Cesta za láskou

Cesta za láskou https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15364/cesta-za-laskou-15364.jpg 4 31 6

Julie Marie Dupréová se se svým otcem účastní spiknutní, které má za cíl osvobodit Napoleona ze Sv. Heleny. Do skupiny spiklenců patří i námořní kapitán Rudyard Thorpe, na jehož lodi by měl Napoleon získat svobodu. Juliin otec během cesty do Anglie umírá a Julie se stává Thorpeovou manželkou. ……..

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Storm and the Splendor , 1979


více info...

Senza Jenka
Senza Jenka
16.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Kniha má v podstatě dvě části. Ta první se týká cesty (NO - Londýn - Sv. Helena - Rio - Atlantik) a Napoleona. Behem cesty je přepaden a na zranění zemře Juliin otec. Dívka se dozvídá, že kvůli financování Napoleonova osvobození se otec tak zadlužil, že se vlastně nemá kam vrátit. Nakonec jí nezbývá, než se provdat za kapitána Rudyarda Thorpa. Na Sv. Heleně se jejich plán zdaří, v Riu přesednou znovu na Thorpovu loď a cestou na Bahamy se z padoucha vyklube agent Bourbonů a z kapitána zástupce Anglie. Jejich vzácný pasažér je zraněn a na následky umírá. Loď zasáhne silná bouře, potopí se - na člunu se zachrání Julie, kapitán a druhý důstojník. Po třech dnech trosečníky vyloví loď.
Tím začíná druhá část - loď patří Alžírskému dejovi a trosečníci míří do otroctví. Následuje popis pobytu v harému, palácové intriky, boj o moc po smrti starého deje, Rudyardův vzestup z otroka na přítele nového deje a nakonec Juliin útěk z harému.
Julie je trochu naivní - bezpečný a privilegovaný život i velká svoboda, kterou její otec svému miláčkovi dopřával, ji stěží mohla připravit na drsné nástrahy života. K tomu neméně naivní nadšení a věrnost Bonapartovi.
Rudyard je další z nejednoznačných "hrdinů" této autorky. Nad manželstvím sice nejásá, ale cítí k dívce jisté závazky a přece jen by ji rád ochránil a zabezpečil. A samozřejmě ji chce. To mu ovšem nebrání jí lhát, manipulovat, omezovat a dotlačit do svatby i do postele.
Jako obvykle by to mělo kompenzovat, že se Julii postelové hrátky líbí a že on se do ní nakonec zamiluje. Ovšem znásilnění znamená, že oběť nemá možnost říct ne, třeba i jen ze strachu nebo závislosti na násilníkovi - a na tom orgasmus (autorka promine) nic nemění.

Eliška2110
Eliška2110
17.09.2023 5 z 5

Velké překvapení! Ignorujte otřesnou obálku a začtěte se do nádherného příběhu, plného dobrodružství, romantiky a nečekaných zvratů + reálné historické postavy. Moc se mi líbila a četla se sama.


Zetuška
Zetuška
24.05.2022 3 z 5

Zde mě bavila část druhá, napínavá, jiné prostředí.(Ano v knize je rozdělení na dva úseky)
Jinak knížka zejména v první části mi přišla zdlouhavá a část kolem spiknutí nezáživná až pak u Napoleona to opět ožije. Zajímavé + jakou legendu si autorka ohledně tohoto provařeného tématu vybrala. No jak už jsem zmínila výše, přichází druhá část (zajetí, harém, pravidla, intriky, zvyky atd.) a tam jsem si spravila chuť na ***.
A celým příběhem se třepotá zlatá včela...

oliviet
oliviet
28.05.2019 5 z 5

Pro mě první knížka od této autorky a úplně mě nadchla. Líbí se mi jednotlivé postavy i děj. Snad i její další knížky budou na stejné úrovni.

fidáš
fidáš
19.03.2014 5 z 5

Moc hezky napsaná kniha. Doporučuji.

PomněnkaPrvní
PomněnkaPrvní
17.04.2013

Knížka to byla opravdu výživná, místy však předvídatelné pokračování děje. Příliš jsem ale nepochopila, proč autorka knihu rozdělila na dvě části, přičemž druhá část už má s tou první pramálo společného, vzniknou zcela jiné postavy, nové místo. Dovedu si představit, že koncem první části mohla vhodně ukončit (už tak obsáhlou) knihu a druhou část knihy použít na zcela nové dílo s jinými hlavními hrdiny.

Autorovy další knížky

Jennifer Blake (p)
americká, 1942
2002  82%Tygřice
1995  82%Královský svůdce
2000  69%Ďábelské svádění
2003  66%Láska v přestrojení
1994  75%Cesta za láskou

Kniha Cesta za láskou je v

Přečtených42x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce72x
Chystám se číst10x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x