Hrobaříci v podzámčí

Hrobaříci v podzámčí https://www.databazeknih.cz/img/books/96_/96710/bmid_hrobarici-v-podzamci-kSb-96710.jpg 5 17 5

Hrobaříci série

< 2. díl >

Druhý díl detektivní trilogie pro mladé čtenáře je volným pokračováním napínavého příběhu Tajemství Hrobaříků. Parta detektivů tentokrát vymění prostředí pražského hřbitova za romantické kulisy městečka Ostrožná, kde mladí hrdinové o prázdninách pomáhají na archeologických vykopávkách. Brzy se dozvědí, že ze zdejšího zámku během druhé světové války zmizela vzácná relikvie, a spolu s potomky šlechtického rodu se nadšeně pustí do řešení dávné záhady…... celý text

Přidat komentář

babicka_amalka
29.06.2022 4 z 5

opět celkem příjemné čtení;
jen jsem na velkých rozpacích z toho, že v prvním díle se ukáže, že Anežka je již delší dobu po smrti; píše se tam:

"Hrobaříci se zdráhavě a nevěřícně blížili k náhrobku. Pomalu, ale jistě se začínali vzpamatovávat ze šoku a postupně jim docházelo, že to je asi pravda. Že jejich Anežka je opravdu po smrti.
To, co však uviděli na náhrobku, jejich zmatení ještě umocnilo. Datum úmrtí vytesané u Anežčina jména totiž vůbec nebylo čerstvé! Podle něj žena pochovaná v tomto hrobě zemřela dřív, nežli paní jménem Anežka kdokoliv z nich poznal."

a teď ve druhém díle je tu živá a zdravá, .... tak jak to tedy je?

PanTydlitát
04.04.2020 5 z 5

Každý díl Hrobaříků je pro jinou věkovou kategorii - což oceňuji, protože 1. díl Hrobaříků se mi líbil, když jsem byla mladší, 3. díl mě stále nebaví... Tento se mi líbil nejvíce - ačkoli se neodehrává na Olšanských hřbitovech.

Příběh je o nám již známé partě Hrobaříků, tentokrát jsou ale na prázdninové brigádě. Mluví se o dávno ztracené Sluneční monstranci. Platí zde přísloví „Největší poklad najdeš pod vlastním prahem."


KlariN
21.07.2019 4 z 5

Další velká radost! Tempo knihy je pozvolné podobně jako prázdninové dny, s Hrobaříky a jejich novými přáteli se však čas krátí překvapivě snadno. Tentokrát je sice záhada méně důležitá než přátelské kontakty, to ale vůbec nevadí, protože závěrečné loučení se sympatickými hrdiny je stejně bolavé jako konec prázdnin. Dílčí výhrady mám v podstatě jen dvě - a) na to, v jakém se hrdinové nacházejí věku je jejich jednání přece jen trochu moc platonicky slušňácké, a b) taky by si v hospodě mohli dávat i něco jiného než biftek Slunce :-D. Jinak ale palec vzhůru!

kolacky
02.05.2019 5 z 5

Moc hezké čtení, ještě lepší než první díl!

HTO
02.02.2016 5 z 5

Skvělá, skvělá knížka.

„Milý hochu, já jsem přesvědčen, že s relikviemi je to jako s mečem krále Artuše. Takovou vzácnost nemůže získat ten, kdo jí není hoden. Vím, že to zní jako pohádka, ale život mě naučil, že s tím nejcennějším to na světě takhle chodí.“

Štítky knihy

dobrodružství vykopávky, terénní výzkum české hrady a zámky detektivky pro děti

Autorovy další knížky

Pavla Horáková
česká, 1974
2018  75%Teorie podivnosti
2018  71%Johana
2021  67%Srdce Evropy
2016  84%Tajemství Hrobaříků
2011  92%Hrobaříci v podzámčí

Kniha Hrobaříci v podzámčí je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce12x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x