Noční lov

Noční lov https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330019/bmid_nocni-lov-VAT-330019.jpg 4 3433 810

Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem upevněným těsně pod hlavou vypoulené. O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika společně s kolegy Petersonem a Mossovou tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje a vyčkává na vhodný okamžik, kdy udeří. Co mají oba mrtví společného? Existuje v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem? Erika dělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavila a dopadla, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah začíná sledovat i ji...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Night Stalker , 2016


více info...

novina
novina
09.03.2024 5 z 5

Napínavé od začátku do konce. Opět velmi vysoká úroveň.

Alethea_k
Alethea_k
13.02.2024 5 z 5

Páni! Autor se asi z prvního dílu poučil, nebo to psal někdo jiný! Druhý díl se mi líbil neuvěřitelně moc, tentokrát se dozvíme vraha už v polovině a sledujeme další průběh a vyřešení případu, což hodnotím pozitivně (vzhledem k prvnímu dílu). Noční lov byl napínavý (opět pokrok), byla jsem místy napjatá jak kšandy, dostal se mi pod kůži nepříjemný pocit, že někdo takový může být opravdu velmi blízko, takže kniha svůj účel splnila. Vrah byl zajímavý, žádná plochá a zcela předvídatelná šablonovitá knižní postava. Přečteno za 2 večery.

Kdo nejste nadšení z prvního dílu, dejte tomu druhému šanci, bylo to fakt super!

Konečně se taky dozvídáme něco víc o vyšetřovatelce Erice a jejích spolupracovnících tak, aby nepůsobili neuvěřitelně ploše. Jen mi pořád vrtá trochu hlavou, kolik jí vlastně je let :D

Na knize nemůžu najít žádné mínus. Maximálně to, že mě mrzí překlad názvu. Má to být Noční lovec a ne Noční lov... Podezírám nakladatelství, že se jim název nevlezl na hřbet knihy, tak ho zkrátili, nebo to tam někdo dost zpackal :D


Jara.v
Jara.v
12.02.2024 4 z 5

Velice čtivé, ale měla jsem trochu DejaVu. Scénář knihy byl v v mnoha ohledech stejný jako v prvním díle. Nicméně byly vraždy docela promyšlené. Vraha lze uhodnout hned v první čtvrtině knihy, ale pro děj je to potřeba. Erika je mi velice sympatická svou vzpurností a Mosová je správně trhlá. V knize je víc ironických poznámek, kterým jsem se od srdce zasmála a skvěle zapadnou. Taky se mi líbí neustálý vpád do soukromí Marshe.

Vivienca
Vivienca
11.02.2024 5 z 5

Opět skvělé večery ve společnosti detektiva Eriky :-) Poctivě zpracovaná detektivka, na které se mi velmi líbí, že autor se v postupech vyšetřování drží reality - pátrání není dílem jednoho detektivního "génia", ale celé řady dalších lidí a postupů (genetika, patologie atd.)
Postava Eriky se od minulého dílu zajímavě vyvíjí. Je zajímavá, má v sobě empatii, cit ale i určitou tvrdost a umanutost. Styl autorova psaní je zvláštně věcný i detailní zároveň, což se mi velmi líbí.
Co se mě naopak při čtení rušilo: nadřízení jdou tak tvrdě proti Erice, až to vypadá, že je to jen partička nahodilých nekompetentních diletantů. Toto jejich jednání mnohdy postrádá logiku (ne že bych měla o policejních činitelích velké ideály... :-) ale přece jen...)
V závěru knihy mě poněkud zaskočilo, že drobná ošetřovatelka má nad Erikou (předpokládám dobře trénovanou policistkou) výraznou fyzickou převahu...?? Tenhle pomatený skřet si s téměř 180 cm vysokou policistkou háže jako s hadrovou panenkou? Tomu jsem prostě neuvěřila a jejich souboj mi tudíž připadal nevěrohodný. Takových detailů, které úplně nesedí a kazí požitek z četby je tam více.
Na závěr, nemohu si odpustit: není těch homosexuálních postav na jednu knihu už přece jen moc? Je to zbytečné, hodně na sílu. Přesto výborná knížka a ráda si přečtu další.

Šárka88
Šárka88
29.01.2024 5 z 5

Audiokniha-Martin Stránský

Skvělé, jedním slovem opravdu skvělé. Druhý příběh byl velmi napínavý od začátku a vše jasné a srozumitelné. Předčítání Martina S. bylo naprosto super, miluji, když mění hlasy u ženských postav a dává tomu říz. Těším se na další díly. Doporučuji

ZuzullaM
ZuzullaM
26.01.2024 5 z 5

Úžasné! Toto ma tak bavilo, že som sa od knihy nedokázala odtrhnúť. Erika je úžasná, už v jednotke mi bola veľmi sympatická aj Mossova a Peterson. Musím povedať, že dvojka bola pre mňa lepšia ako jednotka! Idem na ďalšiu :-)

zanekzoltecu
zanekzoltecu
23.01.2024 4 z 5

Betálně lóskatelná bichla. Už sem vod Bryndze dal pět bichlí, tak fčil hodnotim jen za čtyry šterny, ale furt nadprůměr. Kam se hrabe Oldmutra (Babička) vod Božky Skopčákový...

Irika
Irika
14.01.2024 5 z 5

Narazila jsem na ni v knihovně a hned mě to chytlo. První díl byl super a druhý pokračuje ve stejném tempu. Napínavé až do konce, snad bych jen více ocenila bližší popis života a informace okolo pachatele. Pokud bude možnost, ráda přečtu další tituly autora. Doporučuji.

m2056
m2056
12.01.2024 3 z 5

Druhé setkání s Erikou je trošku horší než to první příběh je zajímavý ale nelíbilo se mě to jak nadřízení hází Erice klacky pod nohy prostě tohle mě na knize hodně vadí.

Steiniglovka
Steiniglovka
07.01.2024

Moje druhé setkání s Erikou Fosterovou a miluju to :) žádnej krvák a přesto velké napětí. Psychologické pohnutky všech postav naprosto pochopitelné a i když je příběh malinko překombinovaný, vůbec mu to neškodilo. Moc se mi líbila psychologie vraha - pro "normálního" člověka nepochopitelné a přesto mu vlastně rozumím. Krása, jdu na další díl.

Joyce24
Joyce24
29.12.2023 5 z 5

Po dlouhé době jsem se pustila do druhého dílu série s Erikou Fosterovou. Po několika kapitolách jsem tušila, kdo může být vrahem, v polovině knihy se mi to potvrdilo. Přestože je vrah známý od poloviny knihy, je tento příběh čtivý a nezklamal mě.

JamesCZE
JamesCZE
01.12.2023 5 z 5

Lepší jak první díl, plný počet. A už čtu Temné hlubiny...

Radka1911
Radka1911
24.11.2023 5 z 5

Čtivé, napínavé, skvělé!

ninano
ninano
17.11.2023 4 z 5

2.díl že série s Erikou Fosterovou je stejně jako ostatní Bryndzovy knihy dobře napsán, nechybí mu čtivosti, jen mám pocit, že za týden si nevybavím, o čem kniha byla. Za mě lehce nadprůměrný thriller.

Evkaha
Evkaha
15.11.2023 4 z 5

První díl jsem četla někdy v lednu a po pravdě si neumím vzpomenout jak to vůbec bylo - prostě spousta přečtených knih. Nejspíš to dopadne stejně i s touto knihou, ale i tak byla čtivá a plná napětí. Rozhodně se zlepšil dojem z vyšetřovatelky Eriky.

baji42
baji42
12.11.2023 4 z 5

Další přečtená detektivka ze série s Erikou Fosterovou. Tato by měla být druhá. Trochu mi tu vadilo to, jak bylo s Erikou ze strany nadřízených zacházeno, ale asi to k současné anglosaské detektivce patří. Bryndza psát umí, ale přijde mi, že v poslední době píše hodně a rychle, a na knihách je to bohužel znát.

rengers
rengers
31.10.2023 4 z 5

Klasická detektivka, bez nějakých větších zvratů, ale čtivá. Autor příliš dává důraz na popis okolí, interiéru a postav.

jana1874
jana1874
31.10.2023 4 z 5

Druhý díl s Erikou Fosterovou

Další pěkná detektivka od Bryndzy. V této nám vraha prozradil brzy sám, takže se čtou i vrahovy myšlenek, důvody kvůli kterým se rozhodl zabíjet, jeho příprava na vraždu... I když jsem znala vraha, tak i tak to knize neubralo na napínavosti, jaká má u krimi být Navíc kniha si zachová ještě jiná tajemství, která jsou třeba odhalit.

Na začátku vyšetřování se detektivové dostanou do slepé uličky, ale postupně odhalují další stopy. Erika věří svému instinktu, a vede vyšetřování tím směrem, i když se stane, že díky tomu musí vedení oponovat, protože ti mají dojem, že motivem bylo něco jiného.

Je nefér, když osobní antipatie ovlivňují i práci, zvlášť když je to mezi nadřízeným a podřízeným.

Líbí se mi, že každou knihu, kterou jsem od Bryndzy zatím četla, pojal trochu jinak (např. někdy vraha představí sám, někdy tápu do konce a tak), až na jednu věc - často se jeho hlavní vyšetřovatelky dostanou do blízkého kontaktu s vrahem a mají na mále

mila2411
mila2411
31.10.2023 4 z 5

I druhé setkání s Erikou bylo fajn. Čekal jsem drsnou krimi a té se mi dostalo.

Margherita_N
Margherita_N
22.10.2023 3 z 5

(SPOILER) První knihu z téhle série, Dívku v ledu, jsem četla asi před pěti lety a nijak mě neoslovila, spolu s dívkou jsem uložila k ledu celého Bryndzu. Teď mě jen tak napadlo zkusit další díl a zdá se mi to lepší, vyšetřovatelka Erika už není tak depresivní, jen je trochu protivná tím neustálým dožadováním se povýšení v práci. Hodnost je pro ni nade všechno, i když jí to prostě dát nechtějí, bude tak dlouho otravovat svoje nadřízené, až se nad ní slitujou. Takovej typ policajta zatím z kriminálek neznám. Pochopit se její chování dá, protože má za sebou tragickou ztrátu manžela a nikdo blízký v jejím životě není, rodinu má až na Slovensku a sama žije v Anglii, tak se upnula na pracovní žebříček. Ze samotného případu s nočním lovem mi toho moc neutkvělo, jen že autor pachatele vyzradil už dost brzo a pak už jen čekáme, jak na něj policie přijde. Obětí bylo víc a bylo jasné, že je potřeba najít mezi nimi spojovník, čím vrahovi v minulosti ublížily. A pak si ještě pamatuju internetové konverzace mezi Nočním ptákem (vrahem) a Vévodou, kterého geniální Erika vypátrá taky, ale aranžované setkání pod hodinami na nádraží s nastrčeným figurantem jí nevyjde, místo toho ji vrah přelstí a skočí jí po krku přímo u Vévody v bytě.