Horká krev

Horká krev https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331915/mid_horka-krev-t67-331915.jpg 4 279 58

New Orleans série

1. díl >

I domnělý hřích se může stát důvodem k vraždě. V rozhlasovém studiu sedí psycholožka Samanta Leedsová a ve svém pravidelném nočním pořadu rozdává rady a útěchu zoufalým posluchačům. Jeden telefonát se ale velmi liší: podivný volající se představí jako Otec John a Samantě oznámí, že brzy bude muset pykat za těžký hřích, který spáchala. Krátce poté je v omšelém hotelovém pokoji nalezena uškrcená prostitutka. A pak další… a další. Vyšetřující detektiv Rick Bentz je přesvědčen, že tento vrah je nějakým způsobem spojen s osobou Samanty. A co víc – že dosavadní vraždy jsou jen předehrou toho, co má v jeho smrtnosném plánu následovat. I Samanta se už začíná bát. Cítí, že příští obětí samozvaného vykonavatele spravedlnosti má být právě ona...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Hot Blooded , 2001


více info...

Přidat komentář

malen
05.09.2023 5 z 5

Za mě spokojenost ! Možná té romantiky bych trochu ubrala , ale jinak napínavé, čtivé. Čas od času si od této autorky knihu koupím, Absolutní strach se mi asi líbil nejvíc.

HollyUndead
13.03.2023 5 z 5

Tahle kniha mě skutečně po celou dobu držela v napětí a v nevědomosti, kdo je oním pachatelem. Musím říct, že téměř každá žena v tomhle románu byla dost naivní, ale takhle to už hold musí být, jinak by to nebylo vůbec napínavé. A musím říct, že vrah byl opravdu hodně vyšinutý, šílený a děsivý, nesnášel jsem ho už od prvních stránek. Knihu určitě doporučuji a těším se na další pokračování této "neworleanské" série.


musivila
30.11.2022 5 z 5

„ … znovu si vybavila příjemný hlas bez tváře. Věděl, jak Sam vypadá, věděl, kde bydlí, jak žije, jak ji kontaktovat. Byla proti němu v obrovské nevýhodě. Ona o něm naopak nevěděla vůbec ni.“

Kdo má rád napětí a romantiku v jednom, přijde si v této knize na své.
Máme zde jednoho psychopata, který si říká „otec John“ a v jeho hledáčku se nyní ocitá doktorka Sam, která má v rádiu vlastní noční talk-show.
Ta se nejdříve nenechá zastrašit, dokonce se chová možná až moc lehkovážně, např. když si pouští k tělu nového souseda Tylera, o kterém nic neví … Ovšem vrah přitvrzuje, mrtvol přibývá a jeho posedlost Sam je čím dál tím zřetelnější ... takže detektiv Bentz a jeho kolega Montoya mají plné ruce práce.
Já si vrahem do poslední chvíle nebyla jistá, své tipy jsem v průběhu čtení měnila. Na konci jsem se tedy zmást nenechala. Stylem psaní mi připomíná knihy S. Brown. Za mě spokojenost, určitě se pustím i do dalších dílů této série.

ZuzanaZ83
11.10.2022 5 z 5

Moc dobře napsaný krimi román, s chytře vystavěným dějem. Postavy čtenáře stále udržují v napětí, kdo že je ten děsivý John.
Za mě velmi podařené dílo a super zajímavé čtení.

Laf
05.11.2021 4 z 5

Kniha se četla dobře. Zajímavý příběh, který rychle utíká a zápletek je hodně. Sice od začátku se dalo tipnout, kdo za tím stojí, ale ani to neubíralo na čtivosti. Rozhodně za nahlédnutí kniha stojí :)

ArwenAragorn
18.09.2020 2 z 5

Lisu Jackson jsem četla poprvé asi před třemi lety a zařekla jsem se, že už nikdy víc. Teď jsem se k jejím knížkám vrátila, začala jsem sérií New Orleans. A budu shovívavější. Jenže pořád mám pocit, že červená knihovna není jen okrajovou částí knihy, naopak u této autorky tvoří její podstatnou část. A to mi u thrillerů vadí. Ani jinak mě knížka se sériovým vrahem moc neupoutala, napětí tam bylo pomálu, zato náhod nějak moc.
Nejsem však odrazena a zkusím další knížku!

Kabátice
07.09.2020 3 z 5

Líbila se mi zápletka, ke konci to bylo i napínavé, ale čekala jsem víc.

Kami33
29.07.2020 4 z 5

Celou první polovinu jsem přemýšlela, jestli nečtu tuto knihu podruhé. Nečetla jsem, ale podobnost tu byla velká. První polovinu bych ohodnotila za tři, druhou za pět hvězdiček. Průměr jsou čtyři. Hezké, ale Lisa Jackson umí i lepší.

Naaide
14.04.2020 4 z 5

Kniha byla čtivá, napínavá, mohu doporučit.

Alienn
09.04.2020 4 z 5

Tak tato detektivka se povedla, přečtena jedním dechem.

anája
13.02.2020 4 z 5

Knihu jsem přečetla rychle, byla napínavá, svižná a odsypalo to. Jen jsem už podobnou zápletku četla také o pronásledované moderátorce rádia, která radí lidem. Jednu hvězdičku ubiram za to, že mi čtení místy připadalo jako červená knihovna. Kdyby mezitím neprobíhaly ty vraždy....

Boby17
28.01.2020 3 z 5

Tak, osmý úkol ČV 2020 mám splněn. Knížku jsem si vybral jen kvůli názvu a nějak extra mě nenadchla. Lisa Jacksonová sice popisuje řádění sériového vraha, ale bylo to nějaké takové nijaké. Napínavých bylo asi jen posledních deset stránek. Dávám 3,2 hvězdy, takže zaokrouhluji matematicky na tři.

PeM
12.01.2020 3 z 5

Mě moc nenadchla, ale ani neurazila. Zkusím další, uvidíme....

laura
22.10.2019 5 z 5

Tak dlouho jsem po téhle autorce pokukovala, až jsem jí zcela propadla. A detektivům z New Orleans jednoznačně také. Tuhle sérii už zřejmě nic nepřekoná ;)

První díl byl pro mě oťukáváním s prostředím, které dopadlo navýsost dobře. Vítr mi foukl do plachet a já letěla. Za měsíc přečtena celá série, protože prostě nešlo přestat. Horká krev byla sice maličko předvídatelná, ale mě to vůbec nevadilo. Styl mi sedl, příběh mě dostal a konec - hm, byl? Nebyl?

Jen si to přečtěte ;)

mamkaalca
08.02.2019

Napínavý příběh až dokonce knihy

zoubele77
03.10.2018 5 z 5

vynikající detektivní román uvedené autorky.

DericCaster
27.08.2018 4 z 5

Od autorky je to moje první knížka. Soudě podle ostatních komentářů jsou asi i lepší, ale já si nemohu stěžovat. Knížka mě bavila a líbila se mi ;)

Sudin
02.07.2018 2 z 5

Druhá kniha autorky a oproti Hrobařovi, velké zklamání. První polovina knihy mi přišla jako růžová knihovna, dokola se opakující otázky, zbytečně dlouhé a sympatie jsem si k postavám rozhodně nevybudoval. Uvažoval jsem že knihu nedočtu, ale takové věci nedělám. Závěr už byl o něco lepší, ale bylo to průhledné a některé věci nelogické.

TaLu
25.03.2018 3 z 5

Autorka má zvláštní styl psaní. Pokud svým vyprávěním posunuje příběh dál, dokáže to velmi poutavě a s napětím. Tyto okamžiky ale střídají volné pasáže, které se týkají vnitřních otázek a myšlenek. Pokud v některé její knize jsou tyto úseky vyvážené, jde o velmi příjemné čtení napínavého životního příběhu, sympatických hlavních postav. Pokud ale myšlenkové pochody tvoří většinu slov v knize, pak se to pro mě stává obtížným. Tentokráte jsem si říkala, že spočítám, kolikrát na stránce je otazník a vykřičník. ( 14 na náhodně otevřené stránce )
Věřím, že pro tento styl psaní někdo autorku řadí mezi oblíbené, ale mě to spíše odrazuje.
Navíc v těch myšlenkách hlavní hrdinka velmi často uvažuje rozporuplně. To je samé : "mohu mu věřit, ne, nemohu mu věřit, ano já mu věřím a vzápětí nebudu mu moci nikdy věřit...." a podobně. Tato kniha patří k těm, kde těch rozporných myšlenek a otázek je opravdu hodně a tak snižuji hodnocení. Sám příběh je zajímavý, své čtenáře si opět najde. Dalším knihám autorky se vyhýbat nebudu, protože v mnoha jejích knihách je děj tím hlavním, a vnitřní myšlenky jsou více v rovnováze.
Pro zajímavost: Již druhá kniha v krátké době, kde mi úvodní zápletka okamžitě připomněla jinou knihu -tentokráte "Zdravím tě, temnoto" od Sandry Brown. Znovu jde o stejné autorky, tak nevím, zda se nechávají navzájem inspirovat. Třeba obdivují jedna druhou, což je vlastně velmi hezké. Přes mnou popsané výhrady, mohu knihu doporučit všem, kteří rádi čtou romantické knihy s detektivními zápletkami.

SilvieSisinka
22.03.2018 4 z 5

Průměrná detektivka.Moc stránek,moc natahování.Občas nuda,pak super napětí.Záplatka dobrá.