Hříšná touha

Hříšná touha https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126579/hrisna-touha-126579.jpg 4 423 41

románu Lenky Lanczové nechybí nic, co patří k životu současných studentů - problémy se školou, starosti s maturitou, muzika, přátelství, malé i větší zrady, touhy, pády, úlety a samozřejmě a především láska. Tu velkou, opravdovou, prožívá Daniel, hlavní hrdina knihy, spolu se Sárou. Čtyři roky chodili na společné gymnázium, každý však do jiné třídy, a čtyři roky se míjeli. Dan má spoustu kamarádů, kamarádek, zájmů a zálib - a především hudbu, pro kterou žije, a kromě toho, že si ho dívka jeho snů nevšímá, mu dohromady nic nechybí. Na konci čtvrtého ročníku se však přihodí něco, v co už ani nedoufal. Sára, trochu povýšená a introvertní, naproti tomu žádná přátelství nevyhledává, už proto, že je „zadaná“, a jediné, po čem opravdu touží, je dostat se na vysokou školu, aby tak mohla změnit svůj život. Možnost změny však přichází ještě dřív... Jenže ono to není tak snadné, jak by se mohlo na první pohled zdát. HŘÍŠNÁ TOUHA je příběhem jedné velké lásky a nikdy nekončící touhy milovat a být milován. ... celý text

Přidat komentář

sun.from.ibiza
30.08.2023

Chtěla jsem si zavzpomínat na své mládí a koho jiného si přečíst, než Lenku Lanczovou. Do čtení jsem se musela trochu nutit, ale špatné to nebylo. Jenže ten konec! Inu, měla jsem si asi spíše uchovat hezké vzpomínky, než si to takto kazit.

Hakate
28.08.2022 3 z 5

Knihy od Lenky mě doprovázely určité období mých školních let, protože u nás na škole je četla každá holka. Některé příběhy se mi líbily více, některé méně. Po nějaké době, už mi příběhy přišly stejné, jen jiné místo, jiné postavy. Ale princip vždy stejný.


PheobeDomi
05.08.2020 3 z 5

Je to první kniha, kterou jsem od Lenky Lanczové přečetla a mé reakce jsou celkem smíšené. Kniha nebyla vůbec špatná, přišlo mi zajímavé, jak jednu kapitolu vypráví jedna postava a druhou druhá. Děj byl napínavý, celkem jsem doufala, že to Danovi a Sáře vyjde. ( Ze začátku mi Sára vadila, ale pak jsem jí celkem chápala.)
Co mi na knize hodně vadilo bylo to, že se dost často používaly sexuální narážky a nevhodné výrazy nebo se prostě o sexu mluvilo hodně otevřeně, což si myslím, že děti od dvanácti let ( na obálce je napsané, že je určeno pro děti nad dvanáct let ) nemůžou ještě úpně chápat. To si myslím, že by měla být kniha určena minimálně od čtrnácti let, spíš ale od patnácti. Neříkám, kdyby se o tom občas zmínili, to mi nevadí, ale když se o tom píše skoro pořád, tak si říkáte, jestli vůbec čtete knihu pro mladší dívky, nebo pro dospělejší slečny. Jinak mi kniha přišla celkem dobrá, akorát ten konec zklamal hodně, myslím si, že by měl být další díl, ale jelikož vyšla v době, kdy jsem se narodila ;-),tak zřejmě už další díl nevyjde. Jinak děj byl zajímavý, akorát nevím, kde jste všichni vzali, že je to podle skutečnosti, já to v knize nikde nenašla.

Illyria88
04.06.2020 5 z 5

Velmi povedené. Jen škoda toho otevřeného konce.

Amneris
11.12.2019 5 z 5

Kniha se od ostatních liší tím, že příběh vypráví kluk a holka zároveň. Docela mě zaujalo, že kniha byla inspirována skutečnou událostí. V každém případě se mi čtení moc líbilo.

Aknel26
21.08.2019 3 z 5

Je zvláštní, že zrovna tato knížka, která mi přišla velice přitažená za vlasy, byla inspirována skutečným příběhem. Zajímavostí je forma románu, kdy se ve vyprávění střídají obě hlavní postavy, Dan i Sára. Konec je otevřený, ale návštěva stránek paní spisovatelky napoví, jak to s Danem asi dopadlo.
Dovolím si tu doporučení jiné knížky, která je psaná z pohledu páru – Jana a Jan od Jiřiny Trojanové. Je z 80. let, a pokud člověku nevadí trochu vojenských reálií, dostane se mu barvitého romantického příběhu, vyprávěného dvěma sympatickými lidmi v průběhu asi deseti let; navíc psaného opravdu pěkným jazykem. Kam se hrabe Hartl s Okamžiky štěstí!

Malíček
27.04.2019 3 z 5

Souhlasím s některými předchozími komentáři, že obecně jsou knihy od Lenky Lanczové příjemné na čtení, plné lásky, dramat, silného přátelství i zrady. Obvykle je v nich nějaký vyloženě fešák a hlavní hrdinka, které je souzen.
Pro mě byla Hříšná touha bohužel jedna z těch slabších knížek s méně zajímavým dějem, který byl opravdu dost předvídatelný. Hlavní postava Sára mi nebyla moc sympatická.
Pro milovníky této autorky bych knihu nejspíš doporučila, protože si myslím, že zas tak hrozné čtení to nebylo, pro ostatní... najděte si jinou Lanczovou.

Vendas
19.03.2019 5 z 5

Krásná knížka....

cucik14
10.08.2018 4 z 5

Knihy od Lanczove mám hodně ráda, tato za mě patří k těm trošku míň zajímavým, konec zůstal hodně otevřený.

polly23
17.06.2018 2 z 5

Je to Lanczová,ale taková jiná...kniha dobrá,ale např. Most do země Lásky by fakt nepřekonala..

jituleville
07.11.2017 3 z 5

Kniha je napsaná pěkně , ale ten konec mě mrzel . Navíc to vypadá , že je román nedokončen , jako kdyby měl pokračovat

Lucissia
24.10.2017 4 z 5

Klasika, která mne příliš nenadchla ani neurazila. Konec byl ovšem opravdu nečekaný a dech beroucí.

Nicki
29.09.2017 4 z 5

Jeden z málo románu od Lanczové, u kterého se nestydím za to, že jsem ho přečetla. Zajímavé postavy a překvapivý děj, který v sobě má o něco víc než jen "ona a on spolu navždy".

edith79
08.04.2017 4 z 5

Zajímavý příběh ze dvou pohledů. Zakomplexovaný Dan a hodně sebevědomá Sára. Jak tohle může dopadnout?

Doubravka1975
06.02.2017 5 z 5

Skvěle napsaná knížka na střídačku ze dvou pohledů a konec ten mě teda dostal. Ono to všechno nemůže končit happy endem

KSarlota
06.11.2016 3 z 5

Mě trochu mrzelo, že dopadla tak špatně a brzy to skončilo, nevím jak Dan dopadl, jestli si ještě někdy zahraje ...

MíšaK.
23.10.2016 5 z 5

Na začátek samozřejmě čtivá knížka, od které se nejde odtrhnout. Dan mi byl sympatický a Sára taky, rozhodně jsem v ní neviděla zlatokopku. Prostě jen měla výjimečný život. Šokoval mě teda názor jejího otčíma. Celá knížka byla vlastně jako na houpačce a slzy mi tekly asi poslední třetinu. SPOILER!! Bylo jasné, když chvíli před koncem se vše zdálo úplně skvělé, že zákonitě musí přijít nějaká pohroma. Je pravda, že kdyby knížka skončila happy endem, nikoho by to nebavilo a ani u mě by to nedostalo tolik oblíbenosti. Co se konce týče, zajímalo by mě, jak to Ríša zjistil. A vlastně bych druhý díl chtěla, abych se dozvěděla, jak to bylo dál (v reálu jsou oba šťastní a mají své rodiny). Je to takové až moc otevřené. Ještě bych přidala takový 70 stran a byla bych spokojená :D

Ann98
28.07.2016 5 z 5

Jedním slovem PARÁDA. Líbilo se mi, že se ve vyprávění střídají 2 postavy a hlavním hrdinou je kluk! A hlavně se mi líbil děj knížky! Půlku knížky jsem celou probrečela. Dana mi bylo neskutečně líto, hrozně jsem mu tu lásku se Sárou přála (neskutečně se k sobě hodili). Bohužel Richard byl násilník a chronický žárlivec. Nedivím se Sářině chování (ona byla svým způsobem nešťastná a do svízelné situace zahnána rodinou i sama sebou), není lehké někoho opustit, když jste na něm finančně závislí. Takže se ani nedivím, že to skončilo tak, jak to skončilo (život holt není pohádka a všechno nemůže končit happy endem).

Daenerys
13.07.2016 4 z 5

Super odpočinková jednohubka. Autorka je známá otevřenými konci, jsem na ně zvyklá a vlastně je mám ráda, ovšem zde mi přišel trochu moc a navíc i lehce nedořešený. Jinak čtivé až "hltavé" jako vždy.

Mišule_11
10.07.2016 4 z 5

Knížka byla dobrá, super a příjemné čtení, na které jsme od Lenky Lanczové zvyklý! :-) Ale ten konec mě dostal!