2024 5 z 5

Drsné, brutální, napínavé, skvělé, jako vždy super.

ArwenAragorn
23.06.2024 5 z 5

81%

Z tohohle místa čišelo jakési zřetelné zlo. Dokonce i vzduch kolem jako by okamžitě zřídl, hůř se dýchalo.
Hunter prozkoumal zámek dveří. Vypadal staře, ale pevně. Znovu se zhluboka nadechl a rozhlédl se kolem sebe.
Nic než tma a ticho.
__________________________________________________________________________
Perfektní brutální, krvavý thriller. Myslím, že patří k autorovým nejdrsnějším. Přečetla jsem si ho znovu a opět musím dát plný počet hvězdiček. Vrah je tady velmi chytrý a rafinovaný, ale na Huntera prostě nemá. Knížka je, jak už jsme u autora zvyklí, velice čtivá, napínavá, se zvraty.
Nelze než doporučit.

GaleW
19.06.2024 5 z 5

Já tuhle sérii prostě zbožňuji, stále znovu a znovu mě udivuje, že s každým dalším dílem mě Chris Carter dovede doslova připoutat ke své knize, nemůžete přestat číst, dokud nezjistíte, kdo je vrah a jak to celé dopadne. Nevím, jaký je Chris Carter člověk, ale vím jistě, že je výborný spisovatel.

mataj
28.05.2024 5 z 5

Hunter a Garcia si posvítí na dalšího sériového vraha, který svou brutalitou šokuje i otrlé policisty. Autor nešetří nechutnými detaily a neskutečnou krutostí, ale to musí každý, kdo čte tuto sérii očekávat, takže i já jsem věděla do čeho jdu. Zároveň nechybí napětí a překvapivé odhalení na závěr.

MarianP
19.04.2024 5 z 5

Americká drsná škola detektívna v plnom rozsahu.

katallinka
30.03.2024 5 z 5

Opět neskutečně čtivé, napínavé a dost nechutné čtení. Carter mě umí neskutečně vtahnout do děje. Vždycky si říkám, jestli se mnou není něco špatně, ale já mám jeho knihy tak ráda!

alzbeta2843
26.03.2024 5 z 5

Opäť skvelý Chris Carter a opäť som nič neodhalila a zhltla knihu jedným dychom i keď kapitoly s Červom sa mi nečítali dobre.
A zase som sa musela prinútiť premýšlať nad myšlienkou, či zlo ozaj plodí ďalšie zlo až ma mrazilo.

Dydy7
09.03.2024 5 z 5

Ja som smrť je siedma časť s Robertom Hunterom a bola to opäť neskutočná jazda. Hunter vyšetruje ďalší brutálny prípad aj spolu so svojím kolegom Carlosom Garciom a Chris Carter nám nedá vydýchnuť.

Niekedy rozmýšľam, kam na všetky tieto vraždy chodí a ako ich vymýšľa. Vidno, že študoval psychológiu, zločincov a vrahov.

Aj tentoraz sú to krátke kapitoly končiace tak, že sa kniha proste nedá odložiť. Prečítala som ju naozaj rýchlo.

Proti Hunterovi a Garciovi stojí ďalší ťažký súper, je to strhujúce, krvavé a miestami naozaj drsné čítanie plné zvratov. A koniec ma odrovnal, to som naozaj nečakala.

Jana92
02.03.2024 5 z 5

Opet uzasna,ctiva,mraziva a brutalni knizka..Kdo je vrah sem si myslela poslednich par kapitol,ale nakonec me prekvapilo jake to melo rozuzleni,to sem necekala.. :) Nedalo se odtrhnout,kazdym dilem se vic a vic tesim na dalsi..Dospela sem k nazoru ze jeho knizky by staly za to je zfilmovat :)