Hospodyně

Hospodyně https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499231/bmid_hospodyne-5r5-499231.png 4 608 171

Neustále lže. Taky stalkuje. A právě pronikla do tvého domu... Když Claire v exkluzivním kadeřnictví na Manhattanu spatřila Hannu Wilsonovou, jako by se jí do sotva zahojených ran zaryl nůž. Od doby, kdy se s ní setkala naposled, sice uplynulo dlouhých deset let, ale Claire na Hannu myslí každý den. A rozhodně na ni nevzpomíná v dobrém. Proto udělá, co by na jejím místě udělal každý – začne ji sledovat. Z Hanny se mezitím stala paní Carterová, která si žije svůj kouzelný život newyorské smetánky. Takový život čekal i na Claire, než se objevila Hanna a všechno jí vzala. Tenkrát byla Claire šťastnou náctiletou dívkou s jemnou pletí a dlouhými blond kudrlinami. Dnes má nadváhu, líně se propíjí životem a její vlasy i pleť jsou opakem zářivosti. Když zjistí, že Hanna hledá pomocnici v domácnosti, bez váhání se přihlásí. Vždyť kdo by ji dnes mohl poznat? Dostatek času, touha po pomstě i herecký talent hrají v její prospěch. Existuje snad lepší zázemí pro odvetu a zadostiučinění než v nitru překrásného domu paní Carterové? Ovšem Claire zdaleka není jediná, kdo má tajemství. Zdá se, že každý z obyvatel domu něco skrývá. A nakonec už není úniku.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

The Housekeeper , 2019


více info...

Přidat komentář

Daenerys
předevčírem 4 z 5

Jako bájo na odreagování a super knížka pro někoho, kdo zrovna nemá fůru volného času, až mi ale přišlo, že tomu tenhle mód easy čtení místy úplně neprospěl a ubral na věrohodnosti. Některé pasáže se braly dost hákem, časově mi to též přišlo trochu přitažené za vlasy a konec také uspěchaný. Přesto příjemný zážitek s ebookem plným napětí.

Kira747
26.04.2024 5 z 5

Parada, Claire se mi libila nejvic (a Mia taky). Konec jsem necekala a i kdyz byl trosku az moc sladkej, i tak sem si to uzila.


evin84
17.04.2024 3 z 5

Nebylo to úplně špatné ale kniha mne zaujala spíš až ke konci.

Ticiana
23.03.2024 5 z 5

Precteno v podstate za par hodin. Kratke kapitoly a svizni dej. Tak nejak jsem tusila, ze ne vse je tak, jak se zda. Ale ani jednu postavu jsem si neoblibila. Presto se mi kniha libila.

Januli
12.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Ono vlastně když čtete tuto knihu, tak si možná myslíte, že víte, co a jak a pak přijde rozuzlení a je to jinak. Jo závěr přepálený. Ať už právě rozuzlením nebo happy endem . A Claire - já ani nevím, jestli byla mi sympatická nebo ne :-D

sloncekhk
28.02.2024 5 z 5

Dobře napsaná kniha, děj má spád a ten konec, za mě super.

MarNe
26.02.2024 5 z 5

Knížka se čte sama. Zajímavé zpracování z pohledu stalkerky, i když místy nereálné. Za mě nečekaný zvrat ke konci knihy a poté rychlý závěr, ale i tak dávám pět hvězdiček.

TinaBookBlog
23.02.2024 4 z 5

Claire, která je líná a odmítá cokoliv dělat se svým zpackanym životem potká Hannu, která jí před několika lety zničila život. Claire žije dlouhých 10 let zatrpklým životem a neustále na Hannu vzpomíná. Nyní dostane šanci se jí pomstít. Zosnuje tedy plán a dostane se k ní do domu jako hospodyně, a je tak pouze krůček od pomsty. Jelikož se Claire za 10 let velmi změnila, Hanna ji nepozná.

Claire je velmi nesympatickou postavou, i když je dost vynalézavá a skvělá herečka. Hanna ale nepůsobí o tolik lépe.

V knize je několik nečekaných zvratů, některé situace mi ale nějak úplně nezapadly do příběhu. Konec byl pro mě naprosto nečekaný, ale nakonec to podle mě autorka zbytečně přepálila. Méně je prostě někdy více...
Kniha se ale četla lehce a celkově se jedná o zajímavý příběh, který mohu doporučit. Za mě je to ale o něco slabší, než autorčina "Nehoda".

mirek7450
21.02.2024 4 z 5

Dvě, od začátku nepříjemné ženy, v napínavém příběhu. Závěr optimistický. Hanna nakonec oběť, ale hlavní postava - vypravěčka, mne o dobrotě nepřesvědčila...

cukrovka
10.02.2024 5 z 5

Velmi čtivé a zajímavé i když hlavní hrdinka je hodně nesympatická. Zaujal mě příběh vyprávěný z pohledu stalkera. Překvapivý závěr.

Acinore
05.02.2024 3 z 5

Škoda toho rychlého konce, jinak bych dala 4*. Ale že se tam celou knížku řeší každý prd a očekávaný závěr + co bylo pak, se nacpe na pět stránek, to prostě nesnášim ;)

Knihomolka97
30.01.2024 5 z 5

Hospodyně je thriller s tématy stalkingu a pomsty. Claire cítí neuvěřitelnou nenávist k Hanně, kterou viní z toho, že jí před lety zničila život. Teď má ovšem šanci se pomstít!
Příběh mě zaujal od prvních stran. Bála jsem se, aby se Claire tou nenávistí náhodou nezadusila! Co se tenkrát stalo? A pak..kde je pravda?
Autorka dokázala v průběhu zamotat hlavu jistě nejen mě a závěrečné rozuzlení jsem vůbec nedokázala předvídat a odhadnout. Miluju, když mě příběh dokáže šokovat a tady se to povedlo na výbornou! Parádní psychothriller, tleskám a hodnotím plným počtem.

Domieeele
27.01.2024 4 z 5

Tak akorát zamotané, aby se člověk vyznal a zároveň mu nedošla zápletka. Četlo se to samo.
Jen mi vadil, rychlý spád na posledních stránkách, jako kdyby autorce končil deadline knihy za půl hodiny...

regulax
22.01.2024 5 z 5

Napínavé, místy nereálné, prostě psycho! Ale četlo se to samo.

Doubravka1975
18.01.2024 5 z 5

Skvělý, čtivý thriller. Hlavní hrdinka Claire je teda hodně nesympatická, stalkuje a k tomu lže jak když tiskne a hlavně chystá pomstu. Chce se pomstít Hanně, která ji zkazila život. Postupně zjišťujeme, že lže každý a má nějaké tajemství.
Konec překvapil
Super !

Nik..
16.01.2024 5 z 5

Kniha u které vlastně nevíte, proč Vás tak vtáhla do sebe, ale tuhle otázku si položíte až v částech, kdy nedokážete přestat Čtivá, zajímavá, pro mě originální. Je to další z knih, kdy si v půlce říkáte, jak víte konec, a ejhle, přijde něco, co Vás ani minimálně nenapadlo U téhle knihy mohu s čistým svědomím říct, že jsem si říkala všelijaký možný zakončení, ale to jediné, které bylo, to mi vyrazilo dech..a asi každému dojde, že rozhodně nebylo v těch mých možnostech Jo asi spíše ženskému publiku.

Zápletka:
Takový typická zápletka ze života, ženská Vám zničí život v mládí, vy ji po nějaké době náhodou potkáte, tak co bychom si dámy řekly, žejo, samozřejmě se situace obrátí a budete jí ho chtít zničit taky. Logicky, si Vás už nebude pamatovat, tak co je nejlepší cesta? No proniknout do jejího života a věci chytnou rychlý spád. Potom už jen stačí naprosto všechno převtátit a čtenář ani neví, jak se k takovýmu konci dostal

Závěr:
Jo, Jo, Jo - DOPORUČUJI!

princesse
15.01.2024 3 z 5

No psycho to teda bylo. Četlo se to dobře, utíkalo to, byla jsem zvědavá co bude následovat, ale že bych z toho byla úplně na větvi, to opravdu ne. Nebylo to špatné, ale něco mi tam chybělo.

vladenask
10.01.2024 5 z 5

Čekala jsem méně a byla jsem překvapena. Napětí, obrat, jak to dopadne, nešlo odložit dokud nedočtu konec

Ophelie
30.12.2023 3 z 5

První půlka mě úplně nepohltila, druhá půlka už byla lepší, ke konci rostlo napětí a rozuzlení bylo překvapivé (ale takových knih na podobné téma jsem četla už několik, tudíž se wow efekt nekonal). Nebylo to úplně špatné, celkem dobře se to čte.

lucie1744
22.12.2023 5 z 5

Wow, tak tohle bylo velmi napínavé. Neskutečný závěr, opravdu jsem to nečekala.