Hrabě Monte Cristo II (dvousvazkové vydání)

Hrabě Monte Cristo II (dvousvazkové vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469181/bmid_hrabe-monte-cristo-ii-yZZ-469181.png 5 22 3

Druhý svazek obsahuje 4.-6. díl. Boj o moc, peníze a slávu vedl k nespravedlivému obvinění a uvěznění mladého námořníka Edmonda Dantése, který přišel o čest a milovanou dívku Mercedes. Byl uvězněn ve francouzské ostrovní pevnosti If, kde mu byl velkou oporou a učitelem jeden z vězňů - vzdělaný abbé Faria. Po čtrnácti letech Dantés z vězení dramaticky uniká a díky odkazu abbé Farii získává značný majetek. Jako hrabě Monte Cristo se vrací do rodného města a s pomocí nových přátel, šlechtického titulu a hlavně peněz postupně odhaluje viníky a trestá bezpráví, přičemž jeho skutečná totožnost zůstává až do poslední chvíle utajena. V Paříži pomstu na všech účastnících dávné zrady završil. Po dokonané pomstě, která mu nepřinesla očekávanou úlevu a která zasáhla i do života nevinných mladých lidí, se vrací na ostrov ve Středozemním moři, kde se osudy všech hrdinů naposledy prolnou v gestu smíření.... celý text

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)
Originální název:

Le Comte de Monte-Cristo , 1844


více info...

Přidat komentář

sajanka
19.07.2023 4 z 5

V mládí jsem knihy Alexandra Dumase přímo hltala. Dnes se ráda podívám na příběhy zpracované ve filmu. Hrabě Monte Christo je klasika, která nestárne.

danny_21
08.11.2021 5 z 5

Kdo by neznal klasický slavný dobrodružno-dramatický příběh hrabětě Monte Christa, jako by nežil. Láska, zrada pletichy, rafinovaná pomsta která chutná nejlépe servírovaná za studena. Sága o nespravedlivém uvěznění, přerodu prostého mladíka ve vypočítavého a vzdělaného aristokrata a důmyslné pomstě nad svými někdejšími protivníky na které se nabalí i další obětí z řad všech tří rodů. Autor se vyhnul i očekávanému finále, takže za mě mimořádná kvality a jedno těch klasických děl, které nestárne - 90 %.


Politre
30.07.2021 5 z 5

Jedno z těch monumentálních děl světové literatury, které by si měl přečíst opravdu každý, o cestě pomsty Edmonda Dantese, kdy úprk z pevnosti If je jen pouhým začátkem. Četl jsem nádherné velkoformátové vydání z roku 1975 rozdělené do dvou svazků od MF s nádhernými ilustracemi od manželů Bromových, které celé vyprávění podtrhují. Nezapomenutelný zážitek od krále dobrodružných románů, který nestárne ani po téměř 200 letech.

Kniha Hrabě Monte Cristo II (dvousvazkové vydání) je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce36x
Chystám se číst6x