Hrabě Monte Cristo I (dvousvazkové vydání)

Hrabě Monte Cristo I (dvousvazkové vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469180/bmid_hrabe-monte-cristo-i-opc-469180.png 5 20 3

První svazek obsahuje 1.-3. díl. Klasický historicko-dobrodružný román o zradě a spravedlivé pomstě je i barvitým obrazem francouzské společnosti 1. pol. 19. stol.

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: ekniha , Městská knihovna (Praha)
Originální název:

Le Comte de Monte-Cristo , 1844


více info...

Přidat komentář

Michalka98
30.12.2022 5 z 5

Hrabě Monte Cristo není kniha. Je to veledílo. Jedno z nejslavnějších děl francouzské literatury. Příběh zrady, pomsty, zmaru, ale také přátelství, lásky a naděje. Monument světové literatury. Viděla jsem mnoho adaptací (moje nejoblíbenější je ta s Gérardem Depardieu - i díky tomu konci), ale ke knize jsem se dostala až letos. Hraběte Monte Crista nepřečtete naráz. Musíte mu dát čas - stejně jako dal Edmond Dantès čas přípravě své pomsty. Tento příběh nelze přečíst, je nutné jej prožít. Odměnou vám bude čtenářský zážitek, na který nezpomenete.

danny_21
08.11.2021 5 z 5

Kdo by neznal klasický slavný dobrodružno-dramatický příběh hrabětě Monte Christa, jako by nežil. Láska, zrada pletichy, rafinovaná pomsta která chutná nejlépe servírovaná za studena. Sága o nespravedlivém uvěznění, přerodu prostého mladíka ve vypočítavého a vzdělaného aristokrata a důmyslné pomstě nad svými někdejšími protivníky na které se nabalí i další obětí z řad všech tří rodů. Autor se vyhnul i očekávanému finále, takže za mě mimořádná kvality a jedno těch klasických děl, které nestárne - 90 %.


Politre
30.07.2021 5 z 5

Jedno z těch monumentálních děl světové literatury, které by si měl přečíst opravdu každý, o cestě pomsty Edmonda Dantese, kdy úprk z pevnosti If je jen pouhým začátkem. Četl jsem nádherné velkoformátové vydání z roku 1975 rozdělené do dvou svazků od MF s nádhernými ilustracemi od manželů Bromových, které celé vyprávění podtrhují. Nezapomenutelný zážitek od krále dobrodružných románů, který nestárne ani po téměř 200 letech.