Hrdost a pokora

Hrdost a pokora https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15365/bmid_hrdost-a-pokora-GWG-15365.jpg 4 16 4

Historický román "Hrdosť a pokra" od obľúbenej Jennifer Blake Vás zavedie do jej milovanej Lousiany v časoch, keď bola ešte francúzskou kolóniou. Jej úchvatná prírodná scenéria je ako stvorená pre dobrodružstvá a romantické zápletky... Mladučká Francúzka Cyrene Nolté sa po smrti rodičov, vyhnancov v americkej Louisiane - stáva chovankyňou svojich krajanov, bratov Bretonovcov. Keďže ju sprevádzajú na každom kroku ako tieň, ich prehnaná starostlivosť jej po čase začína liezť na nervy a rozhodne sa urobiť s tým rázny koniec. Šľachtic René Lemonnier, povestný svojimi ľúbostnými dobrodružstvami, sa po prepadnutí zotavuje na obytnom člne Bretonovcov. Cyrene, ktorá túži po nezávislosťi, sa René zdá vhodným "nástrojom" na uskutočnenie jej zámeru... To však je len začiatok príbehu, v ktorom hrdá pašeráčka proti svojej vôli podľahne všemocnému čaru lásky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Wist
Originální název:

Louisiana Dawn , 1987


více info...

Senza Jenka
Senza Jenka
16.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Zápletka je velmi důmyslná a komplikovaná. Má svá slabá místa. Například jsem nepochopila, proč Bretonovi tak najednou věřili Renému a vzali ho s sebou, nebo proč neprotestovali proti tomu, že se přilepil na Cyrene. Nebo její naivita ohledně svobody. Jinak se mi hlavní hrdinka líbila - rozumná, přímá, praktická, inteligentní.
René je ovšem zcela jiná liga - chápu, že jeho postavení vyžadovalo NEZBYTNĚ určitý přístup, ale nic to nemění na faktu, že Cyrené využil, podvedl, zradil, manipuloval a dokonce vydíral. Ta poslední obezlička se zatykačem...
Takže za "hrdinu" * dolů.

fidáš
fidáš
19.03.2014 5 z 5

Výborná romantika.


PomněnkaPrvní
PomněnkaPrvní
03.10.2013

Co se knížce opravdu nedá upřít, to je hodně barvitý a napínavý děj. Autorka to píše takovým stylem, že opravdu netušíte, co se bude dít, až otočíte na další stránku. Hlavní hrdinka je sympatická, ale René...? Je mi líto, ale po tolika věcech, které udělal a jak se k ní zachoval, to prostě nemohu přejít a mít z toho dobrý pocit, že Ti dva spolu našli štěstí? To prostě autorce nevěřím. A ten úplný závěr? To jen podtrhuje jeho povahu a dokazuje, že si nemůže vážit člověka, pokud se k němu chová tak, jak se chová. Možná jsem moc přísná, ale takové typy mužů rozhodně ne a ne a nemusím.

JToman
JToman
12.09.2012 4 z 5

Tato kniha patří k těm lepším od této autorky, ale nechci dávat plný počet...Knihu jsem četla v polském překladu,(protože u nás nevyšla a to je škoda,protože vydali její, daleko slabší tituly)....a asi proto se mi více líbila( troufám si říct, poláci mají lepší tlumočení)

Štítky knihy

historické romance

Autorovy další knížky

Jennifer Blake (p)
americká, 1942
2002  82%Tygřice
1995  82%Královský svůdce
2000  69%Ďábelské svádění
2003  66%Láska v přestrojení
1994  75%Cesta za láskou

Kniha Hrdost a pokora je v

Právě čtených1x
Přečtených25x
Doporučených2x
Knihotéce41x
Chystám se číst6x
Chci si koupit1x