Doktore, tak na zdraví!

Doktore, tak na zdraví! https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225771/bmid_doktore-tak-na-zdravi-225771.jpg 4 90 20

Irish Country série

< 8. díl >

Fingal Flahertie O´Reilly – svérázný vtipný, někdy bručivý, ale vždy obětavý doktor – dál dojímá a rozesmává milovníky rozverných příhod z malebného irského městečka Ballybucklebo. Po nedávné svatbě se svou studentskou láskou Kitty by se nejraději oddal rodinnému životu, jenže kolem se pořád něco děje: jednou je tu úraz po pádu z koně, jindy podezřelý srdeční záchvat, milostné vzplanutí hospodyně Kinky, předsudky místních proti mladé lékařce Jenny nebo dokonce podvodné machinace při chrtích závodech… Doktor Fingal se musí s potížemi svých pacientů prát stejně, jako když před třiceti lety začínal v ambulanci pro nemajetné v Dublinu. Obětavostí i mladickým nadšením si získal uznání místních obyvatel, ovšem někteří z nich pak od něj očekávali příliš mnoho. Doktorské povolání ho zpočátku tak pohltilo, že se stalo příčinou rozchodu s jeho velkou láskou Kitty. Taylorovo líčení nevšedních životních příběhů rázovitých postav z městečka je tak živé, jako bychom seděli v hospodě U Upatlané kačeny a připíjeli si s místními oblíbeným guinessem. Sláinte, doktore, sláinte! Na zdraví!... celý text

Literatura světová Humor
Vydáno: , Leda , Rozmluvy
Originální název:

Fingal O’Reilly, Irish Doctor , 2013


více info...

Přidat komentář

Booky84
11.04.2023 5 z 5

Hezké čtení, moc se mi líbilo vyprávění z minulosti o doktoru Fingalovi. Postava lékařky Jenny je milá a doufám, že se ještě objeví v nějakém dalším díle. Radní Bishop opět dostal za uši, jsem zvědavá, jak dlouho mu to vydrží. Doktor Barry se zde moc neobjevoval, ale to se snad v příštím díle změní. Krásné pohlazení po čtenářově duši.

Katka2382
02.10.2022 5 z 5

Šmankote, to teda bylo počteníčko,baže tak.
Tenhle díl se mi líbil ze všech nejvíc.


mia.com
08.07.2022 4 z 5

Zase dalsi napul special, kde ob kapitolu stridame pritomnost a pak se vracime do mladi Fingala a dozvidame se o jeho zacatcich po skole a rozchodu s Kitty. Tento styl stridani kapitol me bavil mnohem vice, nez minuly special, ktery byl v podstate jen o te minulosti. Takto jsme neprisli o postavicky z Ballybacklebo. Doufam,ze v dalsich dilech bude tento trend pokracovat a dozvime se, jak se Fingal potkal s prvni zenou. A taky se tesim na Barryho, ten mi celkem chybel. Jinak stale tuhle serii zboznuju. Nejen diky skvelym postavam, ale i diky tomu, ze se dozvim neco z historie lekarstvi. Je nepredstavitelne, jak to kdysi bylo tezke a kam lekarstvi pokrocilo.

Ladislav73
23.08.2021 5 z 5

Mám rád tuto sérii hlavně proto, že to není detektivka, kterých je teď nějak všude moc.
Tentokrát mi jen trochu chyběl mladý doktor Barry Laverty. Těším se proto na další díly a na celou vesničku Ballybucklebo.
Doporučuji.

pepa4081
28.03.2021 5 z 5

Autor by se směle mohl pustit i do jiného literárního žánru, například detektivky. Dost často jsem byl opravdu hodně napnutý, jak události dopadnou. Sérii čtu postupně a moc mne baví. Vřele doporučuji pro uklidnění nervů.
Velmi uspokojivé.

Kristy.Seb
04.02.2021 5 z 5

Líbila se mi odhodlanost mladého O'Reilyho jak přistupoval ke své práci v chudinské čtvrti. A jsem ráda, že se Bary vrátil.

Sám sobě buď vždy věrný.

Lítost je ze všech lidských citů naprosto nejzbytečnější.

Všechno je jen otázka priorit.

Peřina vždycky víc hřeje, když jsou pod ní dva.

bekule
01.12.2020 5 z 5

Příběh se krásně prolíná Fingalovou současností a vzpomínkami na jeho doktorské začátky po studiích. Obě časové roviny mají své peripetie jak v oblasti medicínské,uvádění nových léčebných metod do praxe, začátky pojízdného defibrilátoru, tak i v osobních životech. Opět skvělý díl!

bruntal
31.10.2020 4 z 5

Miluji ten pocit, když večer vše ztichne a já si naleji sklenku, sednu do křesla, rozsvítím lampičku a začtu se do příhod a příběhů doktora Fingala a jeho přátel.

helenkan
10.03.2020 4 z 5

Zase jsem si pěkně početla. Mám ráda doktora O'Reillyho i všechny jeho přátele. Bezva čtení.

DomenicaRisa
08.02.2020 4 z 5

Hrozně se mi líbil příběh O'Reillyho, hodně vypovídal o jeho osobnosti jakou se stal později. Jenny a její snaha bojovat proti předsudkům, že žena nemůže být dobrá lékařka byla dobře vykreslena. Radní Bishop zase dostal za vyučenou. V tomhle mi O'Reilly připomíná Krakonoše.
Tato série mě dostala. Těším se, až si sednu k dalšímu dílu.

hapac
23.05.2019 4 z 5

Hned bych chtěla navštívit takovou milou irskou vesničku jakou je Byllybucklebo. Hodně zajímavé bylo i vyprávění z počátků praxe doktora Fingala Flahertie O´Reillyho.

orson
18.04.2018 4 z 5

Jedna z lepších knih této série, opět se střídají dvě dějové linky - současnost a minulost doktora F. Příjemná oddechovka.

TheGoldenHill
22.10.2017 5 z 5

V tomto díle se znovu vracíme do malebné irské vesničky Ballybucklebo a sledujeme jak se svérázný, ale velmi obětavý doktor Fingal O´Reilly musí obejít bez pomoci mladšího kolegy doktora Barryho Lavertyho, který odjíždí na pár měsíců na kurz specializace v porodnictví a gynekologii. Na zástup přijíždí mladá a pohledná doktorka Jenny Bradleyová, která si vesnici a místní obyvatele též oblíbí. Ovšem ne všichni pacienti ji jako lékařku respektují.
Děj se prolíná se příběhem života v roce 1936, kdy mladý doktor Fingal O´Reilly začal pracovat v ordinaci pro chudinskou oblast v Dublinu po boku uznávaného doktora Phelima Corrigana.
I tento díl se mi velmi líbil, autor Patrick Taylor je vynikající vypravěč.

lumul
26.08.2017 3 z 5

asi to není špatná knížka, jen mě nějak nebavila...

karel0684
09.02.2017 4 z 5

Jako vždy dobré. Osobně se mi více líbily retrospektivní pohledy. Už jen díky tomu, že se člověk více dozvěděl o tvarování jedné z hlavních postav - Doktora O´Reillyho

knihomolka525
28.10.2016 3 z 5

tahle kniha ztratila jakoby šťávu.Její děj je poněkud nudný

bookcase
08.09.2015 5 z 5

Výborné, stejně jako všechny předchozí díly.

jajaza
26.03.2015 5 z 5

Prima pohodové oddychové čtení.

markoj
16.03.2015 5 z 5

Všechny díly jsou úžasné. Je to skvělá, odpočinková kniha a ještě se u ní člověk dozví spoustu zajímavých věcí. Vždycky, když díl dočítám, tak si říkám, že se mi po těch lidičkách bude stýskat :-). Už aby tu byl další díl...

iva.mikova
13.01.2015 4 z 5

Osmé pokračování nabízí pohled na mladého Fingala, nicméně se prolíná se současným místem působení. Tento díl se mi líbil stejně jak ty předchozí, má jen jednu vadu... další díl ještě nevyšel a tak musím čekat, jak to bylo dál, jak našel svou první ženu a jak se dostal do " své" vesničky.