Dům na prodej

Dům na prodej https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258480/bmid_dum-na-prodej-258480.jpg 4 55 26

Inspektorka Ema Sköldová série

< 3. díl >

Třetí pokračování švédské série s kriminální inspektorkou Emou Skaldovou. Cornelie a Hans Göranssonovi chtějí prodat svou vilu, protože se rozvádějí. Cornelie se svého muže bojí, protože ji v manželství fyzicky i psychicky týral. Našla si byt, do něhož se hodná přestěhovat s šestiletou Astrid. Poslední ráno v dosavadním domově vběhne malá Astrid do pokoje a najde tam otce brutálně zavražděného. Podezření padne na její matku Cornelii… Když během několika dnů dojde v souvislosti s nabízením jiného domu k dalším vraždám, policie ji musí propustit z vazby a vyšetřování je opět na začátku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Visning pågår , 2014


více info...

Přidat komentář

Aghatte
11.02.2022 1 z 5

Vydržela jsem poctivě číst do strany 178, pak už jsem to vzala rychločtením.
Pocit trapnosti mě neopouští. Cítím, jak moc chce autorka psát detektivky, ale nejde jí to. Spousta irelevantního balastu, který knize nijak neprospívá.
Zde vlastně policie neudělala vůbec nic, pouze dlouze dusila nepravou osobu. Případ uzavřela mylně. Hlavní hrdinka - skvělá vyšetřovatelka s proporcemi modelky - tak to je postava na pěst mezi oči.
U jedné konkrétní osoby jsem si říkala, dej bůh, ať to není vrah, nebo to už úplně zazdí. A on to je on :-((
Useknutý konec, jakoby sama chudák holka autorka nevěděla, jak z toho marastu vybruslit....
Mám vypůjčený ještě 4.díl, ale už se ho skoro bojím otevřít.
Jediné, co opravdu musím pochválit, jsou povedené obálky u všech tří dílů. Zmiňovaný 4.díl má obálku divnou, a vůbec se nehodí do "party".

tamdr
09.12.2021 3 z 5

no,přečetla jsem to,ale...nějak mně to moc neoslovilo,uvidím až další její knihy, co mi řeknou,nezříkám se toho


čef
11.11.2021 4 z 5

Autorka vybalila veškerý svůj arzenál samozřejmě proto, aby uchvátila svoje převážně ženské publikum. Takže je zde vymodlené těhotenství, porod, hnusný bývalý apod. Zápletka je dobrá, motá se okolo prodeje domu a lidí z realitek. Závěr je mrazivý, připravený na další díly.

PeM
13.03.2020 1 z 5

Moje první....a taky poslední knížka z této série. Nezaujalo. Divné.

Petraca
20.01.2020 5 z 5

Tato kniha mě opět nezklamala. Příběh super. Sedí mi styl psaní této autorky, i ty její vyřešené...... nevyřešené konce.

ennlady
24.10.2019 4 z 5

Nebylo to tak špatné. Po přečtení 36. týdnu a Místo tebe jsem nečekala žádný zázrak, ale byla jsem docela příjemně překvapená. Řekla bych klasická pohodová detektivka, kde není až tak moc krve, prolíná se vyprávění o jednotlivých postavách, mezi kterými je vrah. Konec je opravdu divný, ne že by nedošlo k rozuzlení, ale.... možná bude opravdu ještě nějaké pokračování. Chtěla jsem dát tři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, jak jsem hodnotila ostatní knížky od této autorky, tak dávám čtyři.

SilvieSisinka
19.08.2019 3 z 5

Zvláštní konec knihy. Průměrná detektivka pro mě.

janastok
15.07.2019 2 z 5

Tato kniha se mi líbila o něco víc, než předešlé díly. Ale spíš psychologický román než detektivka. Až na ten zbrkle a rychle ustřižený konec.

TeaPeter
10.08.2018 1 z 5

Tuhle knihu nedokážu označit jinak než jako divnou. Hodně divnou. A ten konec, ten mi přišel úplně šílený. I na poměry severských detektivek. Rozhodně žádnou další knihu z této série číst nebudu.

terimila
07.08.2018 1 z 5

Tohle byl druhý a asi i poslední pokus o nalezení cesty k této autorce a jejím postavám. Ne, ne, ne. Zhltla jsem to za dva večery, ale jen proto, abych to už měla odbyté. Postavy nesympatické až protivné (včetně hlavní hrdinky, které to moc nepálí a řeší hlavně svůj poněkud trapný osobní život). Děj zmatený, špatně se sleduje, nemá moc logiky a chybí mi takové to utahování smyčky kolem vraha. Pár zvratů a na konci prásk...ale to dobré detektivce fakt nestačí :-/ Camille Lackberg, o které autorka tuším někde mluví jako o své učitelce, nesahá ani po kotníky, bohužel.

veveronka
03.06.2018 2 z 5

Mně osobně se to nelíbilo a konec byl dost hloupý

SimonaP
29.05.2018 3 z 5

Ale jo, zajímavá detektivka, dobře se četla, na zloducha jsem tak trochu tip měla, ale jistá jsem si nebyla...

katka.oo
16.05.2018 4 z 5

Dobré počtení, konec velmi nečekaný, jsem zvědavá jak to bude dál!

bubka
19.03.2018

kniha mne nenadchla, do postav jsem se nějak nemohla vžít, taky se mi, snad poprvé, při četbě pletly, nicméně konec tak překvapivý, že hodnotím jako slušnou knihu, Je i celkem čtivá, tedy stránky ubíhají a překvapení bylo veliké

hanča34
22.02.2018 3 z 5

Moje první kniha od autorky. Mám období severských detektivek.

Vatter83
17.02.2018 3 z 5

Napínavé čtení, čtenář dlouho netuší, kdo je vrah. Přečteno jedním dechem. První kniha od této autorky podnítila můj zájem přečíst si i další.

Cemanka
11.02.2018 3 z 5

Knížku jsem přečetla za večer, pohodové čtení, zajímavá zápletka. Kdo je pachatel se dozvíme, zároveň jsou tu ale i vrátka k pokračování.

Aiwa
02.03.2017 2 z 5

S Domem na prodej jsem se mořila skoro měsíc. Moje myšlenky oscilovaly mezi - když už to skončí, Emma a její život mě nezajímají, rodinné problémy zúčastněných jakbysmet. V době, kdy jsem knihu četla, jsem navíc nedobrovolně skončila v roli „realitního makléře - amatéra“ v jedné skandinávské zemi. Naštěstí jsem neměla chuť zabít nikoho jiného než autorku knihy, případně několik hlavních postav. Každopádně za tento Dům na prodej bych plnou cenu opravdu nezaplatila.
Proč to? Styl psaní je prostě úmorný. Spousta pitomých detailů ze soukromí, přičemž některé momenty zavánějí až trapností. Další postavy, především z řad kolegů od policie, nepůsobí věrohodně, stejně jako dialogy mezi, no, kdekým. Hlavní představitelka je kapitola sama pro sebe – mám silné pochybnosti o jejích mentálních schopnostech a soudnosti, což je u policistky docela problém. Hodnocení směřovalo ke 2 hvězdám, přece jen jsem četla i něco horšího, leč závěr dojem trochu vylepšil. Ale! když celou knihu zmíráte nudou, tak pár stran na konci vaši frustraci neodvane. Úmyslem autorky bezpochyby bylo vyrobit zápletku na další díl(y), v tomto případě poměrně laciným způsobem. Ono závěrečné rozřešení nebylo příliš propracované a kolikrát mě přepadl pocit, že tam něco nepasuje, zas se to ale obešlo bez zbytečných keců. Nakonec - toto bude asi SPOILER – taky docela naštve, když se případ po tolika stranách a utrpení čtenáře vlastně nevyřeší, respektive k vyřešení povede minimálně dalších 300 stran.

Leniiis
21.02.2017 5 z 5

Jako vždycky, ani teď mě autorka nezklamala. Škoda jen, že tohle je pro mě poslední knížka od ní.

jasmína
06.12.2016 5 z 5

Knihy autorky mám ráda, takže ani tato nezklamala ! Napínavé, vraha jsem dlouho netušila....

Štítky knihy

vraždy rozvod severská krimi švédské detektivky

Autorovy další knížky

Sofie Sarenbrant
švédská, 1978
2012  75%36. týden
2013  72%Odpočívej v pokoji
2012  78%Místo tebe
2013  77%Druhý dech
2015  72%Dům na prodej

Kniha Dům na prodej je v

Přečtených78x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených5x
Knihotéce85x
Chystám se číst22x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x