Doktore, to byla jízda!

Doktore, to byla jízda! https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507739/bmid_doktore-to-byla-jizda-wVA-507739.jpg 4 20 6

Irish Country série

< 16. díl

Čas měří všem stejně, a tak – ač velmi neradi – musíme přijmout, že tento díl oblíbeného doktorského seriálu Patricka Taylora je dílem posledním. Znovu se setkáváme s Fingalem O'Reillym, s jeho zástupcem Barrym a svéráznými obyvateli irského městečka Ballybucklebo. Je rok 1965, v televizi právě promluvila mladá královna Alžběta a všichni se chystají na každoroční vánoční setkání. Na oslavu dorazí mimořádně zajímaví hosté, v důsledku čehož se doktor O'Reilly musí ujmout své tradiční obětavé role a pomáhat nejen jako lékař, ale také jako zpovědník a rádce. Jeho vřelou lidskost pozná jak celá léta tajený bratr markýze z Ballybucklebo, tak i malá holčička, které se v jednom okamžiku zhroutil celý její svět. Záhadnou schopností vidět do budoucnosti pomáhá doktorovi jeho rázná hospodyně paní Kincaidová, přezdívaná Kinky. O navrácení štěstí malé holčičce se zaslouží i místní kominík a prodavačka dárkového obchodu. Hlavní roli však zastane laskavý, štědrý Santa – tak jako každé Vánoce. Užijme si tedy vánoční oslavu a sblížení srdcí i duší! Přejeme všem veselé Vánoce a šťastný nový rok!... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , Leda
Originální název:

An Irish Country Yuletide , 2022


více info...

Přidat komentář

mia.com
06.03.2024 2 z 5

Hrozne me zklamalo, ze kdyz je to zakonceni, posunuli jsme se v case zpet. Ja myslim, ze ty hlavni dejove linky (no co si budem, vic jich tam ani nebylo), se mohly napasovat hezky do soucasnosti pribehu. Velka skoda za me. Ale velika. A pak tu mame to, ze se tu vlastne resi pouze ztraceny bratr a jedna rozestvana rodinka. Jinak Fingal cte dopisy a hotovka. Je to proste strasna skoda a nevyuzity potencial krasne zakoncit celou serii.

pepa4081
27.02.2024 5 z 5

Moc pěkné (bohužel) zakončení celé ságy. Jen mne trochu překvapil časový posun zpět, jako by kniha byla napsána o několik dílů dřív. Bude se mi stýskat.
Velmi uspokojivé.


markoj
30.01.2023 5 z 5

Na začátku mě trochu zklamalo, že to není pokračování, ale příběh z předchozích let. Ale po pár stránkách jsem se zase začetla a na konci mi bylo líto, že už je konec. Tentokrát asi definitivně. Velká škoda. Na každý další díl jsem se moc těšila, páni doktoři a jejich blízcí a přátelé mi budou moc chybět... Zjistila jsem ale, že je začali nahrávat jako audioknihy, tak se k nim možná vrátím takovým způsobem a konečně budu i vědět, jak se co čte :-).

Bertik000
27.12.2022

Velká škoda, že série definitivně končí. Po několik let jsem spolu s doktory a jejich přáteli žila báječnou idylu. Cítím se být jejich součástí a tahle knížka mi můj dojem potvrdila. Opět úžasné,hluboce lidské příběhy, vřele doporučuji. Pokud je to pro někoho seznamovací příběh, závidím mu čtenářské zážitky z dalších knih, protože to je opravdu jízda!

mala49
26.12.2022 5 z 5

Čteno s troškou smutku, rozloučení. Jednou ta jízda prostě musela skončit. A když se mi zasteskne po doktorech, Kinky a ostatních svérázných postavičkách není nic jednoduššího než sáhnout do knihovny. Takže někdy zase nashledanou!

sadlo
25.12.2022

Pro mne skvělé čtení. Všechny díly jsou , užiji slovo, senzační. Stojí za to, aby byly ve vaší knihovně. Budou je jistě číst i vaši rodinní příslušníci. Mládežníci i dříve narození.